Jamesmagno написа:
Споменавам степента си на религиозност, именно за да не решиш, че ме е провокирала някаква люта обич към православното християнство, а чисто човешкото ми чувство за несправедливост и простите ми наблюдения върху начина ти на писане. Щом си най-вече живо същество, защо засягаш подобни теми като комплексиран, надъхан провинциалист, озлобен срещу софиянци, който си мисли, че, за да го уважава някой, трябва да се докаже и че столичани мразят от дъното на душата си всички свои не-съграждани? Има хора, които, само да споменеш думата провинция, веднага решават, че им се подиграваш, че ги подценяваш, че демонстрираш превъзходство и могат душата да ти извадят. Същото е с расизма и негрите. Същото е с евреите, но те като цяло са интелигентни и не би трябвало да има проблеми. Правя елементарно сравнение, МОЛЯ не се хващайте за тъпата тема за провинцията. Мисълта ми е следната:
1. Отърси се от комплексите си докато е време.
2. Поработи върху изказа си, пречи ти да кажеш това, което искаш.
3. Спри да слушаш глупостите на комплексари.
4. Бъди преди всичко човешко същество, а не евреин, протестант, негър или провинциалист.
Успех.
Абсолютни никога не съм разделял българите според родовата им принадлежност.
Един евреин ако желае да живее в Израел основната тежест - за първоначалното му образование и по-сетнешното му материално обезпечаване пада върху плещите на редовните данъкоплатци.
А тази концепция за българите от другите градове, която наричате провинциалисти си е ваша концепция за определяне на хората. Когато София е станала столица е представлявала 10, 700 човека , а българите не са били повече от 10%.
Въобще не разбирам какво конкретно искаш да ми кажеш