Дата и час: 22 Яну 2026, 01:42

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 55  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2005, 02:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Тази тема ми харесва много,но моята мечта не се сбъдна.Аз поне се радвам за вас :o

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 13:12 
В началото бе словото
Аватар

ей всички вие японисти толкова се радвам за вас-пълните ми душата че сте си последвали сърчицата а не като мен да сте изтъргували мечтаното за сметка на практичното...ох тва май прозвуча много апокалиптично :? аз съм 1курс МО;специалността ми е интересна и т.н. но не може да се сравни с желанието с което сядам са си уча по японски-уча го вече от около половин година и си правя пъклени планове за 2 специалност след 2 курс... :twisted: та се надявам един ден и аз да се окажа заек в японистиката, макар че аз ще съм заек-cheater, тъй като вече ще съм учила езика 8) :lol: успех на всички!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 17:00 
Легендарен флуудър
Аватар

milady написа:
ей всички вие японисти толкова се радвам за вас-пълните ми душата че сте си последвали сърчицата а не като мен да сте изтъргували мечтаното за сметка на практичното...ох тва май прозвуча много апокалиптично :? аз съм 1курс МО;специалността ми е интересна и т.н. но не може да се сравни с желанието с което сядам са си уча по японски-уча го вече от около половин година и си правя пъклени планове за 2 специалност след 2 курс... :twisted: та се надявам един ден и аз да се окажа заек в японистиката, макар че аз ще съм заек-cheater, тъй като вече ще съм учила езика 8) :lol: успех на всички!!

коничи ва, томодачи но уаташи!!! и аз съм като теб, по погрешка в МО, искам нихон го да уча!!! сега в работата имам двама колеги японисти, те са много печени затова на всички японисти пожелавам успешна сесия, въпреки че в тази специалност под 6 не се пишело...... иначе като завърша МО догодина ми се учи японистика или скандинависика.... ама съм бил в Япония и май искам японски...... още пожелание---- да изкарате като моите приятели едногодишен обмен на студенти в Япония :)

оффтопик, милейди, кефиш ме :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 18:32 
В началото бе словото
Аватар

konbanwa!!hajimemashite :D е не може да се каже че съм попогрешка в МО защото това си ми беше първото желание...и все пак японския си ми е много вътрешно-да не кажа страст ама общо взето така излиза :lol:

offtopic-berserker мерси :D радвам се че има поне още някой като мен, защото се чувствам едва ли не нагла да уча МО дето толква хора драпат за него а да се оплаквам...абе яко си е МО няма сега кво да се лъжем!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 19:52 
Легендарен флуудър
Аватар

милейди, ама японистика и скандинавистика май са забранени за задочно или 2ра специалност.... :cry:
нека колегите японисти кажат де, ама аз така знам

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2006, 18:14 
Пишете, о, братя
Аватар

А предлагат ли се електорати по японски, както по западните езици? Бях чувал че има нещо от сорта, даже май са по-евтини от западните, но - признавам си без бой - ме мързи да се разкарвам чак до факултета по източни филологии, та ако някой е виждал някакви обяви по въпроса, моля, нека сподели.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2006, 08:27 
Вазов
Аватар

Какво представляват тези електорати - нещо като факултативите ли? :?:

No more turning away?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2006, 11:03 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
не електорати, а лекторати :) Това са нещо като курсове по езика, само че си ги плащаш.И все пак са с ниски такси :)

Последна промяна Crematory на 18 Фев 2006, 12:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2006, 12:10 
Пишете, о, братя
Аватар

Crematory написа:
не електорати, а лекторати :)

My mistake :oops: Извинявам се, явно не го бях прочел като хората. Инче, да, това имам пред вид.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2006, 04:09 
Вазов
Аватар

Ави м началото на годината бяха разлепили в ЦИЕК, че има такива заниманийца по японски, санскрит и хинди.Мисля,че цената беше към 120 лева. Даже точно по японския имам спомени,че имаше и някакъв график за изпити по японски по нива. Искам да ви попитам - защо ако отида на факултатив по немски, не плащам, а по японски или някакъв друг екзотичен език - трябва? :roll:

No more turning away?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2006, 10:38 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
факултативен е различно от лекторат. Факултативният не е ли задължително избираем, т.е. имаш 5 езика, от които трябва да избереш един и ти носи кредити? А лекторатът е като курс, само че към университета и понеже си студентка в СУ, плащаш по-евтино.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2006, 12:32 
От дъжд на вятър

офф ся видях колко са броиките за момчета тая година и.... :cry: :cry: :cry:
Няма справедливост, няма-а-а-а След като толкова хора се отказвали след първите семестри от японистика що не пуснат поне 7-8 момчета да влезнат и който остане остане, който не ще да фаща пътя??? Никога не било само 3 момчета... реве ми са

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2006, 23:16 
Пишете, о, братя

такам,колелото се завъртя и сега е ред на нас-новите зайци да задаваме въпросите-всъщност аз вече нямам защото Александър беше така добър да ми отговори,но все пак се надявам някой колега да се появи,защото не мога да намеря никой във форума...
а сетих се какво да попитам-кога точно се избира факултативен и между кои езици?:)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2006, 11:24 
В началото бе словото
Аватар

Ехх,блазе ви на всички,които успяхте да влезете японистика...
Аз горкият с моя 24.80 бал по англ. в някой друг живот ще я видя японистиката. :P
Тъй като обаче искам да усвоя езика,или ще се запиша на курсове по японски,или ще се старая 2рата година да го запиша като втора специалност,или пък и двете. :D
Много се радвам за всички,които успяхте,и ви поздравявам. :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2006, 13:26 
От дъжд на вятър

ели_гърл ти си първият и единственият заек японист, който съм засичал, от време на време ще те питам как е в ЦИЕК, макар да се надявам и на по-преки, лични впечатления. Аз по някаква ирония не записах кореистика след я-ката, а балът ми щеше да е достатъчен за нея, но нищо ... има време, всичко по реда си!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 55  Следваща