Дата и час: 18 Яну 2026, 07:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпроси?
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2008, 12:27 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Извинявам се първо, че отварям нова тема.
Значи въпросите ми са във връзка с тази тема -> viewtopic.php?f=58&t=10147
Значи за изборна дисциплина съм избрал "Избрани въпроси от елементарната математика". В програмата за моята специалност 1 курс ( http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... is-1-1.jpg ) е написана Геометрия, която се води също изборна дисциплина за втори семестър. Обаче аз не съм избирал тази дисциплина. Сега тя задължителна ли се води или не? Също къде ще мога да видя къде и кога да ходя на лекции по Избрани въпроси от елементарната математика? А и друг въпрос. Никъде не видях да пише Спорт. Задължителен ли е втория семестър и ако да - пак ли наново трябва да се записвам за него?

П.С. Моля, модераторите да не заключват темата, защото посточнно ми излизат някакви въпроси в главата и да не отварчм нови теми така. :oops: :) :D

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпроси?
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2008, 12:13 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
ЗА ИС Геометрията е изборен, т.е. не ти е задължителна.
За Лекциите по дадената дисциплица - виж в каква категория спада (при нас се водят Математика, Приложна математика, основи на компютърните науки и т.н.). Та виждаш в коя категория е и после отиваш на изборните в тая категория и гледаш.
Спорт за ИС мисля, че не е задължителен втория семестър. Може да видиш в учебната програма на специалността.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 00:12 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
мисля че спортът е 2 семестъра, и е задължителен за цялото ФМИ.. така беше казала Магда Тодорова преди време

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 09:03 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Убедена съм, че миналата година беше КН 2 семестъра, а ИС и СИ - 1.
Като ние трябваше да сме един семестър, но с 4 часа спорт, което базата на СУ не можело да ни осигури и блабла, и затова беше разделено на две.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:00 
Пишете, о, братя

относно стипендии , къде да отида?В 209 да питам .... кога ще са готови отчетите кой има кой няма.... и някаква декларация трябва да попълвам ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2008, 09:35 
Легендарен флуудър
Аватар

чакайте за стипендиите, сесията току-що приключи официално. ще минат сигурно няколко седмици преди да са готови с обработката на протоколите :) иначе ако питате отсега, ще чуете само "когато дойде време, ще ви кажем", като "казването" обикновено се изразява в едно голямо съобщение долу пред кабинета на Харизанова (може и на още някои места), в което подробно са описани срокът за подаване на молби, условията при които имаш/нямаш право на стипендия, размерът на стипендията, такива работи :) срокът е в рамките на една седмица, до 10 дена максимум, а после след още известно време (не помня колко, ама трябва да пише в съобщението) се изнасят едни списъци на таблото на втория етаж срещу счетоводството, където пише кой взима и кой не взима стипендия.

засега това мога да ви дам като информация, иначе когато дойде време да се подават молби, ще забележите и сами - по опашките пред счетоводството и Харизанова ;) аз ще пиша тук в момента в който разбера нещо по-подробно.

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2008, 12:35 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
По полу-официална информация от снощи - до 10 дена ще са готови данните.Проверете в 209 наистина за по-точна информация

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2008, 18:16 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Едно момче от групата ми каза, че спортът не е задължителен. Можеш да ходиш или да не ходиш. Ако ходиш, ще си посещаваш редовно занятията и накрая ще имаш оценка. Ако пък не искаш да ходиш на спорт, няма да ходиш (ако примерно имаш натоварена програма или както в моя случай съм доста далеч от базата и повече от час ми отнема да стигна до там заради честите задръствания) . А и спортът в сайта на ФМИ пише, че е факултативна дисциплина. Това какво ще рече? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2008, 18:21 
Писаружяк
Аватар

Не съм 100% сигурен, но мисля, че факултативните дисциплини не влизат в общия успех (но пак казвам не съм 100% сигурен). А иначе дали е задължителен или не спортът, зависи за коя специалност. Долу на първия етаж при таблата с разписанията имаше едни бележки, на които пишеше за различните специалности как стоят нещата със спорта. Същите бележки ги гледах скоро и на втория етаж ако не се лъжа, така че поразходете се из факултета по таблата и ще ги намерите ако са още там.

Последна промяна sedrik на 22 Фев 2008, 18:23, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2008, 18:23 
Cthulhu fhtagn
Аватар

Факултативната дисциплина може да бъде записана, оценката по нея влиза в дипломата, но дава 0 кредита.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]