Дата и час: 20 Яну 2026, 19:32

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: За или против брака сте?
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 02:07 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
А , не, трябва ни още и частна акушер-гинекологична клиника, за да посрещаме плодовете на любовта. И частна детска градина, училище и университет, в които да изучим плодовете. И тогава вече ще сме изцоцали горките хора до дупка :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 02:17 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
Crematory написа:
А , не, трябва ни още и частна акушер-гинекологична клиника, за да посрещаме плодовете на любовта. И частна детска градина, училище и университет, в които да изучим плодовете. И тогава вече ще сме изцоцали горките хора до дупка :mrgreen:

СРАМ!!!Екипа на този миловиден иначе форум да мисли такива пъклени идеи!!!! :mrgreen: Аз може ли да се включа към частта с акушеро-гинекологичната клиника...винаги се случва на някой мъж да не е толкоз "оправен" :lol:

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 04:55 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Don Horhe написа:
Твърдо против! Духовен и физически съюз може да има между мъж и жена и без безсмислени ритуали и подписване на някакви незначителни хартийки, стига да има истинска любов. Бракът в наши дни се е превърнал в бизнес!
Хора, които мислят като теб, са го обезсмислили... Ако се вземаха тези "безсмислени ритуали и подписване на някакви незначителни хартийки" на сериозно, нямаше да се превърне в бизнес (все пак дълбоко във всеки човек се крие съвестта /примера на мнозинството играе голяма роля също.../).
Естествено, че е вярно, че любовта (заедно с нея духовен и физически съюз) може да съществува без брак - тя не идва преди него (или поне така трябва да е). Бракът е произлязъл от любовта.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 09:35 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Но в никакъв случай не е задължителна част от нея.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:16 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
какво против ритуалите имате пък вие?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:22 
sundancer
Аватар

Ice_Spirit написа:
какво против ритуалите имате пък вие?!

не ми харесват. прекалено обществено е.едно такова...подтискащо.и всичките глупости с обичаите,които далеч не са "традиционни",а по-скоро тъпи. и за църковен брак се изисква граждански. много неща са прекалено остарели вече....
но всеки си има предпочитания. разбирам,че ако се обичате това е просто формалност,но за мен е излишна формалност.

De tantos desejos aflitos...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:23 
странна птица
Аватар

Бракът според мен е висша форма на уважение и доверие между партнъорите.
Но съм против бързите бракове (2 месеца познанство и айде в ритуалната зала)......тук не включвам бракове заради бременност....
Преди да се реши една двойка на такава драстична промяна в статуса си,трябва да се поживее известно време заедно,поне няколко месеца,дори година....иначе голям процент бракове са се разпадали при бързане...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:39 
Аватар

Е, няма как да пропусна да се изкажа след последните две мнения. Но първо да кажа за кой ли път, че на мен ми е все тая дали другите се женят - важното е, че за мен е имало смисъл. И все още има.
Да, аз се омъжих 2 месеца след като се запознахме. Като приех предложението на седмия ден. Не, не съм имала нужда да живея с него. В момента, в който го видях, знаех, че това е мъжът, с когото искам да прекарам живота си. Не виждах смисъл от протакане - или съм съпруга, или си отивам. Да му бъда гадже в някакво неустановено положение за мен щеше да е агония, измъчване. Представи си, има хора, които са достатъчно разумни, за да преценят бързо могат ли да живеят с някого или не без да трябва да се тормозят взаимно една година.
Да, аз се омъжих без традиции и церемонии ( с изключение на питата по настояване на кумата). Омъжих се в пола за 25 лв. Обувки с намаление. Без родители, без екшън, без тъпани пред блока.Необществено. Само с няколко приятели.
Защото исках този мъж без значение на нищо друго.
Това, което искам да ви кажа е: вие определяте кога и как ще се случат нещата, не е нужно да робувате на ритуали, които ви се струват ненужни и безсмислени. Ако го искате - просто отивате и подписвате. Ако не го искате - поне не вадете изсмукани от пръстите причини. Не е нужно да се оправдавате. Научете се да не съдите по избора на другите, както и да не вменявате вина на някого, защото не мисли като вас. (това последното се отнася за всички потребители).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:42 
sundancer
Аватар

права си :) или искаш или не. останалото са оправдания.

De tantos desejos aflitos...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 17:49 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Crematory написа:
Е, няма как да пропусна да се изкажа след последните две мнения. Но първо да кажа за кой ли път, че на мен ми е все тая дали другите се женят - важното е, че за мен е имало смисъл. И все още има.
Да, аз се омъжих 2 месеца след като се запознахме. Като приех предложението на седмия ден. Не, не съм имала нужда да живея с него. В момента, в който го видях, знаех, че това е мъжът, с когото искам да прекарам живота си. Не виждах смисъл от протакане - или съм съпруга, или си отивам. Да му бъда гадже в някакво неустановено положение за мен щеше да е агония, измъчване. Представи си, има хора, които са достатъчно разумни, за да преценят бързо могат ли да живеят с някого или не без да трябва да се тормозят взаимно една година.
Да, аз се омъжих без традиции и церемонии ( с изключение на питата по настояване на кумата). Омъжих се в пола за 25 лв. Обувки с намаление. Без родители, без екшън, без тъпани пред блока.Необществено. Само с няколко приятели.
Защото исках този мъж без значение на нищо друго.
Това, което искам да ви кажа е: вие определяте кога и как ще се случат нещата, не е нужно да робувате на ритуали, които ви се струват ненужни и безсмислени. Ако го искате - просто отивате и подписвате. Ако не го искате - поне не вадете изсмукани от пръстите причини. Не е нужно да се оправдавате. Научете се да не съдите по избора на другите, както и да не вменявате вина на някого, защото не мисли като вас. (това последното се отнася за всички потребители).

:love5:
Красиво е.И още веднъж ми доказва,че това е любовта в чист вид :love3:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 19:42 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
За съжаление, твърде малко мъже има, които биха се вкарали в подобен екшън. Виж, повечето жени като цяло все си имат нещо романтично в душата. Ама мъжете... Обикновено като чуят за брак, просто им призлява. Крематори, евала и на теб, и на мъжа ти задето сте направили толкова спонтанно и красиво нещо в името на любовта ;) :D

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 21:18 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Аз пък бих казал, че има твърде малко жени, с които си заслужава и има смисъл да се вкарва в такъв "екшън". На тези, които са се намерили, които наистина са родени един за друг - това е супер, няма по-хубаво нещо от споделената истинска любов. Но в останалите случаи, които са и много повече от предните, бракът е безсмислен. Поне от емоционален и духовен аспект. Браковете по сметка въобще и не искам да ги коментирам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 21:23 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
Ами защо пък да са по сметка повечето? Аз нямам такива наблюдения. Моите познати, които се изпожениха, си се изпожениха от чувства и понеже ходиха дълго време заедно. Имаше някъде по-нагоре обвинения за жените-материалистки, но докато тях поне мога да ги разбера (айде, трябва и са им пари - решили са, продали са се, нали е най-древната професия), ама пък ми е интересно с какъв акъл един мъж тръгва да си 'купува' съпруга. Ако иска да има някое Барби до себе си, с което да се хвали на приятелите си, то съвсем не е задължително да се жени. Просто.. не го разбирам.

Аз лично не бих се омъжила за човек, когото познавам от няколко дни. Просто на такива хора съм попадала, че... трудно ще повярвам на мъж пак :? Да не говорим и за собствената ми лекомисленост на моменти. Не си представям що за човек би се решил да се жени за мен :lol: Ама айде стига антиреклама, времето ще покаже ;)

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 21:38 
wild child
Аватар

Пък мене тате няма да ме даде! :P :lol:

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2008, 21:49 
Аватар

^PrincessA^ написа:
Пък мене тате няма да ме даде! :P :lol:

Ми няма да питаш, бе :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Следваща