Хип,
Ето ти линк към спектаклите за тази седмица:
http://programata.bg/index.php?page=home&ln=1&city=1"В полите на Витоша" не съм го гледала, ама и без да съм, пак съм пристрастна.

Пък и, това е Яворов. Точно колко ужасно може да бъде? Това в кръга на шегата - наистина мисля, че е добро. Пък и спада към т.нар. "класика". Само дето ми се стори, че ми казаха, че целият спектакъл е откупен, т.е. може да няма места - ако решиш, звънни в МГТ и питай.
"Шведска защита" е супер нов спектакъл, премиерата беше преди седмица - чух само хубави неща, но не знам дали си струва да рискуваш, а и едва ли ще има билети.
"Ритъм енд блус" е супер - музикален спектакъл, мисля, че е идеален за родители (музиката е страхотна, повечето е golden oldies). Само търсете места назад, че микрофоните им работят твърде добре. Няма особено смислен сюжет, но не усещаш как минава времето.
"Честна мускетарска" е страхотна, поне според мен. И със сигурност няма размятане на гащи по сцената. Но там не мога да бъда обективна, поради ред причини. Аз си го харесвам.
Ако харесват опера поне ей-толкова-мъничко,
Duende в 199. Ако не харесват опера, но пък си падат по Татяна Лолова - пак това е спектакълът. Жестока е, както винаги. Обичам я безусловно.
"Малка пиеса за детска стая" е български текст, много странен, малко тегав, но не твърде дълъг като продължителност. Стъпва ти малко на сърцето, а и съм сигурна, че и вашите имат някаква подобна история от "младините". Хубав е, категорично. Но дали ще им понесе и дали няма да им е твърде "странно"... не знам. По-скоро не рискувай. Майка ми го хареса, но до един момент наистина върви много разхвърляно.
"Ножица-трепач" - мда, весело, интригуващо, добри актьори, майка ми също го хареса. Но едва ли има шанс да намериш билети за него.
Това е, което мога да ти кажа - имай предвид, че вкусовете ни може и да не съвпадат. Но в тия спектакли няма гащи по сцената.