Цитат:
Не може да ограничиш музиката и литературата в няколко автора,не твърдя че не са велики,но това заключение "убихте литературата" "музиката отиде на кино" - твърде категорично звучи.Искаш да кажеш,че света се върти около алкохола и дрогата?
ако трябва да съм честен- да.
погледни библиотеката си вкъщи и виж колко от авторите имат някакъв сериозен проблем, бил той свързан с някакви вещества или със сериозни психически отклонения(Луис Карол ftw^^)
после се спри на политиците. Много от големите политици са имали сериозен опит с дрога и алкохол.(Справка Чърчил, който е издрусал пол'вината black market на Англия^^)
и last but not least- колко от великите музиканти на миналия век не са друсали?
и ако в предишните векове хората въобще не са били наясно к'фо правят, то в 20 в. са имали ясна представа, че това е дрога и че тя им вреди.
Цитат:
Сега се замислих аз ако имам някакъв скрит талант в себе си и почна да вземам наркотици скритите заложби ще излязат наяве? Не мисля така.
иска ти се да си като Едгар Алан По и да го осъзнаваш, ама...шанс.

Но е факт, че много от най-великите песни на The Beatles например(като Yesterday) са написани под влияние на махмурлук или в състояние на наркотично опиянение(WE all looove herooin, което е оригиналът на Yellow Submarine). А да не говорим за Yellow Submarine in Pepperland, което направо лъха на lsd. Наркотиците "отключват врати", както беше казал един лектор в Музея на МВР. Достигайки до други нива на съзнанието си(или субниво на такова, а защо не и свръхниво), някои хора успяват да пресъздадат преживяванията си там по гениален начин. Не можем да го отречем. Спомням си, когато веднъж едни приятели се напушиха. Свириха брилянтно. Просто беше удоволствие отстрани да слушаш как бас китарата и кухарката буквално си говореха в ритъма. Да, вярно е, че после на единият му дойде идея да си довършва картината и завърши с една голяма черта през средата й, но...всичко е до усещане.
Цитат:
Не оспорвам,че "веднъж се живее",но защо да си тровим живота,кога може да живеем веднъж без да е нужно да прибягваме до горе упоменатите неща ?
а ако искаме? за мен фразата "веднъж се живее" включва всичко. ИСКАМ ВСИЧКО!
Цитат:
А защо и да не живеем по-дълго и пълноценно ?
не знам за вас, но аз никога не съм искал да живея 100 и кусур години. Стигат ми и 50. Даже и те май ще са ми много. Въпросът е да ги изживея така, както аз искам.
зависи в какво намираш смисъл от живота. Лично аз не си губя времето с това, защото смятам, че животът няма такъв. Затова и се стремя максимално да му се наслаждавам.