Дата и час: 22 Яну 2026, 11:15

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 55  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Японистика?!
МнениеПубликувано на: 23 Фев 2008, 13:06 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Мога да кажа,че таксите на семестър са 178 лв.За реализацията и ние още не сме много наясно,но принципно можеш да се реализираш като преводач,преподавател по японски и в сферата на туризма със сигурност,и то в цял свят 8) Мисля,че можеш и да работиш в японска фирма.Аз лично влезнах с френски с 5,73 на изпита и 5,75 от дипомата,щеше да ми стигне и по-малко,но мога да ти кажа,че при английския конкуренцията е доста по-голяма и при всички положения трябва да изкараш над 5,40-5,50,за да си вътре със сигурност,но все пак много зависи и от общия бал.Купи си книжките на СУ с примерни тестове по английски-мисля,че са изградени по формата на самия изпит.Искам също да те предупредя,че приказките,че японистиката е много трудна специалност,са си самата истина-трябва да учиш всеки ден,защото материала се натрупва със светкавична скорост :roll: Все пак,не се стряскай-според мен специалността си е супер и си заслужава усилията :D Пожелавам ти успех,после ще пиша пак,ако се сетя нещо. :alien:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2008, 17:11 
Драскач
Аватар

Ида като ти чета поста чак аз се надъхвам...на мен не ми изглеждат точно така нещата, но имаш право за повечето! А иначе между езиците, с които кандидатстваш няма квоти, т.е. дали ще кандидатстваш с руски или английски или френски все тая.....между всички езици се взимат само най-високите оценки :) Аз като кандидатствах с испански си мислех, че няма да успея, тъй като броя на кандидатстващите с английски е тройно по-голям :) Уви успях...
За реализация съм настроена малко негативно :) но самият език си е интересен понякога. ПОнякога е точния термин понеже се случва от толкова взимане на материал и то доста интензивно да изгубиш насладата от това да учиш тоз език, както на мен ми се случва псотоянно....но има и редки моменти когато ми харесва!
И след повечето празни приказки :) ганбатте! Сигурно догодиан таксите ще секачат както тази... поне така мисля

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2008, 18:00 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря много за казаното (а.к.а написаното) по въпроса ми, отнехте повечето спотаена увереност у мен :D Иначе някъде посредата на март би трябвало да се паникьосам и да почна за зубкам, в края на април да съм се вече отказал и седмица-две преди матурите пак да ме обхване паника. Поне така е плана, де. А каква роля точно има за целия бал оценката по БЕЛ през годините и тази от матурата? И как точно се образува този бал, за да мога да сметна някаква приблизителна цифра и да почна да си права сметки (вместо да уча...)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2008, 18:37 
Драскач
Аватар

Ние нямахме матури първо, второ ще учиш :)
Нас хайманите не ни гледай ние на вас разчитаме :) младото поколение хахаахаахаха
Иначе си има в сайта балообразуване :) просто потърси! В момента не мога да си спомня точно как се смяташе, но при вас е различно положението, все пак матурки ала бала :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2008, 19:23 
Постоянно присъствие
Аватар

Абе не си губи времето със смятане-и аз като тебе направих,но се оказа супер излишно. :P Гледай да докараш възможно най-високи оценки,пък каквото сабя покаже :D Ако искаш се разрови из форума-има бая теми за кандидатстване с английски,сигурно ще са ти от полза.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2008, 20:11 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Здравейте! Да ви попитам и вас, случайно някой да е попадал на информациа за системата на потребление на Китай и/или Япония? Нужна ми е за една приятелка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2008, 21:21 
В началото бе словото
Аватар

Google + consumption + Japan / China. Просто не си казал за какво потребление иде реч, има домашно (хаусхолд), електро, на петрол, разни енвайърмент репорти... абе в гугъла бая полезни нещица има, макар и на 4-5 страница.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2008, 23:34 
Постоянно присъствие
Аватар

Xin написа:
Здравейте! Да ви попитам и вас, случайно някой да е попадал на информациа за системата на потребление на Китай и/или Япония? Нужна ми е за една приятелка.

Дай малко по-подробна информация(ако още търсиш,де :P ).За Китай няма начин да знам,но може пък за Япония да се сетя нещо. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2008, 00:32 
Драскач
Аватар

Ида сама :) владееш !!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2008, 09:19 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Ами трябва да е на български, което всъщност много затруднява нещата. Става въпрос за моделите на потребление в Китай и Япония, не знам нищо повече, девойката трябва да пише курсова работа за този предмет и и трябва информация. Аз мога да намеря на английски, но няма да и свърши работа, затова питам ако случайно сте попаднали на нещо на български, ама забравих да уточня.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2008, 15:02 
Драскач
Аватар

Таз девойка само български ли владее? Да се поразтърси нявсякъде около нас има източници на информация! И все пак и е курсова....трябва малко труд. В днешно време само информация да искаш. ЩЕ се поразрови, ще се поразтърси, ще се разкара до някоя и друга библиотека ....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2008, 16:12 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
Нивото на безработица в Япония през 2007 година е най-ниското от цяло десетилетие насам, съобщава AFP. Освен това потребителското потребление през декември се е увеличило неочаквано, като по този начин е намалило заплахата от чувствително забавяне на японската икономика.

Средната безработица в Япония през миналата година е 3.9% т.е. 2.57 млн. души са били безработни. За първи път от 1997 година насам равнището на безработица в страната пада под 4%. През 2006 година безработицата е била 4.1%. За декември нивото на безработица е било 3.8% т.е. не се е променило спрямо ноември. Най-ниска безработица през миналата година беше регистрирана през юли – 3.6%.

Но съгласно данните на японските власти все още има повече търсене на работа, отколкото предлагане. Това може да се окаже проблем за най-голямата азиатска икономика и предвид силната йена, коментират специалистите.

Засега обаче нещата изглеждат добре предвид неочаквано високото потребителско потребление в страната през декември. То е скочило с 2.2% спрямо същия период на 2006 година и се дължи на увеличеното търсене на стоки като персонални компютри и широкоекранни телевизори.

Цитат:
Търсенето на услуги в Япония отбелязва най-големия си спад през септември в резултат на забавянето на промишленото производство.

Индексът, измерващ разходите, които бизнесът и домакинствата са направили за телефонни разговори, енергия и транспорт, или т.нар. tertiary index, понижава стойността си с 1,6 на сто спрямо август, когато е бил отбелязан ръст от 1,2 на сто, става ясно от данните на Министерството на търговията в Токио. Консенсусната прогноза на анализаторите беше за по-ограничен спад с 1 на сто.

Компаниите вероятно ще свият разходите си допълнително заради рецесията в жилищния сектор на САЩ, които са най-големият търговски партньор на Япония по отношение на вноса на японски продукти. За понижението при потреблението на домакинствата роля са изиграли нестабилността на пазара на труда и понижаващите се заплати.

През септември безработицата в Япония се увеличи до 4,0 на сто, а заплатите са се понижили в 9 от последните 10 месеца, предхождащи септември 2007 година. Това доведе до понижаването на потребителското доверие до най-ниската за последните три години стойност.

Днес йената възобнови поскъпването си спрямо американския долар. В 3:15 българско време курсът беше 111,63 йени за долар, а впоследствие японската валута поскъпва до 111,22 USD/JPY в 8:35.

Ето малко за засилка, но наистина такава информация на български език може да се вади само на парчета. Има един източник, където е писано точно и само по темата ("Потребление на средните класи в България и Япония - сравнение"), но не е свободен за достъп. Пробвах със скромните ми хакерски умения, уви не се докопах до нищо ценно. Да рови и събира парчетата от пъзела, няма как иначе. Късмет.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2008, 16:44 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодаря много! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2008, 13:23 
Постоянно присъствие
Аватар

Честита Баба Марта,колеги!Пожелавам ви много смелост и свобода сами да управлявате живота си! :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2008, 17:11 
Драскач
Аватар

:toothy7: :toothy8: :toothy10: :laughing8: :blob5: Честитаа, Идичкаа!!!! И на теб тъпкано да ти се връща!
Март месец е прекрасен месец :) животт навсякъде кипи :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 55  Следваща