На теория, да, възможно е. Аз пък знам за едно момиче, което е завършило арабистика и иранистика
Първо,според мен две филологии, и то такива екзотични като нашите, са несъвместими. Това са езици, които са ти почти непонятни на старта в повечето случаи, изискват много, много внимание и посвещаване. Какво остава за две такива едновременно...

То е ясно, че ще зарежеш тотално социалния живот, но въпросът е колко добре ще научиш езика на втората филология. Като нямаш време за първата специалност, какво остава за втората?!
Второ, освен това в трети курс много хора вече работят. Това автоматично съкращава времето за учене и изключва възможността за втора филология.
Трето, интересно кои филологии са съвместими в ЦИЕК? Японистика и тюркология, китаистика и арменска филология, кореистика и иранистика, арабистика и инодология?

Да, хипотетично, всякакви комбинации са възможни , защото всичко опира до личните интереси, но в професионален план се мисля, че едната филология ще "се наложи". Ако можеш да успееш някак да сновеш на два стана, докато учиш, то после ще трябва да се насочиш само към едното.

Лично за мен съвместими са арабистика и тюркология, арабистика и иранистика. Просто защото става въпрос за Близкия Изток. И все пак...
Четвърто, за мен второ висше би било много подходящо някаква друга специалност, а не филология. Например, МО, икономика, журналистика. От една страна, би ти било много по-лесно след нечовешкото бъхтане във филологията. От друга, това би разширило по някакъв начин познанията ти в друга насока /не че филологията не би ги разширила, но да, разбирате ме, пак зацикляш на някакви езиковедски дисциплини, томове литератури и т.н./ Е, за втора специалност, която да запише човек, по-приемливо за мен е английска, немска, ... филологията на езика, с който си влязъл в университета.
Лично за мен арабистиката е страхотна специалност, която непрекъснато ме кара да се усвършенствам в нея. Необходими са много, много усилия, за да си на ниво. При това море от диалекти човек трябва постоянно да се интересува и да учи

Все пак успявам и да уча, и да работя, и да поддържам зачатъци на социален живот.

Вече не мога да запиша втора специалност, защото съм вече трети курс.

, а в началото на годината имах много изпити за взимане. А това своеобразно показва, че ми е трудно и не съм в състояние да се справям с втора специалност. /още по-малко ЦИЕКска/ Ако някой ден запиша второ висше образование, то би било някаква икономическа специалност или английска филология. Но ако някой ЦИЕК-ар запише втора ЦИЕКска специалност, евала за ентусиазма.