3UMF, няма нищо лошо да поставиш такава тема и да изкажеш мнението си....Макар, че за много неща не съм съгласна....
Цитат:
Ако оставим третият свят да страда, скоро Първият и Вторият ще бъдат удавени в сълзите на хората, които сме задържали под нас!"
мога ли да попитам откъде е този цитат...??
Цитат:
Същевременно е много по-нисък от този в Първия Свят... Това логично води до създаването на огромна празнина между Първия и Третия Свят... Хората в Америка живеят в стотици пъти по-добре от тези в Ирак, Иран, Сомалия и т.н. ...
стандартът на всяка една държава е плод както на стечения на обстоятелствата в хода на историята, така и на "изграждане на гърба ня другите"...-да, но голяма част от развитите държави дължат напредъка си на дадености и умело упражление на наличните ресурси и възползване от чуждите(искам да кажа, че вичко е мн комплексно!)
Цитат:
Високият жизнен стандарт на запад се гради на омаломощаване и източване на икономиките на държавите от третия Свят...
това е вярно- особено за "всемогъща" Америка! Потресаващо е как безочливо се започва една война с низки цели, прикрити неуспешно зад възвишени идеали...
Цитат:
А двете испанчета ядат тяхната храна! Брана от техните земи! Бащите им се возят с техния бензин... Ритат футбол с топки шити на ръка от хората в третия Свят...
тук не съм съгласна- първо децата са плод на едно болно общество, те няма как и да знаят за гладуващите и боледуващите, няма как да уважават всяка една хапка, всяко едно удоволстие, защото те не са израстнали без да усетят липсата на нищо- камо ли храна....
после- всяка една развита страна си има собствена развита икономика- тя може и сама да си изработва всички тези неща, който изброяваш...
друг е въпросът, че всичко произведено там- е обезценено,не струва нищо! т.е. те работят само колкото да не умрат...
Цитат:
Терор! Убийства!
Но той е оправдан... Поне за мен... Нехуманен е, но е оправдан и разбираем...
не това е начинът да се подобри положението!!!!! още повече, че в основата на тероризма е не само икономиката,но и вярата!! Всеки един атентат е оправдан от Аллах,е с/у неверниците и т.н.
А как ще обясниш факта, че отговорност за терористичните атаки поемат единствено и само представители на арабските страни???А не например от Африка-всички онези, които са МНОГО по-зле, защото те не само че са в окаяно положение, но нямат нищо-ако ДалечнияТ Изток е богат на нефт- за който той губи войната (това в крайна сметка е основа,на която да се изгради един цивилизован свят,но това е невъзможно, заради вярата, заради ретроградното им мислене!!!), то Африка си няма нищо!
Аз осъждам Америка, осъждам и Западна Европа, че изхвърлят тонове храна и ен само, което би могло да бъде препратено в тези бедстващи страни...Звучи ужасно, но това е най-малкото, което може да се направи- но уви!
Цитат:
Аз искам двете испански копелета, които се замерят с хляба да си платят... Когато това не може да стане по законов начин, то аз искам те да умрат... Защото смърта много хора я разглеждат като висша форма на изкупление...
без коментар!!!! съжалявам, дори че си го помислил......
Само още едно ще ти кажа- тези, който се самоубиват нямат ясната идея защо го правят- обяснението е фанатизъм, вяра.....Те се раждат и отглеждат като самоубийци, а това е друга тема.......
Увлякох се, съжалявам......

[/quote]