Колега camel, как няма да водят до задънена улица споровете, водени по твоята логика? Това ли е смисъла на спора? Да изплюеш нещо от рода на
Цитат:
Никога няма да започна да симпатизирам на отбор, създаден, отгледан и отрупан с подарени трофеи от комунистическата партия
и после "аа спри се пич, говориш на стена"... някакси не върви. Ясно е, че няма как да започнеш да симпатизираш на ЦСКА, и едва ли някой иска от теб точно това. Ама идеята е да се изслушваме все пак, и да помислим поне малко върху това което ни казват отсреща, това разбира се не важи само за теб. Пак казвам, нито аз, нито ти искаме да ставаш цесекар, но дай да понамалим митовете и легендите, а? Прочетох ти и предните постове, имам въпрос към теб - смяташ ли че звучи правдоподобно всичко което ти твърдиш за ЦСКА да е абсолютно чиста истина, а пък
Цитат:
А това с МВР са измислици, които нямат нищо общо с истината, а и дори да имат в онези години партията е доминирала над ВСИЧКО останало.
нали, вие сте ангелчета... то МВР няма нищо общо с партията нали така? Какво е то тогава, друга партия може би?
Колкото до любимия син рефрен за указа на БКП, ами, такъв указ запазен няма, и за него всъщност никъде не се споменава, освен в синия фолклор. Има запазен обединителен протокол, но сигурно и това само по себе си е ужасно престъпление срещу българския футбол, нали? И от чисто любопитство, колко документа съществуват, свързани със създаването на ФК Левски? Нито един! Всичко е "по разкази на очевидци".
Не знам по каква линия си се осведомявал, но според мен имаш нужда да попрегледаш това-онова, защото нещата, които пишеш, приличат по-скоро на "една приятелка ми каза...". Порови се и забележи примерно какво е отношението на синия клуб към бъдещата му легенда Гунди, когато е още в началото на развитието си като играч.
Още нещо, за това как ЦСКА прибирал всички добри играчи... разбира се, подобни своеволия от страна на военните е имало, трябва да съм луд за да го отрека (

), но уверявам те, играч, който не е искал да играе в ЦСКА, не се е задържал в отбора. Пример - Христо Бонев. По тая тема имате навика доста да изкривявате нещата, едва ли не в ЦСКА прибират роби и ги блъскат с камшици, за да печелят мачове в Европа... ти виждал ли си как играе футболист, който няма желание да се раздаде за отбора си? Аз съм виждал, срещу Тампере. Така че робската хипотеза за селекцията на ЦСКА е малко или много преувеличена.
Не знам дали ще си направиш труда да прочетеш внимателно това, което ти казвам, но искам пак да повторя - не искам да ставаш цесекар, не искам да те убеждавам колко много съм прав и колко много ти грешиш. Просто по въпроса за комунизма искам да разбереш, че става дума за борба във властта между представители на две равноправни министерства. Да, Добри Джуров и Милко Балев са помагали на ЦСКА, спор няма, но замислял ли си се как? Те просто са водили подмолна война срещу други, не по-малки от тях "другари", помагащи на Левски...
Искрено се надявам да не отговориш пак с лафа за стената. Пожелавам ти да ковеш много спортни и други успехи