Дата и час: 17 Яну 2026, 18:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Смятате ли, че в момента има реална опасност за терористичен акт на територията на България?
Да 33%  33%  [ 4 ]
Не 67%  67%  [ 8 ]
Дори и да има, то няма да е срещу мен. Не ми пука! 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 12
Автор Съобщение
 Заглавие: Гледна точка върху тероризма (Първи,Втори и трети Свят)
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 03:00 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Тази тема я бях пуснал преди време в един друг форум. Общо взето ми се нахвърлиха много злобно. Малка част от хората пък бяха съгласни с тезата. Доста казаха, че не ги ебе за тея неща. Сега я пускам просто като гледна точка за тероризма. Не се ангажирам с мнение, затова моля без нападки към мен дали съм нормален или не. Просто мнение изкажете.

"Ако оставим третият свят да страда, скоро Първият и Вторият ще бъдат удавени в сълзите на хората, които сме задържали под нас!"

Ако приемем световното делене на Първи, Втори и Трети Свят, то България определено е във Втория. Имаме течаща вода(освен в най-затънтените селца,което са минимални проценти от обществото), имаме цветна телевизия, имаме Високоскоростен Интернет, имаме западни коли(били те и 2-ра употреба)... Българският Стандарт на живот е много по-висок от този в Третия Свят...
Същевременно е много по-нисък от този в Първия Свят... Това логично води до създаването на огромна празнина между Първия и Третия Свят... Хората в Америка живеят в стотици пъти по-добре от тези в Ирак, Иран, Сомалия и т.н. ...
Това няма лошо, стига този висок стандарт да е резултат на усилията на западното общество... Както всички ние знаем - това не е така. Високият жизнен стандарт на запад се гради на омаломощаване и източване на икономиките на държавите от третия Свят...

Майка ми работи в Испания - държава от Първия Свят... Чисти домовете и тоалетните на хората от Първия Свят...
Нейна приятелка гледа деца - испанчета... Един ден й разказала как на обяд двете испанчета се замеряли с парчета хляб. приятелката на майка ми им се скарала и им казала, че в държавата от която е тя ( България) има деца, които ходят боси по улиците и търсят по кофите хляб, а тях не ги е срам да се замерят с храната. Двете копеленца започнали да се смеят, защото им се сторило страшно забавно идеята, че има деца, които ходят боси...
А в държавите от третия свят тези деца са повече от тук в България... А двете испанчета ядат тяхната храна! Брана от техните земи! Бащите им се возят с техния бензин... Ритат футбол с топки шити на ръка от хората в третия Свят... А хората там гладуват - умират от болести... Те са слаби... А да си слаб боли. Иска ти се да има справедливост... Иска ти се да си платят за това, което ти причиняват...
Но хората от третия свят не могат да съдят Испания в Хага... Не могат да се оплачат в медийте...
Какво им остава...
Терор! Убийства!
И ние Българите сме минали по този път! Когато си слаб - единствената ти защита е физическата сила! Единствения начин да накараш американеца да спре да ти краде нефта е да го убиеш, защото ако го помолиш да спре той няма да ти обърне внимание...
Тероризма е труден за разбиране... наречете го социален феномен... Или и аз незнам как... Но той е оправдан... Поне за мен... Нехуманен е, но е оправдан и разбираем...
Мадрид - 11 март - атентатите в градския транспорт... Загинаха стотици хора... Много от тях деца... Деца на по 5-10-15 години... Света беше потресен... Защо света не е потресен, когато от глад умират Иракчанчета, за да се хранят тези които загинаха в атентатите...
Аз искам двете испански копелета, които се замерят с хляба да си платят... Когато това не може да стане по законов начин, то аз искам те да умрат... Защото смърта много хора я разглеждат като висша форма на изкупление...
Трудно е, но и аз съм в тяхната ситуация... Аз живея добре... и много от продуктите които ползвам са "откраднати" от децата от третия свят... Аз не искам да умра в атентат... Не искам обаче и децата в Камбоджа да умират от болести, за които ние не сме и чували... Искам Иван Костов да не хвърля милиони за плакати с неговата снимка на тях, а да ги даде на децата в Камбоджа да си купят минерална вода... Защо Спрайт беше спонсор на НБА? Защо Спрайт не пратиха тези безплатни бутилки на децата в Африка?? Защото нямаше да има реклама ли... Не - реклама щеше да има!! В метрото в Мадрид сега щеше да има плакати на Спрайт " Ние спасихме жертвите на атентатите от 11 март"... А не както сега - да е пълно с полиция и гражданска защита... Глупави найменования, които не могат да спасят обществото от реакцията на третия Свят...
Заслужаваме терора! Заслужаваме да умираме! Заслужаваме да страдаме за близките си, защото не ни пука, не се сещаме, че има хора които страдат повече от нас... Има хора които единственото което имат е пластичен експлозив увит около тях и една идея, че ще умрат за това в което вярват... А колко от нас биха умрели за някакви идеали...
Всъщност и аз не съм наясно кое е оправдано и кое не... То кой ли е... Еби му майката...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Гледна точка върху тероризма (Първи,Втори и трети Свят)
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 07:10 
Постоянно присъствие
Аватар

3UMF, няма нищо лошо да поставиш такава тема и да изкажеш мнението си....Макар, че за много неща не съм съгласна....

Цитат:
Ако оставим третият свят да страда, скоро Първият и Вторият ще бъдат удавени в сълзите на хората, които сме задържали под нас!"

мога ли да попитам откъде е този цитат...??

Цитат:
Същевременно е много по-нисък от този в Първия Свят... Това логично води до създаването на огромна празнина между Първия и Третия Свят... Хората в Америка живеят в стотици пъти по-добре от тези в Ирак, Иран, Сомалия и т.н. ...

стандартът на всяка една държава е плод както на стечения на обстоятелствата в хода на историята, така и на "изграждане на гърба ня другите"...-да, но голяма част от развитите държави дължат напредъка си на дадености и умело упражление на наличните ресурси и възползване от чуждите(искам да кажа, че вичко е мн комплексно!)

Цитат:
Високият жизнен стандарт на запад се гради на омаломощаване и източване на икономиките на държавите от третия Свят...

това е вярно- особено за "всемогъща" Америка! Потресаващо е как безочливо се започва една война с низки цели, прикрити неуспешно зад възвишени идеали...

Цитат:
А двете испанчета ядат тяхната храна! Брана от техните земи! Бащите им се возят с техния бензин... Ритат футбол с топки шити на ръка от хората в третия Свят...

тук не съм съгласна- първо децата са плод на едно болно общество, те няма как и да знаят за гладуващите и боледуващите, няма как да уважават всяка една хапка, всяко едно удоволстие, защото те не са израстнали без да усетят липсата на нищо- камо ли храна....
после- всяка една развита страна си има собствена развита икономика- тя може и сама да си изработва всички тези неща, който изброяваш...
друг е въпросът, че всичко произведено там- е обезценено,не струва нищо! т.е. те работят само колкото да не умрат...

Цитат:
Терор! Убийства!
Но той е оправдан... Поне за мен... Нехуманен е, но е оправдан и разбираем...

не това е начинът да се подобри положението!!!!! още повече, че в основата на тероризма е не само икономиката,но и вярата!! Всеки един атентат е оправдан от Аллах,е с/у неверниците и т.н.
А как ще обясниш факта, че отговорност за терористичните атаки поемат единствено и само представители на арабските страни???А не например от Африка-всички онези, които са МНОГО по-зле, защото те не само че са в окаяно положение, но нямат нищо-ако ДалечнияТ Изток е богат на нефт- за който той губи войната (това в крайна сметка е основа,на която да се изгради един цивилизован свят,но това е невъзможно, заради вярата, заради ретроградното им мислене!!!), то Африка си няма нищо!
Аз осъждам Америка, осъждам и Западна Европа, че изхвърлят тонове храна и ен само, което би могло да бъде препратено в тези бедстващи страни...Звучи ужасно, но това е най-малкото, което може да се направи- но уви!

Цитат:
Аз искам двете испански копелета, които се замерят с хляба да си платят... Когато това не може да стане по законов начин, то аз искам те да умрат... Защото смърта много хора я разглеждат като висша форма на изкупление...

без коментар!!!! съжалявам, дори че си го помислил...... :(

Само още едно ще ти кажа- тези, който се самоубиват нямат ясната идея защо го правят- обяснението е фанатизъм, вяра.....Те се раждат и отглеждат като самоубийци, а това е друга тема.......

Увлякох се, съжалявам......
:cry: :( :cry: [/quote]

No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 07:14 
Легендарен флуудър
Аватар

И аз съм си мислила подобни неща по тези въпроси.Много ме измъчват и го приемам навътре. Нещата са много сложни.Не бива да се гледат само от 1 гл. точка. Аз лично се страхувам от тероризма, ужасяващо е да си застрашен от атентат. Дано не дърпам дявола за опашката , но не мисля , че точно в България има реална опасност. ( чукам на дърво)...четох , че не сме били застрашени , защото Бг е малка държава и трудно може да се организира мащабна акция , както е целта на терористите... :? ама нашите политици не помислиха за опасността , на която излагат страната ни , набутвайки ни в това безумие войната в Ирак. :evil: В друга тема казах какво ми е мнението за американците.Факт е, че те се ояждат за сметка на по-голямата част от света и никой не може да го отрече. Пък съдят други , че били военно - престъпници.Но няма кой да осъди Буш...хорицата в Ирак , дето ги избиха са " жертви на войната"....тяхното убийство не е престъпление срещу човечеството...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 07:31 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

3умф, не ти четох поста, както и останалите, ама само искам да отбележа, че ако трябва да живееш с мисълта, че в следващия момент можеш да се окажеш жертва на терористичен акт, то по-добре си тегли куршума или си срежи вените.. и у вас да си стоиш, пак може да ти се случи нещо.. по този начин разбирам хората, които казват, че не им пука.. вероятно така мислят и те..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Гледна точка върху тероризма (Първи,Втори и трети Свят)
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 07:35 
В началото бе словото
Аватар

Malizia написа:
3UMF
Цитат:
Ако оставим третият свят да страда, скоро Първият и Вторият ще бъдат удавени в сълзите на хората, които сме задържали под нас!"

мога ли да попитам откъде е този цитат...??

Промое от "LoopTroop"...

Бих дал текста на английски, но форума не ми позволява да побликувам на латиница :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 08:41 
Легендарен флуудър
Аватар

Ние сме НИЩО!!!За това никакви терористични атаки няма
да се провеждат на българска земя.На САЩ им пука
за нас точно толкова, колкото и за Сомалия и Ирак.
Арабите ще стрелят срещу силните, ние сме пионки.
България започва да се превръща във втора Канада.
Пионка на САЩ, но е обществена тайна, че канадците мразят САЩ.
Въпреки напредъка на някои държави,
каквото и да си говорим, Близкия Изток в момента
изживява своите средни векове.Как можеш да наложиш
нещо напълно непознато за тях и да искаш те да го
приемат като нещо нормално.
В ТСВ България отново ще е на губеща позиция...
А и дори да има опасност от терористични действия
дреме ми на ****.Ще ударят София или Нефтохим.
И в двата случая не ми пука.
В първия защото е друг град.
Във втория - защото ще пукна преди да съм мигнал :wink:

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 09:03 
В началото бе словото
Аватар

Аз гласувах, че не мисля, че в момента има възможност за терористичен акт в България, но да те апострофирам искам - Убеден съм (за себе си), че ако ударят София ще ти запука веднага, точно толкова колкото и на всеки друг българин, който не живее в село Мъдни Накрайнище... Най - малкото защото всички имаме приятели и роднини в София. Казвам НАЙ - МАЛКОТО за това... А и едва ли не осъзнаваш, какво значение има състоянието на София за състоянието на България :) Да отбележа, че нито съм от София, нито живея там, нито мисля, че има реална опасност за България. Просто питам дали сериозно казваш че не ти пука ако ударят София :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 10:10 
Пишете, о, братя
Аватар

аве вие не разбирате ли, че тука за да се случи НЕЩО, трябва да умрат хора. Крайно време е тоз народ да се събудим. Докога ще търпим да ни стрижат като овци...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 10:27 
Легендарен флуудър
Аватар

ХАХАХ!
И от какво значение е състоянието на София за
състоянието на останалата част от държавата.
По скоро е обратното.Парите на провинцията отиват в София.
Та самата София си е друга държава.
А пък провинцията си го хакат, така да се каже.
Айде без такива изказвания!
Съвсем сериозно : не ми пука, ама изобщо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 10:37 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

е, добре де.. нали ставаше въпрос дали има вероятност да ни ударят.. това, дали ще ни пука като ни ударят, е СЪЪВСЕЕМ ДРУГО НЕЩО айде прави разлика, триумф

Цитат:
Убеден съм (за себе си), че ако ударят София ще ти запука веднага, точно толкова колкото и на всеки друг българин

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 11:08 
Легендарен флуудър
Аватар

Много жалко!!!!! :oops: :cry: на мен лично МИ пука. Дали е в София или провинцията , всички сме българи!!! Това е човещина.Няма място за злоба и заяждане тип " София - провинция".Можеше и да си ти , нали? Все едно твоят живот не е ценен...Да не говорим , че щетите ( материални) че са огромни...и без тва едвам кретаме , само терористичен акт ни липсва и сме загинали. Всеки го касае и ще рухне върху всеки 1 от нас.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 13:23 
Легендарен флуудър
Аватар

got написа:
Много жалко!!!!! :oops: :cry: на мен лично МИ пука. Дали е в София или провинцията , всички сме българи!!! Това е човещина.Няма място за злоба и заяждане тип " София - провинция".Можеше и да си ти , нали? Все едно твоят живот не е ценен...Да не говорим , че щетите ( материални) че са огромни...и без тва едвам кретаме , само терористичен акт ни липсва и сме загинали. Всеки го касае и ще рухне върху всеки 1 от нас.

И какво му е ценното на моя живот!?
Раждаш се - умираш.Щом умираш, защо подяволите се раждаш???!
Егати безмислицата!гадна игра на природата :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 13:45 
В началото бе словото
Аватар

Защо учиш тогава?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 13:48 
Легендарен флуудър
Аватар

За да става нещо от мен после.
В този смисъл, ти защо ядеш? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2005, 13:50 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

а ти за какво пишеш в тоя форум ?? ако човек тръгва с тая мисъл, то.. къде ще му излезе края.. на такъв въпрос - такъв отговор.. извинявайте, че ви се меся в разговора

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Първи и Втори блок????- къде (05.10.2005)

в Студенти - АРХИВ

nestea

4

966

05 Окт 2005, 12:29

user-1209 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Продавам Учебници за първи и втори курс МБ

в Купувам-продавам

ardnaxela

0

241

22 Сеп 2013, 18:59