Дата и час: 20 Яну 2026, 18:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 704 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Олимпиадата по български език и литература
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 15:22 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
bubbly_water,
от Шумен ли си? Аз съм! Преди 4 години стигнах до националния кръг, там писах по темата, за която дават текст, беше едно много рядко стихче на Гео Милев и изкарах 5 :cry: Но поне тренирах доста с тея 3 кръга за останалите 3 изпита - аз се явявах и на журналистика, де! И така, беше си fun! Запознаваш се с нови хора, сега много от колегите ми си ги знам от националния кръг! Успех ти желая! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 17:20 
От дъжд на вятър
Аватар

А, чак сега виждам темата - нашата олимпиада беше на 13.03.(четвъртък). Съчинението беше на тема: "Поемата "Септември" - полемика на ценностите", а есето - "Съвременната "Приказка за стълбата". Аз писах есе, но учителката по литература, която беше дошла да ни разясни - подчерта, че това есе не би трябвало да е обвързано с текста, т.е. "литературно". Не знам кога ще стане ясно има ли класирали се...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 19:16 
potato heart
Аватар

mеmento написа:
bubbly_water,
от Шумен ли си? Аз съм! Преди 4 години стигнах до националния кръг, там писах по темата, за която дават текст, беше едно много рядко стихче на Гео Милев и изкарах 5 :cry: Но поне тренирах доста с тея 3 кръга за останалите 3 изпита - аз се явявах и на журналистика, де! И така, беше си fun! Запознаваш се с нови хора, сега много от колегите ми си ги знам от националния кръг! Успех ти желая! :)

да от Шумен съм :)

а на нас тази година не ни казаха какво есе трябва да пишем. много гадно даже питахме и те "Нямаме право да ви кажем" много странно....добре, че един учител дойде и се изтърва "обясниха ли ви за литературното есе?" ама после си тръгна...аз не писах много хубаво май...амаа....дано стане

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:02 
В началото бе словото
Аватар

А от кое училище си? Аз скоро ще се прибирам, след една седмица, мога да ти дам кратки и систематизирани материали за есе, ако все още ти трябват, де! По мое време нямаше есе - аз такова писах за журналистиката! А станаха ли ясни резултатите от олимпиадата?!? Стискам палци, темите са били сериозни, при мен първите два кръга бяха за Далчев - лесно е да пишеш за любимия си автор ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:20 
potato heart
Аватар

ееееей супер :) аз съм от ПМГ иначе не тя олимпиадата беше в неделя и би трябвало до десет дена да излязат резултатите...поне така ми казаха...но аз все повече губя надежда за 2ри кръг, а какво остава за трети... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:28 
В началото бе словото
Аватар

Аз съм, т.е бях от ГПЧЕ :) Ей, как така ще се отчайваш, недей така, я по-ведро. Олимпиадата е само тренировка, няма провал на тренировките, така че споко 8) Нищо не губиш - трупаш опит! С едни гърди по-напред си от другите кандидати даже! А какво искаш да учиш? Сега, ако кажеш журналистика... :bounce: направо звъня на наште да ми издирят темите из прашните шкафове и става трансфера. С удоволствие ще помогна с каквото мога!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:42 
potato heart
Аватар

ами засега основния ми фаворит е културология, по принцип ще се явя на изпит за журналистика, но не съм сигурна на кое място я искам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:51 
В началото бе словото
Аватар

:) Аз понеже съм нагла и сега пак ще питам... а ПР не те ли кефи?!? Аз понеже точно след олимпиадата се бях отчаяла и си мислех, че каквото и да пиша като първо желание, няма да ме приемат, затова написах ПР, а исках журналистика, тофава даже не знаех какво е туй чудо - на науката ли, на техниката ли, на природата ли... После излезе първо класиране и аз :shock: бях приета първо желание - ПР и нямаше как да се изместя, но така си ми е супер, сега остава само да си напиша и дипломната и :mrgreen: Даже съм си мислила, че това е най-хубавото нещо, което ми се е случило, точно в Шн в една от медиите шефката на отдел "Новини" е завършила минно геоложкия ;) Журналист можеш да станеш винаги, и с различно образование! (поне аз така съм забелязала, де)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 21:54 
potato heart
Аватар

да и аз това си мисля, че не е нужно някакво специално образование за това, защото всяко образование ти дава нещо, което би ти помогнало, ако решиш да ставаш журналист...иначе не съм се замисляла за ПР

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 22:03 
В началото бе словото
Аватар

Замисли се де! айде, айде... Ама то не става така - важното е на теб да ти харесва все пак! Което не е гаранция, че като почнеш да го учиш, все още ще ти харесва! Само един съвет - като си подреждаш желанията, не пиши ей така всичко на принципа "абе да вляза нещо, после ще се преместя", може да напишеш 3 желания (като мен), ама като те приемат, да знаеш, че което и да е, ще ти харесва и няма да те е срам, като те питат какво учиш ;) Аз сега излизам, че утре не съм наработа и трябва да го отпразнувам, като се запътя към шн, ще ти пиша пак да обменим инфо наживо и на родна земя, успех и хубава вечер!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2008, 22:08 
potato heart
Аватар

хаха мерси много може би следващия път ще тр да минем на ЛС, за да не дразним околните :P успех утре ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 15:30 
Пишете, о, братя

Аз се класирах за втория кръг :D Други?
А до къде сте стигнали с материала, защото аз още съм на Йовков, а видях, че на първият кръг някъде се е паднал Вапцаров?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 15:49 
Пишете, о, братя

Аз съм природоматематичска парелелка и съответно имаме по 3 часа /общо и с българския/ и сме вече на Димитър Талев, но прескочихме "Тютюн", защото иначе щеше да бъде малко гадно класно на "Тютюн". Прочела съм само 90 страници от него, но е ужасно... докато "Железният светилник" е много увлекателен" :)

Толкова сме напраед, защото при нас нямаше стачка, а и с толкова часове караме само произведенията за матурата +1,2 повече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 17:05 
Да живей словото
Аватар

Lama написа:
Аз съм природоматематичска парелелка и съответно имаме по 3 часа /общо и с българския/ и сме вече на Димитър Талев, но прескочихме "Тютюн", защото иначе щеше да бъде малко гадно класно на "Тютюн". Прочела съм само 90 страници от него, но е ужасно... докато "Железният светилник" е много увлекателен" :)

"Тютюн" не е толкова лош... В началото е наистина безинтересно, но после става по-увлекателен, докато се стигне до края на книгата, където умрях от кеф... няма да кажа защо, понеже е гадно да ти кажат как свършва книгата...

А някой чел ли е "Преспанските камбани" :roll: (по-яка е от "Железният светилник" :D )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 18:31 
Пишете, о, братя

Аз съм решила да прочета останалите книжки от поредицата, но това ще стане след евентуалното ми приемане в някой университет :) А дотогава математика и немски =)
Айде спирам да ви спамя в темита :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 704 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 47  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Олимпиадата по английски език

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2007-08

Nickelscence

41

6560

25 Апр 2007, 14:39

Music_Addict Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Матурата по Български език и литература (17 май 2011)

[ Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10 ]

в Матури

svetlio.varna

136

9394

02 Юни 2011, 15:51

white_cat Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Примерен тест по български език и литература

в КСК 2007-08

nacho

5

4071

10 Юни 2007, 20:56

Mira-kiflichkata Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиада по български език и литература 2007

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в КСК 2007-08

jordanoff

59

6496

27 Юли 2007, 13:52

Haralampii Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. [КСК 2010] Български език и литература

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в КСК 2010-2011

Scorpion

1495

39805

14 Юли 2010, 20:45

svetlio.varna Преглежда последните мнения