Дата и час: 16 Яну 2026, 22:00

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Моля за помощ!
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2008, 17:18 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Имам проблем. Искам да кандидатствам в СУ-Туризъм. Но смятам да се явя на изпит както по английски, така и по руски език. Проблема е, че не съм учила руски в училище. А той участва в балообразуването. Трябва ли да се явя на някакъв изпит по руски в някое училище да ми пишат оценка, която да внесат в дипломата, за да има нещо там. Или при образуването на бал могат да ми вземат от дипломата оценка от друг чужд език( английски/немски)? Или по-общо казано, можеш ли да се явиш на изпит по предмет, който не си изучавал в училище. Какво се взима за балообразуваща оценка от дипломата, тогава?
Ако някой е бил в подобно положение да сподели какво е станало. Моля ви, не затваряйте темата. Знам, че този въпрос е редно да бъде зададен в темата за кандидатскутентски въпроси, но искам да получа конкретни, целенасочени отговори по проблема. Моля ви разберете притеснението ми.
Предварително благодаря на всички, които ще прочетат темата, и особено на онези, които ще ми отговорят

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Моля за помощ!
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2008, 18:56 
самурин ^^
Аватар

Аз доколкото знам ти вземат оценката от даден чужд език от дипломата,никъде не пише че трябва да е руски :) .
Не съм сигурен на 100%.
Но сметнах за редно да постна поне това :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2008, 23:17 
One of a kind
Аватар

Именно, в балообразуването се взима "оценка от дипломата по чужд език", т.е. никой не е казал какъв трябва да е този език, така че, ако си държиш изпит по руски, а имаш в дипломата оценка по английски, не мисля, че ще има проблем ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 13:14 
Master Of Puppets
Аватар

Sla-Mori написа:
Именно, в балообразуването се взима "оценка от дипломата по чужд език", т.е. никой не е казал какъв трябва да е този език, така че, ако си държиш изпит по руски, а имаш в дипломата оценка по английски, не мисля, че ще има проблем ;)

Tочно така е. Мога да дам пример със себе си - в училище учихме немски и английски - по английски имах по-висок среден успех от дипломата, но се явих на изпит по немски, защото там знанията ми са по-задълбочени. После при балообразуването ми се използваше оценката от дипломата по английски и от изпита по немски.

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 13:32 
Паисий
Аватар

Наистина. Пишеше оценка от чужд език. И аз учех два- англ и немски, но по немски имах по-висока ср. оценка и писах нея.
Няма нищо обезпокоително :bom:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2008, 14:26 
Пишете, о, братя
Аватар

Първо искам много да благодаря на всички!

И аз мислех като вас. И в учебен отдел така ми казаха, когато се обадих. Това, което ме разколеба беше представителя на геолого-географския факлултет в дните на кандидат-студента. Когато му зададох същия въпрос (обяснявах много бавно и внимателно), ми отговори, че трябва да намеря училище в града ми, където мога да държа изпит като частна ученичка и така ще имам оценка в дипломата. ....От една страна той преподава география, и може да не е много наясно как стоят нещата с чуждите езици. Но от друга него са го сложили да представлява факултет, в който в две от четирите специалности се държи изпит и по език. Би трябвало да е компетентен по всички въпроси, които един кандидат-студент може да му зададе...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2008, 00:18 
Паисий
Аватар

Ти си го питала точно и конкретно как да имаш оценка по руски език, за да кандидатстваш и с нея. И той ти е казал..
Май така те е разбрал...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 17:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
По принцип в учебната програма е заложено изучаването на поне един чужд език.
Ако сте изучавали два(или повече), то се вписва този, който ви се води като първи чужд език.

Аз уча в СОУЕЕ Русе, където учим по три чужди езика. При мен първи задължително-избираем се води английски, руски се води втори, а немски се води трети.

Ще кандидатствам с изпит по руски език, което означава, че за евентуална руска филология ще се иска оценката от изпита * 3 плюс оценката по английски от дипломата.

;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 8 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. моля за помощ

в ФФ

sharovski

1

783

17 Май 2008, 15:39

Blood Countess Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Моля за помощ!

в ФП

rosinaaa

0

302

14 Ное 2011, 17:56

rosinaaa Преглежда последните мнения