Уважаеми бъдещи колеги!!!
От това което чета разбирам,че има много неясноти относно АМВР и всичко свързано с този университет.Аз рядко посещавам този форум,но се почувствах длъжен да се включа в дискусията след като видях някои доста смешни и невероятно комплексирани изказвания на хора,които явно не знаят защо са кандидатствали и учили 4 години в АМВР.Изключително ме натъжи това,че някакви мамини синчета се опитват да хвърлят прах в очите на всички кадърни и свестни младежи,избрали да служат на Майка България !Говоря в частност за ivannn, автор на темата със заглавие:Академия на МВР-Една съвременна пародия на университет,линк:
viewtopic.php?f=3&t=10322&p=385450 Евала пичага,колко си оригинален само ха-ха-ха-ха !Не познавам съответното лице,но Ванка ,бате личи ти че явно не си служил в казармата и вероятно не си се занимавал с никакъв спорт.АМВР не е елитен хотел или девически пансион,тук няма място за лигльовци.Това обаче не прави Академията затвор,ОК може да има доста правила за спазване,но ако всеки си развява байряка - накъде?Наистина не сме като другите студенти,тук се ходи на лекции и присъствието е задължително,обаче къде другаде получаваш 270 лв стипендия и не плащаш държавни такси?????Аз наистина се удивлявам,че такива субекти(още не спрели да сучат от мама) са успели да завършат АМВР.Ако този приятел е отишъл в НСС или в настоящата ДАНС,тежко на тези служби.Бих казал,че точно заради такива родоотстъпници и предатели,който гледат винаги как да оплюят всичко и всеки сме на този хал,а в страната ни цари корупция и лошо мнение към службите за ред и сигурност.
Смятам да ви дам истинското си и честно мнение за АМВР.Аз съм настоящ курсант от факултет “Сигурност” и се гордея с това.Когато ме приеха имаше 1600 момчета за 10 места в специалността “Защита на националната сигурност”.Аз взех едно от тях и то без грам връзки,който не ми вярва си е за него но аз ще ви кажа нещата както са.Трябва да призная че нашия приятел “ivannn” е описал нещата в доста реални граници,като изключим доста измислици и още бая лигавщини,които явно трайно са засегнали женствената му душа!ДА,носим униформи,което е естествено за една държавна институция!Ванка,може би трябва да се облечем с анцузи и джапанки,да си изкараме златните просташки ланци,и да си пуснем космаците по вратовете та да ни държат топло през зимата.Като се замисля така няма да ти се наложи да носиш шуба . Друго предложение е да ходиме като клошари с наркомански гащи,малко тревица в задния джоб и хубаво да брадясаме та да не ти е нужна салфетка след обяд в стола на Академията.Малко ред и дисциплина не са убили никого,ДА в АМВР има такива ,но уважаеми колеги,вие все пак кандидатствате за учебно заведение,което ви прави офицери,а след това ви чака работа в службите.”Психическо натоварване” – ОК може и да има такова,ако се вживяваш прекалено много в нещата,но където и да учиш рано или късно,например по време на сесия,се сблъскваш с такова.”Физическа експлоатация” – Копал съм дупки за дръвчета,правил съм оборки и съм рязал плевели,но всичко това все пак се прави с цел района и парка на АМВР да изглеждат по-добре!Въобще много от нещата,които ivannn е наговорил са поставени доста субективно и по негово усмотрение.Изискванията на ръководството са доста големи,понякога неприятни,но все пак всичко което се прави във факултет “Сигурност” се прави за самите курсанти.Ако отсега ти тежи да пренесеш нещо или да свършиш някаква физическа работа,какво ли ще е когато бъдеш нагърбен с тежки държавни задължения?Плаша се,като гледам такива отзиви във форумите,дано не са много хората,които мислят като Ванката,че иначе тежко на тези,които наистина искат да работят в тази сфера.Чудя се как да завърша...ще ви дам няколко съвета.За приема не знам,но сигурно ще има,сигурно ще има и нови специалности.Физическият изпит не е нищо особено,потренирайте малко и ще сте на 6,то си е хубаво и за вас самите.Психологическият тест не е толкова ужасен,стига да сте пригодни и нормални хора Нататък е ясно учете и ще влезете,връзкарщина НЯМА,това ще ви го каже всеки.Ако сте сериозни,честни и амбициозни хора и милеете за всичко що е българско,няма да сгрешите с АМВР.Рано или късно всеки ще получи своята отплата за това,което е дал!