Дата и час: 23 Яну 2026, 00:58

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 276 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Франкофони,появете се!
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2008, 20:52 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
coolman написа:
Ако можеш да напишеш хубаво есе... не виждам защо се притесняваш от превода? Ако е заради думите - недей. Първо защото не дават особено сложни понятия и второ, защото дори и да дават можеш да ги "заобиколиш" някак макар и това да ти е в някакъв "минус".

Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минава :lol: Ето така се чувствам сега :roll: Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2008, 21:03 
Постоянно присъствие
Аватар

Здравейте,аз също кандидатствах миналата година с френски и не беше особено труден изпита-приеха ме на първо желание.Ако имате някакви въпроси,ще се радвам да ви помогна :D
ПП-Нямаше превод на диктовката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2008, 21:30 
От дъжд на вятър
Аватар

За пръв път чувам за превод на диктовката... Текстът за превод си е отделно.
Аз имах 5.32 навремето; есето ми беше голямо затруднение.
Успех с изпита!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2008, 07:51 
Mahna-Mahna!
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
borianka написа:
Да, всички това ми казват, обаче нали знаеш, че като те е страх, каквото и да ти говорят, не ти минава :lol: Ето така се чувствам сега :roll: Сигурна съм, че ще ми мине като видя текста, ама до тогава :bounce:

Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален. :)

V o r b e i

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008, 11:59 
В началото бе словото
Аватар

Bety_ написа:
borianka написа:

Няма от какво да те е страх и до тогава. Щом си си взела В2, не би трябвало да имаш никави проблеми. Според мен е важно някой да те упражнява на диктовки, а също както е казала Димаж - пиши есета. Не знам дали си от езикова и как ви готвят, но изпитът е съвсем нормален. :)

Да, от езикова съм-профила ми е френски с английски...Честно да ти кажа, подготовката са ни едни тестове, които класната подготвя :| Правихме и примерните матури...Ама, ако не я накараме нашата класна да правим диктовки и преводи, тя няма да се сети :( А това е в наш ущърб

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008, 21:46 
Постоянно присъствие
Аватар

Има едни книжки на СУ с примерни тестове,ако искате,ги потърсете.Аз лично по тях се готвих и мисля,че са действително полезни,защото помагат да свикнеш с формата на изпита.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008, 22:16 
Mahna-Mahna!
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си. :) С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш. :wink:

А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент. :D И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.

Хайде късмет с подготовката! И някой ако има нещо да пита - смело. :thumbup:

V o r b e i

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2008, 10:22 
ФранкофонКА
Аватар

Най-накрая!Малко раздвижване! :alien:
Борянке,няма какво да се притесняваш..Каквото стане,стане :drunken: А класната ви...извинявам се,но какво тогава прави?! Тестовете са...за подготовка с РУ,а има голяма разлика межу СУ и РУ... :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2008, 10:46 
В началото бе словото
Аватар

Bety_ написа:
Борянке, много е лошо това, че класната ви не обръща достатъчно внимание на подготовката ви. От друга страна всеки сам отогваря за себе си. :) С диктовките е малко по-трудна ситуацията, но в действителност ти трябва някой, който просто може да ЧЕТЕ правилно на френски, а после и сама можеш да ги порвериш. :wink:

А и аз именно за тези книжки исках да кажа. На мен лично ми беше много полезна за подготовката "Reussir le concours de francais a l'universite" - 20 примерни варианта за конкурсния изпит в СУ. Има и теми за есета - дори да няма на момента кой да ти ги провери, пиши , пък все ще се удаде момент. :D И моят съвет е да не я четеш просто като романче, ами да пробваш да се вместиш с един изпитен вариант в 3те часа, с които ще разполагаш принципно.

Ами, щеше да е хубаво майка ми да си е вкъщи, защото тя с френския е на "ти", но е в чужбина...И така, май ще накарам някой от съучениците ми да ми диктува :lol:
А колкото до книжките, благодаря много за информацията-ще ми бъде от полза :drunken: Още днес възнамерявам да си я купя :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2008, 12:29 
ФранкофонКА
Аватар

Bety_ написа:

Имам,имам! :)) Ти ходила ли си на уроци?Частни...и другият ми въпрос е...как ти оценяваш съвсем нивото си?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2008, 17:58 
В началото бе словото
Аватар

абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!

а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2008, 19:12 
В началото бе словото
Аватар

А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма :( Само в София ли го има? :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2008, 11:07 
ФранкофонКА
Аватар

radunek написа:
абе, жабо...франкофоните се крият...иначе пак ще са много кандидатстващите като миналата и по- миналата година...просто се правят на интересни...аз да си ме видяла да се крия!!!

а на кандидатстващите пожелавам само да са спокойни, щото е много важно...аз се осрах откъм спокойствие на изпита и това ми попречи първата година :)

Е ще извиняваш,но бройка като тази от по-по-по-по-минали години или като миналата въобще не се води за голяма!Хич даже...виж ги англо-кандидатите и виж френските сладури :) Срам ги е просто...

Втората 'щото беше много спокойна... :mrgreen: Изпит ли е...валериан,глог и мента да има!И ще се напием задружно...по френски :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2008, 11:09 
ФранкофонКА
Аватар

borianka написа:
А може ли някой да ми сподели откъде да си купя този сборник с тестове за подготовка по френски?Днес проверих в пет книжарници тук, в Сливен, и няма :( Само в София ли го има? :bounce:

Поръчай си го виртуално :D Не съм търсила,но предполагам,че в някоя интернет книжарничка ще ги има.Или просто отиди в чуждоезиковия ви център към библиотеката,попитай и после копирай на воооля :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2008, 16:37 
В началото бе словото
Аватар

едно въпросче към тези, който са държали вече изпит по френски в СУ .... диктовката на запис ли се пуска или я чете някой :? и ако я четат бързат ли много, повтарят ли думите ...абе ,въобще какво представлява тази част от изпита, защото много ме притеснява :? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 276 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща