ragazo написа:
Вижте сега. Тоя път вече сам го минал. Искам да помогна и да поуспокоя тазгодишните кандидатстващи така че слушайте. Не слушайте тъпотии от рода на "темата трябва да е поне 20 страници" и т.н. Изисквания за обем няма, обаче трябва да сте писали по всички компоненти на темата по история. Темите от които учих, бяха по 9-10 страници максимум /нормален почерк, ако се сравнява с големината на буквите и сгъстеността на редовете с книгата на Каймакамова излиза към 3 страници и половина печатно./ Аз лично сам се готвил по тази книжка, там материалът е на даста високо ниво. Обаче, като разбрахте доста трябва да се посъкрати от него. За полетата и другите такива работи не се стресираите излишно. Обаче темата трябва да се знае перфектно. Тия теми вървях по къщата и си ги разказвах сам,като лудите. В крайна сметка ги научаваш горе-долу като стихотворение.Пишете историография, поне 3-5 имена + няколко произведения!!!Времето на изпита ми стигна точно, даже имах около 8-10 мин преди края, за да се израдвам за свършения труд. И тук забележете, темата от която учих и се падна на изпита беше дълга около 9 страници и половина / нормален почерк /, а на изпита нарочно / нормално е /, като вземете за оставяте повечко място между редовете, повечко за абзаците и същата тема за разгърнах на 13 страници, при положение че нямах нито едно изречение различно от тази от която бях учил. Изкарах 5.25. Пре достатъчно, като се има в предвид, че имах една сбъркана година, две пропуснати дати, и бях разменил местата на два абзаца/които обаче не бяха от голямо значение!, щото иначе режат бая/. И така успех и учете, щото без четене - за никъде.
Абре батка моите теми са печатани с големина 14 и имам теми по 21 страници. Най - малката ми е 14 страници печатно. Как стават тия магии при тебе с тия 3 или 4 печатни страници. Моите теми също са на адски високо ниво.Ако бях на твое място тия теми ще ги изпея на първия месец.
УМИРАМ