Редно е СУ като претендиращ за най-доброто висше училище в България да въведе не само тази практика, но и много други полезни и лесни за реализиране идеи. Проблемът е как де се премине към мисленето, че Университетът - това са студентите му (без да пренебрегвам преподавателите, разбира се). Много повече хора биха прекарвали повече време в СУ и биха се чувствали повече като част от общност, ако Университетът предлагаше повече възможности за работа - в библиотеките, в администрацията, в книжарниците, в клубове, стажове към различни университетски отдели и звена (срамно е, че в СУ например няма организция, която да помага на Erasmus студентите, които идват в България. А българския не е много лесен. Още по-срамна е пук липсата на компютърни зали за студентите в повечето факултети... списъкът е дълъг). Всички тези организации (ако ги имаше) биха били възможност да се задържат студентите по-близко до Университета, да се развиват контакти, а и да се получава заплащане (дори и да е минимално). Колкото и да не им се ще на някои хора, образованието е стока, която Университета продава, а студентите купуват. Разменната монета на XXI век. И ако качеството му не се развива в СУ, то в други Университети това ще стане и става. И "клиентите" ще се пренасочат. Но, това ми е болна тема, мога още много да говоря...
А за доброволния труд - намират се хора. В нашия Факултет поне винаги по-големите са помагали на малките. Пък и почти всички се познаваме, 600 дущи сме редовно обучение. Аз см водил хора до ЦУБ, стигал съм и почти до кортовете в Борисовата градина, най-трудно ми беше да обясня, че стадион "Академик" има хен в Гео Милев, хем до Плиска
Та така, засега доброволно и безвъзмедно, ако проектът потръгне има идеи и за финансиране, естествено не чрез СУ

П.С. Сега съм във Виена, имам си тутор, тук им викат buddy. Освен това има отделна организация за Еразъм студентите, освен това има още много университетски организации. А в СУ - международен отдел. Е, така е. Ама не трябва да е така. И ще се промени. Надявам се.
П.П.С. Извинявам се ако има много нечетивни думи, но все още не мога да свикна на прехода от БДС към фонетик