Дата и час: 21 Яну 2026, 13:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: България - Косовски вариант
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 02:31 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Е...да...опитват се да вметнат, че има такива течения и явления...
Че множество помаци се турчеят...и т.н
Това са изолирани случаи...а повечето хора които говорят в тези предавания са поставени лица (говоря за Мадан, Рудозем). Те са тамошни представители на радикални общниости и имат шепа хора- последователи.
...с 2 думи...ПРОБЛЕМ С ПОМАЦИТЕ...НЯМА, колкото и да се опитват да го създадат...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 11:16 
Легендарен флуудър
Аватар

Проблем с помаците няма. Има проблем с мисленето на някои хора.
Следователно има проблем с тези хора.

Преди време говорихме тука със съквартирантите и стана нещо въпрос
за релегии. Аз казах, че предпочитам исляма и ще взема да стана мюсюлманин.
Единия съквартирант каза, че съм щял да стана турчин, щом ще съм мюсюлманин.
Аз пък му изброих няколко мюсюлмански държави, които не са турски.
И го попитах защо да не стана пакистанец или арабин, например.
Той естествено нямаше какво да каже.

Ето това е проблемът. И СКАТ нямат никаква вина за това.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 18:13 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Аз пък съм избрал да нямам религия и ме е яд, че са ме кръстили в незряла възраст. ще ми се да можех да убедя хорта, че религията по никакъв начин не бива да определя отношенията им. Иди обяснявай, че преди да сме християни, мюсюлмани и прочие сме хора. :roll:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2008, 18:18 
Дръменбейсонафт
Аватар

Темата с помаците наистина си струва да бъде дискотирана...
Наистина ми е интересно да разбера от къде се коренят тези опасения у хората, че залитат към турското...и т.н
Лично за мен...проблем с тях, от това естество... няма

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2008, 18:21 
Пишете, о, братя

pora_e_priqtel написа:
Аз пък съм избрал да нямам религия и ме е яд, че са ме кръстили в незряла възраст. ще ми се да можех да убедя хорта, че религията по никакъв начин не бива да определя отношенията им. Иди обяснявай, че преди да сме християни, мюсюлмани и прочие сме хора. :roll:

Нали знаеш, че това е завинаги? Човек може да мине от една в друга религия, но не може да се откаже от настоящата си! Добре измислено! :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2008, 01:08 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Никой не може да ме спре да се откажа от настоящата си религия. Аз вече съм го направил де факто. Не знам де юре дали е възможно, но честно казано не ме вълнува особено. Би трябвало да е напълно възможно.

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2008, 11:27 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Да, възможно е, казва се апостасия, само че не знам точно какво и къде се прави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: България - косовски вариант
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2008, 22:34 
В началото бе словото
Аватар

Има един лаф - виждаш отделните дървета но не забелязваш гората. И в тази тема стана така - а си мислех че студентите от СУ са с малко по-всеобхватно мислене отколкото тези в другите унита ... Нейсе както се казва. Та след като изпаднахте в подробности (има ли помаци в Смолян и т.н.) да ви разясня основните идеи в горната ми "фантастика".
Демографския срив в България никой не може да го отрече. Следователно е само въпрос на време да се получи горепосоченото от мен съотношение между етносите. Дали ще е след 20 или 50 години надали някой (от българите) го грее особено. Е може и да го грее ако смята да няма деца и да е блаженнопочиващ след като мине този период. За да минем от демокрациия ъм етнокрация също не се иска особенно въображение. За сведение на несведущите има доста държави в които управлението се рапределя на етнически принцип - Кипър(преди да го разделят), Ливан(над този пример да си помислите за домашно уважаеми политолози),Йемен и един билюк африкански и азиатски държавици. А че ние сме по близко до тези държави отклкото до тези в "цивилизования" Запад също май не се нуждае от доказателства.
Промени в конституцията - наскоро май се прие че българския не е задължителен в официални учреждения. А и в доста райони май вече официалния език в държавните учреждения е различен. За тези дето ще кажат - Голяма работа - да прочетат Охридското споразумение в Македония - там е решено по демократичному -в общината където преобладаващия етнос е еди-какъв си съответно и езика е такъв. За авторите и поддръжниците на горния договор е ясно кои са - флагмана на демокрацията САЩ, верната му дружка от островното обединено кралство и
техния стратегически съюзник в района Турция. За тези които още таят някакви илюзии че горния алианс не е сплотен привеждам няколко расъждения. Турция винаги е била и ще остане много по-важен съюзник на САЩ и UK на Балканите и Близкия Изток от всичките други помиярчета и сателитчета(в които за съжаление се числим и ние) за противовес на Русия. Другите генерал-губернаторства (Украйна,Грузия, Албания,Босна(мюсюлманската)) са или кекави по дефиниция или с нестабилно мнозинство поддръжници на "правилните" управници (Юшченко,Саакашвили и прочее). Така че едно рамо никога не е излишно за разширяване на верния съюзник - създаването на ДПС е само малък пример(оказан е пряк натиск от посланниците на горните страни върху Конституцонния съд за регистрацията му). А че циганите са привлечени на страната на турците май няма спор. Така че всякакви искания на турците в България ще се подкрепят от тези страни без никакво съмнение(Турция е единствения и също стратегически съюзник на Израел) . А че ще има такива съм убеден - теорията за жизненото пространство което толкова приписват на Хитлер си е напълно естествен и срещан процес в миналото и днес. А Анадола и Одринска Тракия определено не са задоволителни за бъдещото 130-150 милионно население на Турция..
За точното протичане на кризата верно съм си го измислил, но ще е или скоротечно(като това дето съм написал) или постепенно( ще се загнездят навсякъде във властта и накрая ще се окажем в някакъв турски ЕС или нещо от сорта на полуавтономия). Ако стигнем до сблъсък с турците при сегашното положение на армията( нарочно съсипана от сегашните ни дружки) горното написано даже е оптимистичен вариант(завземане на Тракия,Родопите и Бургаско от турската армия). За участието на околните страни също съм си го измислил но и те действат на принципа - щом е паднал да го бием и да вземем каквото можем пък после да му мислим- а и симпатии и поддръжка надали можем да очакваме от която и да е страна(Гърция определно ще се възползва от това да чопне територия, Македония с благословията на САЩ и албанците също, Сърбия за нея няма и съмнение, Румъния е далече, а Русия само злорадо може да ни гледа сеира). Разбира се ще има разни словесни чекии и замазвани като прекратявания на огъня и изтегляне на войските които ще идват от "международната общност" , но това нас няма да ни помогне(справка Босна - въртяха сукаха и накрая спечелиха тези които желаеше "международната общност). И накрая ако имаме поне малък късмет ще сме в границите на Княжество България ( без Лудогорието и Варна).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2008, 22:43 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Отвори Гугъл и се опитай да намериш какво се е случило на 4 април 1949г. После провери какво се е случило през 1952 и 2004г. в контекста на първото нещо. А накрая прочети и световно неизвестния член пети от "онзи" договор (от 1949г.) . Вкарай в употреба чл. 5 от договора в контекста на войната на Балканите, която описваш. Упс... :roll:
Това, което описваш, е невъзможно да се случи и няма да се случи. Бъди спокоен.

И накрая - след като се имаш за голям разбирач не е зле и да научиш правилото за пълен и кратък член...ще ти е от полза ако някой ден вземеш че почнеш да пишеш и за някой ежедневник (да не дава Бог ама всичко е възможно).

Амин.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Последна промяна camel на 23 Юни 2008, 23:28, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2008, 23:02 
В началото бе словото
Аватар

Виж кво - прочети първото ми изречение и помисли. Не знам кво пише в "онзи" договор, но пък виждам какво се случва ежедневно. А и настоящето е по-важно за бъдещето отколкото миналото. За грамотното писане в ежедневници - не смятам да си изкарвам прехраната от това а и тези средства за масова дезинформация скоро ще изчезнат от хоризонта. Айде със здраве и бъди оптимист...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2008, 01:05 
Spiritchaser
Аватар

Какъв е изводът - силен алианс с Китай, една от най-силните, що се отнася до военна мощ, а и ние сме втората (след СССР) държава, която признава КНР и те това НИКОГА няма да го забравят. :mrgreen:
Бъзикам се, тук специалността говори вместо мен... Колкото и да не харесвам турци и цигани, това, което BUMBAR е написал, поне според мен, е малко вероятно да се случи. По-скоро ние сами ще си се съсипем, както прави този пич ето тук: http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1211254

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2008, 15:34 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Абе няма как да се съюзим с китай. Какво ги грее тях една държава с население, колкото едно предградие на Гуанджоу и икономически възможности малко по-големи от тези на средно голямо китайско село.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2008, 16:52 
Spiritchaser
Аватар

Братле, само се пошегувах. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2008, 20:47 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
А смяташ ли че аз те взех насериозно :lol:

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3