Red^Rose написа:
Здравейте,
някой може ли да сподели впечатленията си от работата в агенция "Фокус" - чудя се дали да кандидатствам там, защото ми изглеждат наистина високопрофесионална новинарска агенция, но съм чувала и негативни отзиви като безпричинно казармен ред, ниско заплащане, традиционни глоби в края на месеца. Истина или просто някой не е могъл да се справи с работата?
Благодаря!
Според мои колеги, които работят там, заплатата е 400 лв. Работата обаче е много и напрегната. Това е причината една моя колежка да напуска съвсем скоро.
Удържат ти се глоби, ако пропуснеш новина или не са доволни нещо шефовете.
А по въпроса за високопрофесионализма на агенцията - колега, вископрофесионална агенционна журналистика не се прави с все още учещи студенти и младежи по на 22-23 години, каквато е нормалната възраст на работещите в агенцията.
Всичко, което си чувал е истина. За съжаление агенцията все още не се е научила да цени кадрите си и най-малкото, което може да направи - да им повишава квалификацията и да ги развива професионално, за да повишава качеството на новините.
Моите наблюдения са на база всекидневното ползване на агенцията, тъй като ми се налага по работа, както и контактите с репортери на агенцията, сред които имам десетина приятели и познати.
Между другото и БТА не е цвете аз мирисане, бих казал, че е на нивото на Фокус.
Разбира се моите думи не трябва да ви спрат да работите там! Най-малкото - опитайте. Не всичко е толкова черно. Все пак предполагам сте студент или току-що завършил. Все отнякъде трябва да се тръгне. А и при добро желание, знете, че има начини да се научи човек.
Поздрави

пп
Бих ви дал мейла на колежка от агенцията, за да си поприказвате