Дата и час: 20 Яну 2026, 18:03

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 687 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2008 - САМО история
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 14:08 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
В моята стая (601 във ФНПП) имаше едно момиче, на което разстоянието между отделните редове беше към сантиметър и половина и отделно пишеше доста ситно, та е нормално да напише над 30 стр. Аз лично не спрях да пиша от началото до края, с минимални почивки от по няколко секунди и нормален шрифт, но не успях да напиша повече от 8 листа. Мисля, че до там са ограничени човешките способности хаха. Но кой знае, на изпита имаше всякакви хора и същества. :alien:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 14:48 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте и от мен!
Аз за първи път бях на изпит по история в СУ и то ми се падна да бъда в стаята с тегленето не темите. Почувствах се много странно, когато декани и професори, както и много журналисти, влязоха и започнаха едните да говорят, другите да снимат. Когато се изтегли първата тема, по усмивката на Гери (тази, която ги тегли) разбрах, че е хубава тема. Не очаквах късмета да бъде двоен с втората хубава тема. Въпреки че доста познати споделиха, че им е омръзнала темата за Априлското въстание, тъй като напоследък се падала често и на всякъде. Е остана да споделя аз какво направих. Ами май като всички останали допуснах малки грешки (например обърках името на едно от съчиненията в Извори и историоргафията, пропуснах две не толкова важни неща, но все пак си ги признавам за грешка). Е всичко останало го събрах в 13 стр. Не казвам, че беше най-доброто, но съм доволна от себе си. И за тези които не знаят да поясня-задължително се започва със славяни и прабългари, все пак Дунавска България е федерация между тях.
Сега май ни остана най-коварното, да влизаме през 5 мин в сайта и да се надяваме на добри резултати.
Успех бъдещи колеги, дерзайте!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 16:52 
В началото бе словото

абе хора имам един може би малко глупав въпрос, но ми я вкараха тая муха в главата и ся се чудя.....да редовния изпит пак ли ще се избират 2 теми и изпита ще е 4 часа или ще е както по старому :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 16:58 
От дъжд на вятър

alLuRe написа:
абе хора имам един може би малко глупав въпрос, но ми я вкараха тая муха в главата и ся се чудя.....да редовния изпит пак ли ще се избират 2 теми и изпита ще е 4 часа или ще е както по старому :roll:

да, пак ще е по същия начин! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 17:41 
В началото бе словото
Аватар

Magiota написа:
И за тези които не знаят да поясня-задължително се започва със славяни и прабългари, все пак Дунавска България е федерация между тях.

Да,на курса от пролетната ни казаха в увода на темата да напишем по-накратко за преселенията на двата народа на Балканите.Ако го нямате има голяма вероятност да ви орежат малко,макар и да не вярвам да е фатално.

А колкото до материала,не се залъгвайте на глупостите,които ни карат да учим задължително ако искаме високи оценки.Разбира се задължително е да пишете надълго и наширото за "федерацията",понеже иначе ще ви смъкнат доста,но всъщност и Теофан и Никифор са категорични,че българите са покорили славяните и са ги заставили да пазят границите.Интересно дали доброволно такава маса земеделци ще се изсели по планинските чукари в Стара планина и Карпатите :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 18:01 
От дъжд на вятър

На мен ми казаха,да пиша за славяни и прабългари съвсем кратичко и то като въведение към съществената част.Достатъчно според мен е ,да се спомене за големите варварски нападения срещу Солун и Константинопол ,както и за Кубратовата България.

ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 18:21 
В началото бе словото

на мен това за славяните и прабългарите много ме притеснява :( Секи ми казва че трябва да се пише за Великото преселение на народите, а пък аз почнах след увода да пиша от 70-те години на 7 век с нападенията на прабългарите и така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 18:25 
От дъжд на вятър

Нека си говорят. Виж че още в заглавието е казано "Основаване и начално развитие на българската ДЪРЖАВА",освен това не беше спомената времева граница ,с която да се съобразяваме . Разбира се,редно е и да споменеш малко за славянските и прабългарските набези на Балканския п-в,но дори и да не си ,не вярвам да ти правят проблеми за това! Тази година трябва да се пишат по-кратките вариянти на темите !!

ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 19:24 
Паисий
Аватар

В 4-5 изречения е редно да споменете за отношенията между славяни и прабг

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 20:31 
В началото бе словото
Аватар

От мен - Априлското.Много му се зарадвах,понеже мисля,че познавам добре темата.Но от голямо значение е да се правят анализи след като се напише за дадено събитие,как е правописа,стила.... Така че нищо не може да се предвиди - твъдря,че това в в сила за всички.
Никога не знаеш как мозъка (поради невнимание,претоварване или напрежение) може да те предаде...
Желая успех на потрудилите се !

Между другото кажете папката 10 листа ли е със сигурност.И какво мислите,ако някой си е изписал папката - прекалил ли е ?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 20:38 
В началото бе словото
Аватар

ЗА ПИСАЛИТЕ ПО АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ :
Написахте ли за меморандума на Д.Цанков и М.Балабанов в края на темата,защото в последствие видях,че е отделна точка,а аз съм го пропуснал,дали е от съществено значение? (но пък съм писал за европейската позиция,митингите и отзвука на ВС,та дори и като следствие от въстанието Цариградската конференция и Лондонския протокол...)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 21:38 
В началото бе словото
Аватар

Големи късметлии излязохме в общи линии...Няма лесни теми, обаче можеха да се паднат доста по-трудни...

Аз писах по първата, обаче славяни и прабългари в началото съм ги написала с 4-5 изречения - за славянските нападения и заселване и за идването на прабългарите от Стара Велика България...Не съм се задълбочавала с произход и т.н. , дори не съм и мислила да го правя...Не знам обаче колко могат да ме орежат за това...нали все пак това беше идеята на 4-часовия изпит - разделяне на материала и по-малки теми...
Скоро ще разберем :wink:

aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 21:54 
В началото бе словото
Аватар

И аз писах за Априлското! Много си я обичам таз тема. Само че пропуснах за М.Балабанов и Др. Цанков, понеже не се сетих за името на втория и в тоя момент такава паника ме беше обзела, че нямах шанс да се сетя. Дано ни дадат бонусче, че сме избрали по-трудната според мен тема. :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 21:57 
От дъжд на вятър
Аватар

Freckles написа:
Големи късметлии излязохме в общи линии...Няма лесни теми, обаче можеха да се паднат доста по-трудни...

Аз писах по първата, обаче славяни и прабългари в началото съм ги написала с 4-5 изречения - за славянските нападения и заселване и за идването на прабългарите от Стара Велика България...Не съм се задълбочавала с произход и т.н. , дори не съм и мислила да го правя...Не знам обаче колко могат да ме орежат за това...нали все пак това беше идеята на 4-часовия изпит - разделяне на материала и по-малки теми...
Скоро ще разберем :wink:

(izvinqvam se za tova 4e nqmam kirilica)
Freckles,tova e osnoven vupros i 1/2 strani4ka mislq 4e ne e dostatu4no.Ideqta e da se sintezira nai vajnoto,ne da se propusne.Mislq 4e ako imash kusmet shte hvanish petaka 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 22:05 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
TsarBoris написа:
но всъщност и Теофан и Никифор са категорични,че българите са покорили славяните и са ги заставили да пазят границите.Интересно дали доброволно такава маса земеделци ще се изсели по планинските чукари в Стара планина и Карпатите :lol:

Векове наред в българската историография са търсели доказателство за твърдението ти, ма ти напрао го избоца...браво хубава обосновка! :mrgreen:

P.S. Не е баш тъй, Теофан казва за съюза между тях само, че славяните са "под пактон", което има две значения - под договор или под ярем. Тъй че хиич не са категорични Теофан и Никифор. :blackeye:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 687 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Следваща