|
Здравейте на всички.. Аз като официален представител на борбата за свобода познавам добре какво представлява идеята за "принц" в най-идеалистичната й форма и това е именно освободител и то не какъв да е, а от най-блестящите такива. И измежду множеството битки за правда, които принцът е спечелил, има една битка за спасяване на благородна дама от някакво зло.. Колкото по-благородна е дамата и колкото по-голямо е злото, надвиснало над нея, толкова по-смел, благороден, изобретателен и т.н. трябва да е принцът, за да я избави от участта й и за да спечели сърцето й. Няма такова нещо като "аз не си падам по принцове", защото човек като загази здравата, не може да предпочита да е сам и уязвим. Много хора бъркат спокойствието, уравновесеността и строгите обноски на принца с някакъв вид безхарактерност или абсолютна праволинейност. Истината е че един силен и благороден човек изобщо не е смирен, а дори може да има много буен нрав. Това че един благородник има буен нрав, обаче, не означава, че ще крещи на жена си- напротив, той точно за това е благородник, защото е трениран да сдържа гнева си, когато той не е необходим. Аз не намирам това за скучно... Всъщност аз скучая, когато чакам някой селянин да свърши с крещенето си, за да му кажа довиждане. Наистина не понасям гледката свой със свой да се дере. Стига толкова общи приказки. Да минем на случая с момичето- тя намира идеалния за себе си, но тя не е идеалната за него. Това е много неприятна ситуация, единственото което мога да посъветвам е самоусъвъшенстване. Знам, че е много трудно и тежко и че не е за всеки, но човек има шанс да се променя, да израства и да се развива. Аз вярвам в това или иначе да се бях обезкуражил още първия път като се нараних в живота. Свидетелствам, че с добро желание могат да се лекуват дори дълбоко залегнали психологически, физически или душевни проблеми. Всичко е лечимо, но не за всичко има открити лекарства. Фактът обаче, че тя споделя, еднозначно показва, че в нея има борба за надмощие на духа й над личността й. Ако духът й е силен, ще се справи. Проблемът е като се усъвършенства достатъчно дали ще намери пак принца си- не се знае със сигурност, но най-вероятно ДА, и то дори... не тя ще намери него ами той нея, защото светът е така устроен- да ни прави щастливи. А що се отнася до любовта - тя също, а другото (несподеленото) не се казва любов, а НОСТАЛГИЯ по любовта. Дайте път на любовта, защото не всеки ден е ден за любов, а носталгията не е толкова придирчива и можем да си я изпитваме когато, където и колкото си поискаме, нали?
_________________ Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
|