О, аз мога да разкажа за Къртева на ентусиастите, по спомени от миналата година. Втория семестър преподава Графика, фонетика и лексикология на корейския (един предмет е, да) и Увод в корейското и алтайското езикознание. Наистина е препоръчително да не отсъствате, защото накрая на изпита си ви казва, че ви намаля оценката, понеже не сте ходили редовно... като мен

("От Варна съм и спешно трябваше да се прибера точно в четвъртък" не действа, да знаете). Изпита по ГФЛ се провежда в 2 части, първо ви дава в самия край на семестъра един тест на нещата от упражненията, повечето от които са поносимо не-скучни и се помнят лесно. На самия изпит ви дава 2 въпроса по които да мислите десетина минути, или колкото там ви е необходимо, дрънкате 5 минути небивалици, после ви показва теста и ви кара да обясните какви са ви грешките. Накрая ви пише 3. Чиста работа

За езикознанието би трябвало да важи същия принцип, но аз не се явих, и нищо не знам. За самия материал, ако под тежък имате предвид неописуемо скучен, да, значи е тежък, а и се диктува прекалено бързо, за да успеете да осмислите каквото и да било по време на лекция, и после не си разбирате съкращенията по бележките. За преписване по време на изпита ще трябва да си приготвите вълшебните пръчки и да сложите покер-лицата, на ГФЛ пускаше по трима души в стаята, а останалите трепериха отвън. Ако като мен не можете, това съвсем не е подходящ момент да решите да се пробвате. Общо взето, да не ви пука, ако не гоните стипендии, просто приемете, че и с 3 и с 6 се взима, и не се тормозете за глупости

Успех, а ако имате други въпроси, се обръщайте към по-всезнаещите колеги, аз дори вече не уча там