Дата и час: 21 Яну 2026, 13:39

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кандидати за международни отношения
МнениеПубликувано на: 06 Май 2008, 15:51 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
абе тва за момчетата е вярно,ама за историята... по др предмети е обратното... :roll: пък и не е като да не сме го знаели от началото още,ама се хванахме на хорото :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Май 2008, 12:38 
В началото бе словото

според мен наближаването на изпита не трябва да ни изнервя, а да ни бъде стимул. Все пак отиваме с нагласата (поне аз де не знам за другите) да видим как е на изпита, а ако имаме късмет, защото съм сигурна че всички са учили, ще изкараме. Няма нищо страшно, все пак имаме втори шанс през юли. :P :)

P.S. може ли когато излезе разпределението, някой от вас да даде линк :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2008, 19:22 
В началото бе словото

И аз имам много голямо желание да дипломатствам ,но с испански език ,така че ако някой се готви със същото плс да пише едно ЛС защотото имам няколко въпроса :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Май 2008, 22:25 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
dimage написа:
Зайчета...зайчета...зайчета... ммм обичаааам зайчета :mrgreen: :roll: :mrgreen:

Повечето от тях ще се преориентират към тъмната страна на ЮФ - Правото...
Аз ше се нарадвам на повече зайчета, Пламена, муххахахха :twisted:

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2008, 11:12 
В началото бе словото

по принцип рядко пиша във форуми, но искам да изясня все пак какво е положението в СУ и по-специално в МО. истина е, че няма дисциплина, няма никаква организация, пове4е от половината изпити са пародия, оценките не зависят от това какво си научил, а от късмет, учи се от всичко по малко, но нищо сериозно. уж трябва да се учат езици.но това, което става всъщност е, че нищо ново не се научава, а само се забравя (разбира се, ако не се занимавате сами ИЗВЪН СУ). но най-лошото е, че колегите ви няма да са това, което може би очаквате. не искам да обиждам хората в МО, но трудно може да се сприятелиш наистина с някой. те си знаят защо. аз уча МО и го знам това от опит, знам какво мислят и моите колеги, знам какво всъщност се случва и че то никак не е хубаво. и аз като сегашните кандидат-студенти избрах да уча МО,беше ми първо желание, хареса ми програмата на специалността. така или иначе почти нищо не се учи (за разлика от ученето за влизане). а който си мисли, че ще стане дипломат, защотоо е учил МО много се заблуждава. по-добре се ориентирайте към нещо по-практично и по-смислено.
п.с. едва ли ще ме послушате, защото вече сте го решили, но бях длъжна да ви споделя това, а има и още много неща, които ви спестих

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2008, 20:17 
В началото бе словото
Аватар

По принцип е вярно, че зависи от амбицията на човека, ама като видиш абсолютен хаус и няма никаква мотивация (не че съм потърпевша на тази ситуация), ти се отщява да учиш и правиш каквото и да било. Хубаво е, че има противоположни мнения по въпроса, но това още повече обърква и без това обърканите бъдещи кандидат-студенти :lol: И ако наистина МО не е това, за което го мислим, какво е, по дяволите, защото ще излезе, че всичко е балони и облаци. Ако в СУ положението е толкова зле... какво остава за другите университети!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Май 2008, 21:11 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
dimage написа:
Хм аз уча три езика... и мога да кажа че само английския не бива, иначе испанския и френския са си на доста добро ниво! Организацията като цяло в СУ много куца, не е само в ЮФ ... А относно приятелствата що за тъп въпрос е повдигнат... т.нар "сприятеляване" е изцяло индивидуално... в смисъл как можеш да кажеш, че хората са еди какви си... Като контра на горното мнение ще споделя че аз си имам доста добри и стойностни колеги, хора на които съм и ще разчитам каквото и да става.. Друг е въпроса ако си темерут и асоциален....
И вярно е не всички ще станат дипломати... но и от всяка специалност няма 100% релизация...

В крайна сметка на който не му отърва да се мести от СУ.... И ако си мислите че изпитите някъде изобщо в университет в България са обективни... значи сте в жестока заблуда! Всичко зависи от това колко амбициран е човек... И все пак колеги да не забравяме че по-голямата част от академичното образование е самостоятелна!!!

В мойтата специалност главния изпит е много обективен. Винаги и към всички. :mrgreen:
До специалност е по-скоро, а не университет.
Всъщност, който му се учи наистина международни и му се става дипломат -> МГИМО.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Май 2008, 19:40 
Шеф на матрицата

ОФФ;
Dimage аз май имам излишна пералня; но е далеч :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2008, 02:35 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Цитат:
истина е, че няма дисциплина, няма никаква организация, пове4е от половината изпити са пародия, оценките не зависят от това какво си научил, а от късмет

Че това лошо ли е?

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2008, 10:08 
В началото бе словото

имам едно въпросче...миналата година колко човека са приели СУ с тази специалност? този година бройката горе долу същата ли ще е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2008, 18:21 
Легендарен флуудър

Хе-хе, аз съм от десетината... 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2008, 15:16 
Пишете, о, братя
Аватар

Съжалявам всеки, който поставя бъдещето си в зависимост от писания по разни форуми.

That being said, ще споделя своето субективно мнение. Не претендирам да знам твърде много за процеса на обучение в други университети, затова ще се концентрирам главно върху МО в СУ.

Ще започна с най-неприятната поне за мен черта, а именно организацията и администрацията. Последната смята, че сте тук заради нея, а не обратното, и се държи, както го е правела през "зрелия" социализъм. То и лицата са същите де. А както някой спомена по-нагоре, в началото лекциите са в зала за 60 човека, а желаещите да присъстват на тях обикновено са двойно повече. Все пак тази тенденция след 8ми декември значително намалява, но оставя изключително неприятни първи впечатления.

Програмата е разнообразна, но е далеч от идеалното. Снижили са практическата насоченост, а някои важни дисциплини като протокол са изместени в магистратурата. Всъщност преценете сами: http://www.law.uni-sofia.bg/Spec/MO/default.aspx

Твърдението, че лекторите са безхаберници, е несъстоятелно. Вярно е, че има и такива, но те са единици. За първата година бих поставил трима под тази категория, а в нейния антипод - изключителните преподаватели - четирима. Останалите 4-5 влизат в "златната среда". Все пак имайте предвид, че това не е даскал в гимназията - в задълженията му влиза това да проведе лекционен курс и впоследствие изпит, не да отделя внимание на всеки поотделно.

Изпитите, в голямото си мнозинство са устни, и при такъв няма как да няма доза субективизъм. Но далеч по-неприятни са писмените, при мнозинството от които става изключително грозно преписване, отговорът от страна на преподавателите на което е оценяването "на купчинки".

Като абсолютно несъответствие с истината бих окачествил твърдението, че, видиш ли, нямало с кого да се сприятелиш. В специалността има достатъчно хора с различна нагласа, интереси и пр., че винаги да си намериш 'другарче'. Естествено, ако не намираш за по-интересно да седиш в ъгъла и да се самосъжаляваш.

Относно реализацията, самият факт, че само СУ, УНСС и НБУ бълват повече от 300 души завършили тази специалност годишно, би трябвало да показва какво несъответствие има между търсенето и предлагането, т.е. не смятам, че ще е лесно. Но ако бъдещата реализация е водеща при избора ви на специалност, по добре да се насочите към ФМИ. Казвам го сериозно и без каквато и да е ирония.

В края на краищата, това колко и в какви области ще напредвате, зависи само от вас. Нещата не са черно-бели, и на фона на това какви специалности и ВУЗове има в страната, МО е елитна специалност. Ако сложим абсолютна скала обаче, тя едва ли ще попадне в тази категория.

Ще завърша с това, с което започнах, а именно че съжалявам всеки, който поставя бъдещето си в зависимост от писания по разни форуми. Решението е само и единствено ваше и няма да засегне буквичките на екрана, които са индивидите от форума за вас.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 10:39 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Абе ти направо вдигна завесата бе пич :shock: Браво! Готин пост, съдържателен.
Имам само един въпрос дето ми са върти...Кво значи тва оценяване на купчинки, че някак си не можах да го осмисля?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 11:20 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
хах начи до късмет :lol: Ами купчинка 2 има ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 11:30 
Василевс автократор
Аватар

Естествено, че има. Даже много често купчинките са за 2 и 3, поне в ЮЗУ се случва така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Международни отношения - частно парти, поканени са всички :Р

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в ЮФ

pora_e_priqtel

76

6283

17 Ное 2005, 13:40

pora_e_priqtel Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Международни Отношения- всички курсове

[ Отиди на страница: 1 ... 21, 22, 23 ]

в Студенти - общ форум

L'Inspecteur

338

12783

01 Ное 2006, 08:39

L'Inspecteur Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратура-Международни бизнес отношения

в Магистратури

kristy

9

1592