stonesoul написа:
Да много щеше да е интересно Пърпъл и Металика да дойдат преди 89-та

Или по време когато билета за тях щеше да е колкото 2 заплати. Освен това въпросните две групи са класика (нещо което трудно се случва при лигавите поп изпълнители), ако изпълнители пълнещи стадиони са в безизходица

А и ти пък да не си много запознат с модерните рок, метъл и т.н. групи, че знаеш кои са идвали и кои не са.
А и процесът на идване на разни звезди е доста по-различен, никой не го ебе дали ще пее в Таджикистан, стига да си прибере хонорара. Съответно обявява се, че ще има европейско турне и е работа на помоутърска агенция от съответната страна да се свърже с мениджърите на съответния изпълнител и евентуално да прецени дали ще може да избие парите с които ще се набута. Ясно че никой не би излязал да пее пред 300 души, но то и никоя агенция не би поела риска да покани някой, за когото няма сигурна аудитория. А за който и да е концерт в България как се преценява дали има фенска маса? По продажби на дисков? То ако е така тук не трябва да стъпи никой. Oasis пък в момента имат потенциала да съберат над 20 000 в БГ.
И отново идване на Джексън и Куин през активните им години е било навъзможно поради социално-икономически причини, най-малкото Меркюри умира 91-ва!
Знам само, че съвременните млади рок-банди не се тълпят да идват в България, идват тези, които със сигурност ще напълнят 20000 места на стадиона - примерно Пърпъл... и въпроса ми е: защо е така? Нима няма да се навие бг-промоутъра да доведе някоя от
сегашните банди? Всички играят на сигурно с наложили се артисти - Металика, Пърпъл, Меноуар, Уайтснейк... Как пък един път не поканиха Кошиин или Рейдиохед... или Дафт Пънк...
Темата е точно коне с капаци - всички ние като народ си създаваме стереотипи. Фенската маса, за която казваш - както и да я преценяват, явно сме твърде ограничени, че идват все такива банди. И по същата логика - че турнето на Пайнер събира същите зрители на подобни стадиони? Мисля си, че да си кон с капаци, не значи да си към 1 стил конкретно... а просто да виждаш нещата по 1 определен начин.
Каква е разликата между 20000 пред Ивана и 20000 пред Нирвана? Според мен никаква - всички отиват да слушат музика. А все ще се намери някой да каже - "вие сте мръстни метъли, вие не сте хора" или "вие сте гадни чалгари, слушате мазна турска музика"... а съм сигурен, че в голямата си степен тези 20000 са почти еднаква фенска маса - която усеща Ивана и Нирвана по 1 и същ начин... нямам предвид персонално да са едни и същи хора... а като начини на мислене...
пс: Ми да поканят Оейзис, какво лошо има да дойде и тази банда?
пс2: Виж, социално-икономическите причини не са техен проблем, а наш... ние сме си виновни, а не те...