Познавам няколко американци, а преди няколко месеца имах удоволствието да посещавам курсове по английски език, водени от американец, който със сигурност не беше тъп. Дори напротив. На моменти ме удивляваше с развитата си способност да мисли. Мога да заява, че досега тъп американец не съм срещнал, но с това не искам да кажа, че няма. Тъпи американци има, както има и тъпи българи, и тъпи холандци, и тъпи сърби и.т.н. В своята по - голяма част обаче американците не са тъпи, а по - скоро ограничени в своя мироглед към света. Дай им задача по математика и за нула време е готова, а в същото време трудно могат да ти направят разлика дали това животно Европа е държава или континент. Странна работа.
А и не знам дали ще е удачно да цитирам проф. Чобанов, който в лекцията си днес в аулата заяви, че икономиката се развива само там, където науката и образованието имат най - голяма почва. Сами преценете доколко САЩ е пример за това, но определено държави като Япония, Ирландия, Франция и др. са.

А що се отнася до анкетата - нямам намерение да я попълвам, защото аз си знам убежденията. Привърженик съм на (почти) неограничената пазарната свобода, на малкия държавен сектор (свеждащ се до вътрешна и външа сигурност, осигурителни фондове и трансферни плащания с минимална, но действаща администрация) и на силната, навременна и правилна държавна регулация на пазарните дефекти. С две думи: десни убеждения.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...