Дата и час: 16 Яну 2026, 20:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ПОМОЩ
МнениеПубликувано на: 10 Май 2008, 20:31 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!Решил съм да кандидатствам журналистика ,но в момента ми е пълна мъгла и ще ви помоля да ми разясните някой неща.Първо искам да питам кои предмети влизат в бала и какви са самите изпити.Също така, какво преставляват писминият и устният изпит и от къде се разбира какви са темите.Предварително благодаря!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ПОМОЩ
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 07:57 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... index.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 09:55 
Пишете, о, братя
Аватар

Ето малко от ФОРУМА НА ФЖМК> има инфо за балове, теми и изпити>
http://fjmc.activebb.net/forum-f18/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Май 2008, 16:51 
В началото бе словото

Забравих да питам и още нещо.Претесняват ме оценките значи за журналистика в бала влизат оценките от дипломата по Бел,История или чужд език. По бел ще имам мунимум 5 както и по История и по Английски.Това добре ли е или не толкова.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2008, 15:26 
Пишете, о, братя
Аватар

Здравей, Bukowski,

все още не ми е ясно какво точно участва във формирането на бала за завършилите през тази и следващите години. Не си чел форума, ей тука е написано защо не ясно какво учатва за формиране на състезателния бал.
В твоя случай единственото, което мога да ти кажа е, че не оценката от дипломата по БЕЛ, а оценката ти от ДЗИ ще участва във формирането на бала.

А това доколко е добре, ако имаш определеа оценка зависи от това колко хора ще кандидатсват догодина, какви са техните оценки и т.н. Няма еднозначен отговор. Но оценката (само една) от дипломата не е толкова важна. Успехът ти зависи сега само от теб. Предстои ти матура, и още по-важен (защото оценката от него се удвоява за бала) писмен изпит по журналистика и след това устен. Тъй че всичко зависи от това, какви усилия ще положиш оттук насете.

И понеже не съм отговорил за възможните теми - непредсказуеми са, също като това, което предстои да се случи. Темите за писмен изпит се формулират на вечерта преди изпита, а за устния - на сутринта в деня на изпита. Просто чети, слузай и гледай много.

Това е, ако има още - питай.
И успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Май 2008, 10:27 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Буковски, много ми харесва ника ти. :D Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Май 2008, 12:38 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Bukowski написа:
Забравих да питам и още нещо.Претесняват ме оценките значи за журналистика в бала влизат оценките от дипломата по Бел,История или чужд език. По бел ще имам мунимум 5 както и по История и по Английски.Това добре ли е или не толкова.

Обикновено не съм толкова рязка, но, пич, откажи се. Не мога да повярвам, че човек, който пише толкова неграмотно, има някакви мераци да се занимава с журналистика. Второто изречение успях да го разбера единствено благодарение на въображението си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Май 2008, 13:02 
Пишете, о, братя
Аватар

Елиту, гледай как нападаш новодошлите, ей засрами се. Човекът има още цяла годин да се учи и ще започне да пише смислени изречения и да поставя въпросителен знак в карая на въпросително изречение. Ама това не е чак толкова важно, наякакви си 0,25 (хахаха).

Та малко пояснения. След разговор с Декана на ФЖМК се оказа, че информациятa относно формирането на състезателния бал за специалностите на Факултета, публикувана в сайта на СУ "Св. Кл. Охридски" > http://uni-sofia.bg/faculties+bg/journal+bg/ksk08-priem.html НЕ Е ДОСТОВЕРНА и е публикувана без знаноието на администрацията и деканското ръководство, демек не са така нещата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2008, 11:50 
В началото бе словото

Здравейте ! В момента съм единадесети клас , и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет . Много ще съм ви благодарен ако някои може да ме светне какво точно се изучава , особено за PR , защото в момента искам да науча повече , а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години , или само от дванадесети клас ? Блогодаря предварително !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Май 2008, 19:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Michael_Carrick написа:
Здравейте ! В момента съм единадесети клас (,) и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет. Много ще съм ви благодарен, ако някоЙ може да ме светне какво точно се изучава, особено за PR, защото в момента искам да науча повече, а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години (,) или само от дванадесети клас? Блогодаря предварително!

Здравей,
започвам пак с всичко отначало. Факултетът е по журнаистика и масова комуникация. Ако искаш да учиш именно връзки с обществеността ще разбереш колко много някои хора държат на последните две думи. Ето малко разяснения за въпросите ти от Форума на ФЖМК :arrow: http://fjmc.activebb.net/forum-f18/topic-t116-15.htm. При кандидатсване се взима по високата оценка измежду следните две> Оцнка от ДЗИ или Средна оценка от Дипломата (тя се пресмята по определен начин, неизвестен на мен, не винаги се вклячват последните пет години, има значение дали става дума за ЗП, ЗИП, ПП и т.н.).
Това е в общи линии.
И внимавайте с правописа, че да имате по-големи шансове за успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2008, 22:19 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Michael_Carrick написа:
Здравейте ! В момента съм единадесети клас , и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет . Много ще съм ви благодарен ако някои може да ме светне какво точно се изучава , особено за PR , защото в момента искам да науча повече , а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години , или само от дванадесети клас ? Блогодаря предварително !

Готин ник :bom:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 13:59 
В началото бе словото

Здравейте. Реших да не правя нова тема, а да пиша тук тъй като и моят въпрос е от гледната точка на кандидат-студент. Искам да ви попитам как точно се подготвяхте за изпитите по журналистика (писмен и устен). Освен четенето на вестници, гледането на публицистични предавания и изобщо това да сте осведомени за последните събития в страната и света, посещавахте ли някакви уроци? Мислех да започвам уроци по български език, но доколкото съм запозната изпита отпада за тази специалност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 14:05 
miles davis - so what
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
да, изпитът по бел отпадна преди две години. чети много марк твен, кърт вонегът, изобщо който хуманист с есеистичен подход ти попадне. докато четеш българска преса, чети и чужда, и си отбелязвай мислено какви са разликите и защо мислиш, че се получават. пиши есета и ги давай на госпожата по литература.

има подготвителен курс при су, който е със спорни качества. аз предпочетох да не си го причинявам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 14:32 
В началото бе словото

kori написа:
да, изпитът по бел отпадна преди две години. чети много марк твен, кърт вонегът, изобщо който хуманист с есеистичен подход ти попадне. докато четеш българска преса, чети и чужда, и си отбелязвай мислено какви са разликите и защо мислиш, че се получават. пиши есета и ги давай на госпожата по литература.

има подготвителен курс при су, който е със спорни качества. аз предпочетох да не си го причинявам.

Благодаря за отговора :) Есетата само трябва да видя на кого да ги давам, тъй като с г-жата по литература често сме на различно мнение и когато проверява структурата се опитва да променя и самата ми теза...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 19:19 
Пишеща машина
Аватар

Такаммм- първо да те предупредя- супер субективно е това животно Журналистиката...
Второ- курсовете им не струват,ако искаш и без тях можеш да минеш...
Трето- слушай новини и без вестници ще минеш :wink:
Моли се да не попаднеш на някой тиквеник преди всичко....
Есета пиши и така :wink:
Ако имаш още въпроси пиши :wink:
Успех...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща