Дата и час: 03 Апр 2026, 11:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Академия на МВР
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008, 18:35 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Я кажи как точно го кандидатстваш т'ва, при условие, че такава специалност няма вече?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008, 18:56 
The bombardier
Аватар

Благодарил (а): 125 пъти.
Аз не кандидатствам, вече съм приет и уча в друг университет и друга специалност .

Много съм учуден, че вече няма ЗНС (по думите ти), онзи ден си говорих с едно момче, което учи точно това в АМВР. Тогава забравих да го питам дали ви правят проучване за надеждност (което в общи линии се състои в попълване на горния формуляр) преди да ви приемат.

Бтв, ето на какво попаднах в сайта на Академията: http://www.academy.mvr.bg/Facultets/Security/educational_activity.htm :roll:

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008, 21:55 
В началото бе словото

kak ste sled abiturientskite balove :la: :la: :blob2: :blob3: :blob4: :blob5: :blob7: :blob8:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008, 22:55 
В началото бе словото

Lord,ти като си попаднал на това в сайта на академията,погледна ли кога за последно е обновена тази страница -(14 юни 2007г.)?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Май 2008, 23:32 
The bombardier
Аватар

:shock:
Тоест какво, няма ЗНС ли?! Това наистина ме озадачава. Звучи ми толкова абсурдно, че не мога да го възприема като факт.

Сега попаднах на това, то е от април 2008 - http://www.academy.mvr.bg/Reception/2008_tablica.htm.

Пише, че има НЗС, но като магистратура. Въпросът ми е каква - магистратура след завършено средно образование (както е при цпециалностите Право, Архитектура и Медицина) или след завършена бакалавърска степен?

Също така вие като кандидатстващи трябва да сте наясно с цялата документация по кандидатстването, та да повторя и другия си въпрос - документа от първото ми мнение по темата (4 мнения по-нагоре) изисква ли се от кандидатстващите в Академията? Все едно коя специалност. Налага ли се някъде да попълвате подобни данни? (за братя, сестри, родители, семейно положение, доходи и т.н.)

Тея неща няма как да ги знам, времето ми за кандидатстване мина и замина, а това ме интересува. :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008, 10:35 
В началото бе словото

Lord - точно този документ не ни е нужен. Данни за семейството се пишат в автобиографията,тя е включена в комплекта документи, които ти дават от полицията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008, 10:47 
В началото бе словото

Lord написа:
А тези, които кандидатстват Защита на националната сигурност, трябва ли да попълват това?

Да ти отговоря аз, а?
"Това" което си постнал въобще не касае кандидатстващите в АМВР,нито кандидатстващите в системата на МВР. Това е въпросник само за лицата, които искат достъп / или им се налага служебно/ до класифицирана информация с ниво "поревително", "секретно" и т.н.. Ако те интересува прочети ЗЗКИ и Правилника към него.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008, 14:55 
В началото бе словото

Колкото до специалността, изобщо няма за какво да се чудиш. За сега се прекратява обучението редовна и задочна форма по ЗНС. Магистратурата се записва след придобита бакалавърска степен, естествено ако на МВР му трябват магистри по специалността.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2008, 20:09 
The bombardier
Аватар

Благодаря за информацията. :) Просто се чудех дали това, което се преподава в АМВР влиза в хипотезата на Държавна тайна по ЗЗКИ и дали съответно учащите там не трябва да се подлагат на обикновено проучване за надеждност.

Всъщност питанката ми се породи от тези текстове на ЗЗКИ, дефиниращи ДТ:

3. Сведения за организацията, способите и средствата при изпълнение на специфични задачи, осъществявани чрез оперативно-издирвателната и оперативно-разузнавателната дейност на службите за сигурност и обществен ред, както и данни за специалните им съоръжения и получените в резултат на тези дейности информация и предмети, както и данни, позволяващи да се установят лица, оказали или оказващи им помощ в тези дейности.

6. Информация относно използвани съгласно законовите разпоредби специални разузнавателни средства (технически средства и/или способите за тяхното прилагане).

7. Данни за вида, нивото на снабденост и качествата на специална техника, въоръжение, боеприпаси, защитни средства, уреди и материали, използвани от службите за сигурност и от службите за обществен ред.

Иначе проучване за надеждност се прави на кандидатстващите за работа в някои структури на МВР. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2008, 08:57 
В началото бе словото

Lord написа:
Иначе проучване за надеждност се прави на кандидатстващите за работа в някои структури на МВР. ;)

Проучване за надежност се прави на всички,които кандидатстват за работа в системата на МВР, включително и на кандидат-курсантите в Академията.
Проучването за достъп до информация е съвсем различно нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2008, 21:59 
От дъжд на вятър
Аватар

Физическия ми изпит е точно на рождения ми ден....това живот ли е :shock: :scratch: :banghead: :help: :laughing3:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2008, 12:49 
От дъжд на вятър

Някои, които са вътре или някой осведомен имате ли представа на медицинските изследвания, изследвания за допинг правят ли се ? :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2008, 13:30 
В началото бе словото

LoShOtIIkA-F къде пише на кои дати са физическите изпити? в сайта не намерих такава информация

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2008, 13:52 
The bombardier
Аватар

posetitel написа:
Проучване за надежност се прави на всички,които кандидатстват за работа в системата на МВР, включително и на кандидат-курсантите в Академията.
Проучването за достъп до информация е съвсем различно нещо.

От ЗЗКИ бях останал с впечатление, че процедурите по проучване за надеждност са еднакви и за кандидатстващите за работа, и за другите лица, на които им трябва достъп до КИ, но явно практиката не е такава. Също останах с впечатлението, че проучването за достъп до информация включва проучване за надеждност (което си е казано недвусмислено в ЗЗКИ).

Учуден съм, че приложение две не се изисква - в ЗЗКИ и в правилника по прилагане на закона няма и намек за подобно нещо. Т.е. изисква се при всички описани видове проучвания (вкл. за служители на МВР), като се предполага, че това са и единствено възможните (освен в едно излкючение, което в никакъв случай не може да се отнася до всички служители на МВР).

Та, доколкото разбирам, казваш, че приложение две не се изисква за кандидатстващи в МВР (за АМВР вече разбрах), въпреки че ЗЗКИ и правилникът по прилагането му изрично го изискват.

Хех, стана той офтопика, но пък темата ми е безкрайно интересна :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2008, 15:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Брато, не знам какво учиш, но със сигурност не е право. Четенето на законите иска и разбиране.
Гледай сега: Приложение 2 се иска само за тези, които работят или имат достъп до материали съдържаци класифицирана информация /т.е. на тях има гриф "поверително", "секретно", "строго секретно" и тем подобни/. Кандидат-курсантите определно не работят с класифицирана информация и нямат доспът до такава /освен ако не считаш, че темите по история са някакъв вид тайна/ :D , затова не им трябва никакво разширено проучване. В системата на МВР само определени длъжности изискват такова проучване /т.е. пак такива, които работят и имат достъп до класифицирана информация/.
От мен толкова. Наистина спамихме темата доста, затова може да се играе една метла.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 101  Следваща