към боромир - ъх, защо си мислиш, че ме познаваш и че можеш да ми говориш по този, откровенно нехаен начин за това което знам, образованието ми досега (и преди това), интересите ми и т.н.? Някой ти го беше казал по много хубав начин, ходи се моли при попа и т'ва е. Ще си позволя все пак да ти отговоря, макар че спорът най-вероятно ще насочите, към това, каквито възгледи имам аз, а не въпроса на темата...
Цитат:
Носенето на забрадки е ретроградно, дискриминационно и обидно, отломка от стар и грозен свят и като такова не трябва да се толерира, особено в християнска, светска, модерна и европейска държава, каквато е България.
Удебелил съм две думички от поста, които подсказват трета - толерантност и свобода. Неща, които ти игнорираш с твърдения, че "онези там" са някаква "отломка от стар и грозен свят". Поради това може би, игнорирате и не малкото българо-мохамеданско население, за което никой не го е грижа, и определени хора и интереси много успешно примесват религия и политика. Колкото и да е пропито с пропаганда, "Новото робство" на СКАТ си заслужава да се види все пак.
Да завърша отделените редове за теб в твой стил - това, че си ми винаги контра, независимо от мненията ми те прави наистина забавен. Защо си мислиш, че щом ядеш ориз по 3 пъти на ден и получаваш някакво образование някъде си там те прави винаги прав и не допускаш различното мнение от общото за валидно?
Към pora_e_priqtel - твоето мнение като цяло не казва нищо съществено, но бих искал само да те поправя, единствените две държави, в които носенето на забрадки е enforced по закон са Иран и СА, като за втората не съм особенно сигурен. Също искам да те попитам, какво имаш предвид "средновековен ислямски радикализъм"?
Моето лично мнение за "новината" с Турция - поради амбициите им за някакво в мъглявото бъдеще членство на ЕС, се опитват да прикрият другите си проблеми с такива медийни акции, виждате ли, ние сме нещо по-светско и модерно. Друг е въпросът, кой го определя това светското и модерното.