Дата и час: 31 Мар 2026, 15:18

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща

Доволни ли сте от оценката си?
Анкетата свършва на 26 Юни 2008, 19:59
Да 30%  30%  [ 26 ]
Не 38%  38%  [ 33 ]
Смесени чувства 31%  31%  [ 27 ]
Общо гласове : 86
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Оценки от предварителен изпит по история.
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2008, 15:53 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Темата за Аспито, бе ;) Аспарухчо, Аспарух, whatever :D Нашият основател 8) sharovski, и аз мисля така, обема няма толкова голямо значение, но все пак предпочитам да напиша добра тема в около 13-14 стр., отколкото в 8-9. Просто някои тъпи проверяващи обръщат голямо внимание на това... sh*t! ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Юни 2008, 19:52 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Бе квото и да си говорим обемът поне за мене има значение дотолкова, че не може за 7-8 странички да се поместят знания, които може да напешеш в 25 примерно. Разбира се, ако ще и 100 да напишеш, като имаш мн грешки няя да имаш много висока оценка. Лично аз не моа да си представя в няква тема от 7-8 страници да има достатъчно информация за добра оценка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Юни 2008, 21:32 
В началото бе словото

Вие можете ли да влизате в персоналната информация ????

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 14:50 
В началото бе словото

G__ написа:
Бе квото и да си говорим обемът поне за мене има значение дотолкова, че не може за 7-8 странички да се поместят знания, които може да напешеш в 25 примерно. Разбира се, ако ще и 100 да напишеш, като имаш мн грешки няя да имаш много висока оценка. Лично аз не моа да си представя в няква тема от 7-8 страници да има достатъчно информация за добра оценка.

Изглежда някои преподаватели си представят, което е добре - това харесвам на СУ. В СУ се гледа повече на индивидуалните възможности да развиеш темата, докато в ПУ, където искам да уча, искат от до да напишеш темата заедно със запетайките от учебника. Няколко хора са ми казвали това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 21:41 
Fortes fortuna adiuvat
Аватар

Flicker написа:
Темата за Аспито, бе ;) Аспарухчо, Аспарух, whatever :D Нашият основател 8) sharovski, и аз мисля така, обема няма толкова голямо значение, но все пак предпочитам да напиша добра тема в около 13-14 стр., отколкото в 8-9. Просто някои тъпи проверяващи обръщат голямо внимание на това... sh*t! ;)

Пииич, дай малко по-сериозно. Иначе по темата -естествено, че има огромно значение на какъв проверяващ ще попаднеш.За това тестовете в унсс са по-обективни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 22:17 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Bilbo написа:
Flicker написа:
За това тестовете в унсс са по-обективни.

Да бе. Затва защото са супер обективни може да си играеш на онче бонче или да препишеш и случайно да си изкараш шестицата. По-тъпо нещо от тестовете няма. Същото става сега и с матурите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Юни 2008, 23:21 
В началото бе словото

Сериозен съм, Bilbo, просто имам един авер, на когото викам Аспито ;) Иначе не бих и посмял по какъвто и да е начин да се гавря с имената на историческите личности(е, с малки изключения ;)). Btw, тъпата даскалка, при която ходя, ми каза, че Априлско въстание не можело да се падне, пазели се от антитурски настроения(познавала някакъв професор от СУ). Аз не обърнах подобаващо внимание на тази тема, просто я бях прочел 2 пъти по диагонала :). Не трябваше да я слушам, но по някакъв тъп странен начин й повярвах(ма*ка му). Сега се "дилемя" дали да я уча за редовния... Съветче? Благодаря ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 09:38 
В началото бе словото

Flicker написа:
Сериозен съм, Bilbo, просто имам един авер, на когото викам Аспито ;) Иначе не бих и посмял по какъвто и да е начин да се гавря с имената на историческите личности(е, с малки изключения ;)). Btw, тъпата даскалка, при която ходя, ми каза, че Априлско въстание не можело да се падне, пазели се от антитурски настроения(познавала някакъв професор от СУ). Аз не обърнах подобаващо внимание на тази тема, просто я бях прочел 2 пъти по диагонала :). Не трябваше да я слушам, но по някакъв тъп странен начин й повярвах(ма*ка му). Сега се "дилемя" дали да я уча за редовния... Съветче? Благодаря ;)

Априлското въстание се падна миналата година на редовния в ПУ, а тази на предварителните в ЮЗУ и СУ. Ще е голямо съвпадение ако пак се изтегли. Така че никъде темите не се "пазят" заради антитурските настроения - тогава цялото Възраждане щеше да е аут. Пък и нека незабравяме, че говорим за Османската империя, а не за сегашната държава Турция.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 09:51 
Fortes fortuna adiuvat
Аватар

G__ написа:
Да бе. Затва защото са супер обективни може да си играеш на онче бонче или да препишеш и случайно да си изкараш шестицата. По-тъпо нещо от тестовете няма. Същото става сега и с матурите.

Я пробвай да не прочетеш нищо, и играх после онче-бонче, да видим как ще изкараш шестица. :wink: Естествено, че са по-обективни тестовете, не само защото не ги проверяват различни хора, ами и защото оценяват чисто знанията ти по история, а не това дали можеш да създаваш текстове. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 10:24 
gatekeeper
Аватар

Цитат:
Естествено, че са по-обективни тестовете, не само защото не ги проверяват различни хора, ами и защото оценяват чисто знанията ти по история, а не това дали можеш да създаваш текстове.

лично аз не виждам особена обективност в тест, който оценява на базата на първия. за да има обективност, трябва да има предварително заложени критерии. и тогава тестът наистина ще е по-разумната форма.

човече, не върви миналата година да се пуля час и половина на теста им и буквално на онче бонче да избирам коя армия на кой фронт се бие и накрая да имам 5.67, защото тия теми никой не ги е знаел и всички са цъкали на магия.(х
а в същото време в СУ, на тема, която бях изял със запетайките имам 5.13, защото съм дебил и съм объркал две дати.

предпочитам СУ критериите, защото все пак има някакъв минимум знания, който трябва да се покрие и е много по-малък шанса да влязат късметлии и магьосници за сметка на подготвялите се(х

ако тестът на УНСС имаше минимални критерии за тройка- тогава щях да се съглася, че е по-добър.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 10:56 
Пишете, о, братя
Аватар

Според мен най-обективно би било тест + отговор на исторически въпрос или развиване на малка тема. От една страна се проверяват знанията на кандидата върху целия изпитен материал, а от друга се преценяват възможностите му за съставяне на текст. Общо взето това е форматът на олимпиадата по история тази година, както и на изпита по биология доколкото знам. :!: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 13:02 
В началото бе словото

Хаджи Коста написа:
Flicker написа:

Априлското въстание се падна миналата година на редовния в ПУ, а тази на предварителните в ЮЗУ и СУ. Ще е голямо съвпадение ако пак се изтегли. Така че никъде темите не се "пазят" заради антитурските настроения - тогава цялото Възраждане щеше да е аут. Пък и нека незабравяме, че говорим за Османската империя, а не за сегашната държава Турция.

Върви я разбери проницателната ми даскалка :D Като разбра, че се падна Априлското, гледа като овца :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 13:41 
Василевс автократор
Аватар

Хаджи Коста написа:

В ЮЗУ беше за Съединението темата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 17:21 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Bilbo написа:
G__ написа:

Я пробвай да не прочетеш нищо, и играх после онче-бонче, да видим как ще изкараш шестица. :wink: Естествено, че са по-обективни тестовете, не само защото не ги проверяват различни хора, ами и защото оценяват чисто знанията ти по история, а не това дали можеш да създаваш текстове. :wink:

Извинявай, но и най-големият кретен може да назубри някви дати и да каже "аз съм супер по история, имам 5.80". Аз лично предпочитам темата поради 2 причини. Първо, оценява способността ти като цяло да се изразяваш исторически аргументиратно и да има смислова последователност(защото именно това е историята, а не зазубряне на 20 дати, както повечето хора си мислят). Второ, изводите и оценките на отделни събития и личности показват ЛИЧНО ти до каква степен си разбрал значението им. При тестовете се губи цялото ти лично изказване и аргументиране и там не може да се провери до такава степен личните ти качества. Отделно нека си признаем за УНСС, че много по-лесно може да ти се кажат отговорите( дали по телефон или друг начин), отколкото да ти се издиктува цяла тема. А що се отнася до обективността също не съм съгласен. Има тестове, в които възможните 4 отговора са толкова близки, че ако седнем да спорим, мога да ти докажа, че и четрите са верни. В крайна сметка човекът е човек, а не жовотно, защото може да говори и пише. При тестовете нито се пише, нито говори. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 18:56 
От дъжд на вятър
Аватар

извод : тестовете са за животни;в УНСС не са хора;живота си ебал майката

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Проблем със записването за предварителен изпит

в КСК 2007-08

zvezda

13

1750

04 Апр 2007, 17:43

myrdd Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Запазване на оценка от предварителен изпит

в КСК 2009-2010

KRSOne

3

909

19 Юни 2008, 08:48

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Предварителен изпит за Магистратура по Нордистика

в КСК 2010-2011

en människa

2

488

18 Авг 2010, 20:39

Catherine Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Предварителен изпит по ФИЗИКА

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в КСК 2011-2012

jorobekyma

47

4729