Дата и час: 20 Яну 2026, 18:59

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 169 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: билет 1 лев!НЕ!
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 22:21 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
То като ме проверяват 1-2 пъти в месеца ще ми излезе по евтино да си плащам глоби. Говоря принципно, ама ако човек пътува 2 или 3 пъти в месеца ще си купува билет от 1 лв, както си е купувал и от 70 стотинки. На мен никак не ми се разправя с контрольори и затова си купувам и билети и карти, ама май ще прибегна до колелото... хем ще стегна и дупето :lol: Който пътува с билетчета да пести от цигари, който не пуши да не яде.. тамън ще спести и от храна, а може и да свикне да не яде и като увеличат и храната ще е една крачка напред.. (шегувам се) А като въведат еврото да видите какво ще стане.. ще си мечтаем за билети от 1 лв.

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 22:23 
Владимир Владимирович Путин
Аватар

Като гледам, сега проверките станаха по-интензивни... Иначе, аз няма как, щото най-често пътувам с метрото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 23:25 
От дъжд на вятър
Аватар

Трябва да се протестира и всички трябва да сме единни. Без значение дали един се вози ма маршрутка, друг на рейс, а трети ходи пеш. Преди няколко седмици таксиметровите шофьори правиха протест заради вдигането цените на бензина - събраха се трийсетина коли, а другите не дошли, щото карали на газ. Това е върха на тъпотията. Крадците във властта крадат всички нас по най-различни начини, всички обикновени хора сме техни жертви, за това и трябва да сме единни срещу тях. Като пример вземете хората от цяла Европа, които правят огромни протести при най-малкото увеличение на цените или каквото и да било друго накърняване на интересите и правата им.

http://youtube.com/machtwille

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 23:40 
Драскач
Аватар

Don Horhe написа:
Идеи много, хората обаче като цяло са овце. Ще си мрънкат един на друг 1-2 седмици и ще се примирят.

Тва си е самата ИСТИНА!!!България е държава ,в която гражданите са послушни овце.Знаем само да мърморим и да се оплакваме ,ама никой нищо не предприема,което е добре дошло за тия в Народното събрание :x .Тва май ни е останало от османско робство-->>"Търпи и ще си спасиш душата" продължава да е мотото на българи.Цялото правителство трябва да се смени ,но аз както винаги се увлякох (подобни теми ме изкарвам извън кожата ми)То е ясно, че инфлацията не засяга само нас ,а и Европа ,но тук положението е повече от НЕТЪРПИМО!Дано се опомним навреме !!!!... Млъквам :lol:

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 23:47 
От дъжд на вятър
Аватар

charming написа:
Don Horhe написа:
Идеи много, хората обаче като цяло са овце. Ще си мрънкат един на друг 1-2 седмици и ще се примирят.

Тва си е самата ИСТИНА!!!България е държава ,в която гражданите са послушни овце.Знаем само да мърморим и да се оплакваме ,ама никой нищо не предприема,което е добре дошло за тия в Народното събрание :x .Тва май ни е останало от османско робство-->>"Търпи и ще си спасиш душата" продължава да е мотото на българи.Цялото правителство трябва да се смени ,но аз както винаги се увлякох (подобни теми ме изкарвам извън кожата ми)То е ясно, че инфлацията не засяга само нас ,а и Европа ,но тук положението е повече от НЕТЪРПИМО!Дано се опомним навреме !!!!... Млъквам :lol:

Напълно си права. Повечето Българи киснат по кръчмите и псуват по управляващите, но и през ум не им минава да направят нещо за да променят ситуацията. А когато хората са единни могат да направят чудеса. Примерът с турското робство е отличен. Тогава гнетът е бил тотален и открит и пак съпротивата не е била достатъчна. А какво да очакваме днес, когато хората биват приспивани с хиляди малоумни шоу-програми и какви ли не други глупости. Повечето Българи имат огромна нужда от промяна в манталитета. Като за начало трябва да се започне от отстраняване на робското мислене.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 01:38 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
А вие правите ли нещо по въпроса?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 03:04 
От дъжд на вятър
Аватар

Плазмодий написа:
А вие правите ли нещо по въпроса?

Специално аз съм активен, бил съм част от всякакъв вид протести в моя град, а и не само в него, участвал съм и в организацията на подобни мероприятия. Специално за билетите в София не съм направил нищо, защото нямам тази физическа възможност - все още не живея в София, но след няколко седмици се местя в столицата. Може би този форум ще бъде едно добро начало за започване на реални действия. Нека видим колко хора тук ще изявят желание да бъдат активни и да защитят правата си, след което предлагам да организираме среща, на която да обсъдим конкретно какво ще правим.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 10:07 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Ако ще се правят протести, направо да се насочи дата, час и място и всички, ама ВСИЧКИ там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 10:11 
Драскач
Аватар

Don Horhe написа:
Ако ще се правят протести, направо да се насочи дата, час и място и всички, ама ВСИЧКИ там.

Еми айде де .Какво ни пречи да го сторим .Но с един човек или 2-ма ,3-ма не става ! :|

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 11:57 
Живее, за да пише
Аватар

Дъждът върху лицето написа:
Който пътува с билетчета да пести от цигари, който не пуши да не яде.. тамън ще спести и от храна, а може и да свикне да не яде и като увеличат и храната ще е една крачка напред.. (шегувам се)
:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 18:26 
Форумен екстремист
Аватар

Благодарил (а): 55 пъти.
бе къв е смисъла от протести, когато тия които трябва да на ни чуят ше си го преместят...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 20:54 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Don Horhe написа:

Отсега ме отпишете. Тези повишения са си наложителни. Късно е вече да се протестира. Увеличиха заплатите на шоьорите с 200 - 300 лева !!!!!, увеличиха цената на горивата, закупили са нови автобуси...оттук логично следва увеличаване на цените на билетите...не виждам къде е несправедливостта. :roll: Когато шофьорите искаха заплати 3 пъти по - високи от тези на лекарите ние къде бяхме? :evil:
Нещата са свързани и увеличението на едното логично води до увеличение на другото. :!:

Що се отнася до робското мислене. Според мен не то е водещ фактор сред нашето общество, а безразличието, което е много по - лошо явление, но се наблюдава навсякъде из "гражданско" ни общество. :(

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Последна промяна camel на 14 Юни 2008, 22:44, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 22:44 
SentineL
Аватар

kika_christina написа:
нови автобуси :shock:загубих си очилата а и тази мръсотия :shock:

Има закупени нови автобуса (около 30 на брой), които са марка "Мерцедес" и ще заменят Икарусите. Доколкото разбрах замяната ще се осъщетви на 1 юли. :roll:

- Of course not!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 22:52 
SentineL
Аватар

http://www.econ.bg/news/article139963.html

Неточността е моя. Засега са купени само 9. До края на годината ще тръгнат още 30. Не знам всъщност дали вече са закупени... :roll:

- Of course not!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2008, 23:14 
SentineL
Аватар

"Това са първите от общо 44-те нови автобуса, които ще бъдат доставени от общинското дружество до месец май. 9-те автобуса са марка Tedom C12 G, а останалите 35 автобуса, които се предвижда да бъдат пуснати, са Mercedes."

Значи би трябвало вече да са закупени. :roll: Да ги очакваме от юли по улиците. :mrgreen:

- Of course not!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 169 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща