Дата и час: 16 Яну 2026, 22:34

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Избираеми и факултативни дисциплини - подробно обяснение >
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2005, 03:37 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
леле колко е объркано всичко! Аз съм първи курс право и нищо не ми е ясно относно избираемите предмети. Колко са на брой и как става записването - може ли да запиша повече от един на семестър, за да ги взема в по-долните курсове и да не се занимавам с тях последната година или всеки семестър имам право само на един?До колкото подразбирам ОТ КОЛЕГИ избираеми за този семестър са ми Политология и Политически и правни учения.Кое е по-добре да избера,ако не мога да запиша и двете и как точно става записването?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2005, 05:06 
Легендарен флуудър
Аватар

Верно е много объркано. :? :oops: Правилно са ти казали колегите - това са избираемите за 1-ви семестър.Можеш да запишеш и 2-те. :idea: Но по -лесно се взима политически и правни учения.По принцип имаш 3 специализации ( сигурно си видяла в учебния план).За да завършиш трябва да имаш 10 от избираемите за съответната специализация...( тва общо за цялото следване).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: otnosno izbiraemite i fakultativnita disciplini
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2005, 05:13 
Пишете, о, братя
Аватар

mimka написа:
леле колко е объркано всичко!

Абсолютно съм съгласен. Изпревари ме даже щях и аз да пускам такава тема. И аз съм 1 курс, но Скандинавистика и доколкото разбирам ние въобще нямаме такива дисциплини първи курс :shock: Но никой нищо конкретно не казва... Мен обаче повече ме интересуват чуждите езици. Там май е още по-голяма каша. Къде трябва да се записваме. Аз ходих при секретакрата на нашия отдел, която ми каза че има само стандартните (англ., нем., френ., итал.) езици и че повечето въобще започват от втори курс.

Къде става записването - по катедри ли трябва да се ходи или как?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2005, 06:02 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Мхм...колко сте прави за объркването, просто сами и не подозирате.
Честито и уелкъм ту дъ риъл уърлд...

Айде, нъл съм добра кака, ще ви разкажа как е във ФЖМК, но не гарантирам, че е така и във вашите ФАК..ултети.

След известно време (не питайте колко, според зависи :lol: ), вероятно 1-2 седмици, изкарват един дъъъъъъъъъъълъг списък, тип чаршаф, с предмети, които можеш да избереш. След което, естествено, ти си харесваш 1 или повече и отиваш да се запишеш (не е точно при секретарките записването, не го знам как се води, нещо като отдел Студенти, конкретно при нас е стая 11). Оттам любезно ти обясняват, че ако не се съберат 8 души, курсът не стартира. При което, естествено, започва едно лудо навиване на колеги, които пък те навиват тебе за други ФАКултативки и така става номерът. По-скоро, така не става, ама нейсе.

Накрая стартират не повече от 3 курса, които, естествено, според теб са най-тъпите и ти решаваш да не запишеш нито един с мотива, че те не те оставят да избираш. На тях обаче не им пука и втория семестър отново ТИ си скъсваш задника, понеже трябва да вземеш и двете факултативни за 1 семестър (при нас се учат 2 избираеми на година + език отделно). А вторият семестър имаше по-прилични работи, в интерес на истината, дори курса дето най го исках, стартира, та сега се чудя как ще се оправям, щото се оказа, че 1. Хич не е лесен, 2. Изпитът е сериозен и 3. Е двусеместриален.

Ами, това е в общи линии за факултативните и ФЖМК. С 2 думи: не ви е работа. Иначе са 2 за година, очевидно няма значение как и кога ще ги запишеш, има много готини работи, но, повечето от тях, така или иначе, не тръгват.

А, да, и последната свинщина, заради която бях решила да се отписвам от ФАКултета. Миналата година първият семестър тръгна една факултативка, Постсоциалистически преход и медии, която я водеше ас. Кирилов (някои от вас вече го видяха). Мхм...и аз реших да я запиша, защото 1. При тоя преподавател бих записала и висша математика и 2. Самият предмет е интересен. Представяте ли си изумлението ми, когато отказаха да ме запишат, защото бил само за ВО, а ние това сме щели да го имаме като предмет 4 курс, при друг преподавател!!! Грх...естествено, и времето на факултативката беше съобразено само с програмата на ВО, та не можех да ходя и като слушател...адски тъпо ми стана, каква е тая дискриминация!

Абе, мани ги, побеснявам само като си спомня, тая година не знам, понеже ми е зле програмата, ама догодина ще видят те просто. Пък и Кирилов няма да има нищо против да му ходя на лекциите, дори и да не държа изпит. Просто номерът е каквото ви трябва, да говорите с преподавателя, щото най ме е яд на тая наша поговорка, че царят давал, а пъдарят - не.

Извинете, че много се разписах, но стане ли дума за администрацията на нашия факултет, ме избива на канибализъм!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: благодаря!
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2005, 10:06 
В началото бе словото
Аватар

Много ви благодаря, че ми обяснихте. Вече ми се изясни и от къде да си взема учебния план, така че се надявам скоро да вляза в крак и да се оправя с цялата тая обърквация, бюрокрация, администрация и т.н. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2005, 23:02 
От малък съм си форумец.
Аватар

търговче, мноооо 10х4о, щото знаеш, че във ФЖМЖ на никой не му пука за бедните зайци! :cry: ще почерпим :twisted:

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2005, 23:23 
My kinda heaven
Аватар

За нищо, Алекс, аз затова съм тука, да си лафим и да помагам, защото знам какво е да си първи курс, да бъкаш от въпроси и да няма никой, който да ти помогне. Аз колкото ядове брах така миналата година...

Иначе пак казвам, питайте за предмети, изпити, преподаватели, административни глупости (доколкото мога да помогна) и изобщо всичко, свързано с ФЖМК. Не забравяйте, че аз вече съм минала по тоя път. :wink: А, да, и което е похвалното, съм жива :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2005, 08:45 
най-голем
Аватар

Поздрав за Търговеца с Малките Кристалчета - "Як мотору" буахаха...абе човече, кога ще те видим теб ? Разбрах че наминаваш понякога, дай да те видим във ФъЖъМъЖъ-то! :twisted:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2005, 14:17 
My kinda heaven
Аватар

Ще дойда във вторник - какво имате тогава? Абе, ще ви намеря по програмата, де.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2005, 02:43 
най-голем
Аватар

Аз съм ПиАр обаче...не съм винаги с Алекс на лекции, да знаеш! Тъй чеееее...да ме намериш и меен, еееееей! Имаме информационни технологии май. Поне аз... Сутринта съм там май...по някое време! Хай дано се видим!

*тръпне в очакване* :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Nинимален брой избираеми дисциплини по категория

в ФМИ

danielyt

6

788

15 Мар 2013, 18:07

thegirl Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избираеми дисциплини летен сем. 2011/2012

в ФМИ

borku

10

978

17 Фев 2012, 22:05

dimexer Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избираеми дисциплини - 1 курс, кредити (07.10.2004)

в Студенти - АРХИВ

Pros Selqnin

9

1533

15 Яну 2005, 16:01

Гост Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Избираеми дисциплини за специалност биология в БФ

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в БиоФ

hornetman

16

3287

27 Яну 2011, 14:17

magusha Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос отностно избираеми дисциплини

в ФМИ

vvvv

1

617