Дата и час: 16 Яну 2026, 19:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Typing или как пишете
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 12:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Една тема, която няма НИЩО общо с кандидатстване, защото ми се струва, че повечето кандидат-студенти вече са в оркестъра.

Всички пишем на кирилица, това е ясно.
И предполагам, че повечето използват фонетиката, като мен.
Да де, но преди малко ми се наложи да пиша нещо на български на другия компютър, на който няма фонетика... и 15 думи ги писах около 20 мин., при това с копи-пейст на вече намерени и написани български бувки. Казано по друг начин - такова ми се таковата, докато го напиша.
Та колко време ви отнема писането на БДС? Справяте ли се?
И, съответно, ако пишете на БДС - по-трудно ли ви е намирането на буквичките, когато пишете на английски? Майка ми, която пише с 10 пръста на БДС беше точно като кълвач, когато й се наложи да пише на английски. Сега вече е малко по-бърза, но не достатъчно :lol:

И за да не пускам още една тема, трябва да намеря една информация и реших да ви попитам вас. Става дума за шофьорка книжка - в България съществува ли такава книжка, която да ти дава правоспособност да управляваш САМО автоматичен автомобил? И съответно, ако може да ми дадете някакви детайли, бихте ми помогнали много.

Те това е. Дерзайте :D и chill out малко, че до август вече ще сте "клиенти" на 4-ти километър :lol:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Typing или как пишете
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 12:19 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Клавиатурата на лаптопа ми е без българските символи, единствения ми шанс е фонетика... а на стария ми комп просто не се различават... и съответно не съм свикнал...

Пък и по-лесно се ориентирам като пиша Името си...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 12:23 
Василевс автократор
Аватар

Не знам за какво ти е, но по-добрият вариант е да си изкараш нормална книжка, която също така ти дава право на управление на двата вида МПС, а ако си изкараш само за автоматичен, не можеш да управляваш такъв с нормални скорости.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 12:24 
Cthulhu fhtagn
Аватар

shlqkkk написа:
Една тема, която няма НИЩО общо с кандидатстване, защото ми се струва, че повечето кандидат-студенти вече са в оркестъра.

Всички пишем на кирилица, това е ясно.
И предполагам, че повечето използват фонетиката, като мен.
Да де, но преди малко ми се наложи да пиша нещо на български на другия компютър, на който няма фонетика... и 15 думи ги писах около 20 мин., при това с копи-пейст на вече намерени и написани български бувки. Казано по друг начин - такова ми се таковата, докато го напиша.
Та колко време ви отнема писането на БДС? Справяте ли се?
И, съответно, ако пишете на БДС - по-трудно ли ви е намирането на буквичките, когато пишете на английски? Майка ми, която пише с 10 пръста на БДС беше точно като кълвач, когато й се наложи да пише на английски. Сега вече е малко по-бърза, но не достатъчно :lol:

И за да не пускам още една тема, трябва да намеря една информация и реших да ви попитам вас. Става дума за шофьорка книжка - в България съществува ли такава книжка, която да ти дава правоспособност да управляваш САМО автоматичен автомобил? И съответно, ако може да ми дадете някакви детайли, бихте ми помогнали много.

Те това е. Дерзайте :D и chill out малко, че до август вече ще сте "клиенти" на 4-ти километър :lol:

Ако на другия комп имаш нет - влез във форума и използвай Клавиатура:BP опцията е горе като пускаш мнение. После копи пейст и айдее

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 12:55 
Пишете, о, братя
Аватар

babangida написа:
Не знам за какво ти е, но по-добрият вариант е да си изкараш нормална книжка, която също така ти дава право на управление на двата вида МПС, а ако си изкараш само за автоматичен, не можеш да управляваш такъв с нормални скорости.

идеята е, че в момента нямам време да се занимавам да изкарам реална книжка. имам взети часовете, имам взети листовките, остава ми само самият изпит. но не съм карала от около 5-6 месеца и ми е много по-лесно да намеря време да покарам автоматичната кола на баща ми или шефа ми, отколкото да си записвам часове, да плащам за тях и да ходя на изпит. да не говорим, че изобщо не съм доволна от инструктура си и каквото съм научила е само благодарение на стабилната теория, която майка ми ми е набила в главата.
идеята ми е, ако има такава книжка и възможност да си изкарам такава, да си взема за автоматична кола и после, когато имам малко повече време, да държа отново изпит за истинска кола.
има ли?

колкото до писането на кирилица - не ми хрумна, признавам си :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 13:23 
Василевс автократор
Аватар

Ами то за автоматичната мисля, че пак трябва да се явяваш на практически изпит, а такива се провеждат вероятно само в София, Варна и останалите по-големи градове.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 13:48 
Пишете, о, братя
Аватар

далеч съм от мисълта, че някой ще ми даде книжка, без дори да се кача в колата :lol:
само че не знам дали в България същестсува такава опция. в Амерка знам, че има, ама...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 15:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Аз пиша на БДС (доста бързо) и нямам проблеми, когато пиша на латиница.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 15:07 
Пишете, о, братя
Аватар

di_snooker написа:
Аз пиша на БДС (доста бързо) и нямам проблеми, когато пиша на латиница.

аз също съм така :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 17:37 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
babangida написа:
Не знам за какво ти е, но по-добрият вариант е да си изкараш нормална книжка, която също така ти дава право на управление на двата вида МПС...

Това го прочетох ПМС :shock: :lol: :toothy10: ...

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 20:03 
Стенограф
Аватар

Kristo написа:
Клавиатурата на лаптопа ми е без българските символи, единствения ми шанс е фонетика

абсолютно същото е и при мен. Преди това обаче пишех само на БДС и мога да кажа, че беше доста бързо, а не съм имала проблем и с латиницата. По едно време даже пишех на БДС без да имам символи на клавиатурата, щото не знаех как да си сложа фонетична :oops: :lol:

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2008, 20:26 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
Ползвам фонетичната като пиша и на български, и на хинди. Добре, че и немският и испанският не са много различни.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2008, 03:09 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
:shock: :shock: :shock: :shock:

The world is changing. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. Much than that that once was is lost... for none now live to remember it. Everything started with the frogine of the great rings - three were gifted to the elves,immortal, wisest and feariset of all beings, seven to the dwarven lords - great craftsmen and miners of themountain halls. And nine. Nine ring were gifted to the race of men who above all desired power.

Within these rings was bound the strenght and will to govern each race. but they were all of them deceived, Because of another ring was made.. In the Land of Mordor in the fires of Mount doom the dark lord Sauron forged in secret a Master ring. Within this ring he poured all of his cruelty, his malice and his will to dominate all life. One ring to rule them all.

One by one the free lands of Middle-Earth fell to the power of the ring. But there were some who resisted. The last alliance of elves and men marched against the armies of Mordor and in the slopes of Mount Doom they fought for the freedom of Middle-Earth.

Victory was near, but the power of the ring could not be undone. And it was then, when all hope had не помня тая дума prince Isildur took up his father's sword. Sauron, enemy of the free peoples of middle-earth was defeated. ае стига толкова, че майка ми отатъка се събуди от звука от клавиатурата.

или с други думи

Свидетел съм на една тема, в която имам 4 напълно нови за мен човека на форума :shock: :shock: :shock:

Иначе, аз съм сигурно един от малкото хора, които пишат на тоя форум и използват БДС. Не знам защо, но ми е много по-удобно, дори в офиса, където на някои компютри го няма инсталирано много се дразня. По принцип мога да пиша на английски без никакви проблеми пак почти толкова бързо, на фонетик ми е малко по-трудно но се оправям :P А някой от вас писал ли е на Dvorak?

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2008, 07:01 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Кои са новите хора и това лошо ли е? хихи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2008, 11:09 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Пиша с фонетична, а БДС го гледам като извънземно. Знам, че на БДС гласните са от дясно, а съгласните от ляво, но това не помага кой знае колко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща