Да се разпиша и аз в клуба.
Смея да твърдя, че съм изчел почти всички книги-игри, излизали на пазара, от самото начало, може би само без последните няколко. Дори съм ходил в издателство Мега да се запознавам с част от екипа.
За съжаление, не си спомням много, но ето какво ми е останало като впечатления:
Любомир Николов (Колин) определено беше най-добър сред българските. Той си е майстор-разказвач и владее различни стилове. Харесваха ми и Блонд и Уейн. Никак не харесвах Майндкрайм, но сега си давам сметка, че просто съм бил малък за неговия стил и начин на реализация на играта. Всъщност, от гледна точка на игра и управление на героите, той имаше най-солидни системи. Повече математик, отколкото разказвач, но за тоя жанр и това си трябва.
На мен обаче като че ли повече ми допадаха западните автори. Кървав меч, Битки безброй и какви ли не още - някакси ми бяха по-интересни, но и доста по-трудни. Част от техните книги така и не успявах да ги изиграя. Харесваше ми идеята за лабиринти, за влизане в различни стаи и т.н., което го нямаше при нашите повествователни автори. Съответно и аз писах (

) няколко книги в този западен стил, много си ги харесвам даже.
А помните ли, че по "Замъкът на таласъмите" бяха направили телевизионна игра по БНТ?

Но май имаше само 1-2 предавания.
Имаше обаче и нещо друго в по-късните години на Мега, което много ме беше впечатлило. На последните страници на списание Мегаигра се разиграваше един особен вид епистоларно RPG, в което трима от писателите се бяха кръстили Халифа, Императора и Краля, имаше карта на териториите, и читателите с писма ръководеха как да се завладява повече територия и да се водят отношенията между тримата владетели. Всеки нов брой беше нов ход. Спомням си, че активно участвах (на страната на Халифа) и дори бях добил високо звание "хептен-мамелюк".
Някой по-запознат може ли да обясни какъв тип точно беше тази игра, как се нарича като термин? Има ли и такива в чужбина, или е наше изобретение?
Жалко, че всичко свърши и мишката изяде книжката - днешните пубери щяха повече да научат и да добият различни способности, ако четяха дори само тези книжки.