Дата и час: 19 Яну 2026, 14:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Компютърните специалности ...
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2008, 17:29 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,искам да попитам дали някой може да обясня на по достъпен език специалността Информационни системи (какво представлява) и да я сравни с информатиката :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Компютърните специалности ...
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2008, 13:24 
Пишете, о, братя

Има ли добри хора да ми разяснят малко нещата??? :)

И аз се интересувам от информационните системи. Гледах плана, но някой може ли по-конкретно да каже кои езици се изучават, програми, правене на сайтове и какво всъщност по-точно представлява. Стъпва ли се върху изучаваното в училище? /бях профил/

Последните две години в у-ще ми бяха интересни правенето на сайтове, но и като цяло предпочитам или сайтжове + интернет или използване на вече готови програми както в училище е ИТ. Това ли е специалността за мен?

Малко глупаво звучат постоянните сравнения с у-ще, ама както се вижда нямам особен опит и знания. Но и не искам да стана информатик, а по-скоро някаква административна работа, която да включва и използването на програми различни от уърд, ексел, пауър пойнт и публишър. Въпреки че вторите две са ми интересни, обаче не е като за работа по цял ден :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2008, 15:57 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Lama написа:
използване на вече готови програми както в училище е ИТ

Я си кажи, какво сте правили? Защото не това е смисъла на ИТ или нещо не се изразяваш както трябва.
Сега точно пиша проекта си по Методика на обучението по информатика и разцепвам ИТ 10 клас, какви когнитивни умения придобиват учениците, цели, специфични методи и форми за оценяване...

Ако 9 клас са ти представяли част от текстообработката, примерно в тона на: овапцваме като цъкнем там, омазваме като щракем тук, разместваме насам-натам хей така...

не това пише в учебната програма. А тя много добре си е написана. Това е от редките случаи, когато похвалвам колегите от министерството 8) И ако се спазваше от който трябва, нямаше да има такива теми сега.

А в 10 клас има велики неща като Бази данни, Презентации и Мрежи.

Да, каквото преподават тука много ясно, че стъпва на знанията от училище. Къде другаде да стъпи? На знанията от космоса?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 12:01 
Легендарен флуудър
Аватар

ИС (съкр. от Измислена Специалност) е супер зле. Запиши някоя от другите три.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2008, 11:53 
В началото бе словото

uktc
пробвай се да убедиш ръководството да я разкара или 2-та курса студенти ИС че за нищо не стават ще е интересно, ще направиш добро дело(нещо май няма да се получи)

a blqb:
ако наитина ти е интересно да цъкаш по цял ден някакви "програмки" това е специалноста за теб.Иначе не мисля че ако искаш да правиш сайтове ти трябава ваобще някакво университетско убразование.Просто за целта не си заслужава да си губиш времето и праите(в университет ще научиш много повече и разнообразни неща), много хора си изкаравт хляба със сайтове или администриране и без да са стъпвали в университет.
Ии какво според теб означава информатик???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]