pora_e_priqtel написа:
Гейовете си имали държава? Брей! Не знаех. И коя е?
САЩ.
pora_e_priqtel написа:
А това, което не ми хареса в писмото на патриарха е, че изразява закостенялостта на мисленето на православната църковна институция и определя хомосексуализма като грях. Нека някой ми обясни защо да си хомосексуалист е грях.
Пише го в Библията. Определено е като "неестествено".
Цитат:
You shall not lie with a male as with a woman. It is an abomination. (Leviticus 18:22)
И е такова. Наказуемо е със смърт според Стария Завет:
Цитат:
If a man lies with a male as he lies with a woman, both of them have committed an abomination. They shall surely be put to death. Their blood shall be upon them. (Leviticus 20:13)
Новият Завет е съвсем малко по-либерален - Апостол Павел към Коринтяни:
Цитат:
Do you not know that the wicked will not inherit the kingdom of God? Do not be deceived: Neither the sexually immoral nor idolaters nor adulterers nor male prostitutes nor homosexual offenders nor thieves nor the greedy nor drunkards nor slanderers nor swindlers will inherit the kingdom of God. (1st Corinthians 6:9-11)
pora_e_priqtel написа:
А пък това, че гей-парадът щял да бъде "съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие", най-чистосърдечно ме разсмя
Като нищо не разбираш от идеологията на християнството и това какво е "грях", "съблазън" и как бива въведен човек в тях, по-добре не се изказвай. Смей си се чистосърдечно, но друго мнение е рисковано да изразяваш, поне в контекста на религиозните и традиционни догми.
pora_e_priqtel написа:
От какво се страхува Максим? Че гейовете ще съблазнят хетеросексуалните хора да обърнат резбата? Няма такава опасност. Един човек, който не е предразположен хормонално към хомосексуализъм няма да промени хетеросексуалната си ориентация, освен ако примерно не отиде в затвора само с мъже.
Едно си баба знае, едно си бае. Това за затвора аз го казах почти на шега и то взе, че се превърна в изключение за "хормоналната" ти аксиома. Брех! Хомосексуализмът е поне наполовина психологически проблем и ти много добре го знаеш, така че не знам защо продължаваш да бърбориш за тази пуста хормонална предразположеност.