Според мен изпита в ПУ е наистина доста по-елементарен от колкото този в СУ и наистина времето не е причина за това, просто критериите за оценяване са много по-високи, не казвам, че преподавателите в ПУ не са добри професионалисти, но като вземем в предвид общия отлив на студенти от ПУ и те милите се опитват да привлекат някого. Миналата година бях на изпит там и изкарах 5.30 и отидох да си видя работата и жената, която отговаряше на въпроси(най-вероятно преподавателка в ПУ) ми каза, че ще бъдат много горди да уча при тях, извинявайте, но не съм изкарала 6-ца, това си е четкане, не че аз не умрях от кеф, но все пак. Колко пъти тази година се вайках защо не си отидох в ПУ там поне хората си ме искаха

Но не, аз реших да се гърча в Гълъбарника, да забравя за личен живот и други екстри

.
Сега на другия въпрос до колко има смисъл да се учи АФ в ПУ. Има смисъл, познавам някои от преподавателите там и са наистина много добри, просто нямат стимул понеже студентите, които обучават са си шапка на тояга и не ги боли Д-то за нищо, как човек да положи усилия. Но няма спор, че нивото в СУ е много високо и ако човек е решил да си учи може да полуи много, и опит, и умения, и да разбере доста неща.Определено е предизвикателство и който си мисли, че ще влезе АФ и ще си шляпка дупето, се лъже и то доста. Говоря от позицията на човек, чието първо желание беше съвсем друга филология с нагло висок бал и който изкара оценка за да се премести в нея, но няма да го направи. Човек, който никога не е искал да учи АФ където и да е. Така, че мисля,че АФ в СУ е прекрасен избор и смея да твърдя с перспективи в професионално отношение.
P.S. Сори за дългия пост, ранен следобед е и няма кво друго да правя в тая жега освен да се пеня във форума

(писано горе долу 7-8 часа тъпотия по-късно)
P.S.2 Днеска от нямане какво друго да правя та да убивам дните до смъртта си и пълното умопомрачаващо интелектуално падение и след написването на този пост, се поразтърсих из учебните планове на АФ и във ВТУ и съм доста приятно изненадана, дори ми се струват доста по-подредени отколкото тези на любимото СУ, а да не говорим, че със скромните си познания ги окачествих като доста по-практични.