pi4 написа:
Английският сам не знае в коя група е.Може и в двете да го сложат,както е крал от тук оттам
Голяма омраза голямо нещо

, милия език, горките англоговорящи...

Цитат:
От филология до филология -- балкан разлика, смея да твърдя аз, циклеща вече втора година в една от най-абсурдните, отегчителни със своите неподновявани от 100 години учебни планове и смачкващи със злобни, непенсионирани от поне 30 години професорки, ненужно натоварващи, необосновано трудни специалности. И моля ви, не ми казвайте, че навсякъде е така! Поради сравнителната елементарност на английския език, както и достъпността до тонове сензационни материали of "the latest" лингвистични шитни, ние имаме честта да бъдем повече от всички останали обременявани със знания от дълбините на синтаксиса и морфологията, докато другите филологии кротко си зубкат странознание, културка, историйка... И за сравнение: въпросните курсове синтаксис/морфология са приятно разтеглени двусеместриални дисциплини на ниво 'introductory'.
Но какво друго ми остава, освен да стискам зъби, когато ме питат "въй ко ши я праиш тъз филология", и да чакам светлата сутрин след кошмарния си държавен, когато ще съм получила заветната учителска правоспособност и с кеф ще изляза от ФъКъНъФъ (който успя да ме отврати от СУ фурева) и никога, ама никога няма да се стъпя в студения Гълъбарник или в проклетия АВК, и никога няма да се сещам за изпитите по "практически" английски, провеждани с касетофонче в (от) 65та зала (година), и никога, никога няма да видя мазните физиономии на хомосексуалните си преподаватели, и всички цербери, които асоциирам с четворките в студентската си книжка, ще са просто лош спомен... Ах... И всичко това, с опцията да стана учителка.... Мда, това е черешката на тортата.
И така, споменах ли, че мразя английска филология? Първата година се утешавах 'кво пък, поне ще науча английския' -- лъжа и измама; в подготвителния клас знаех по-добре езика!... Не, тук от първата лекция по лингвистичен дебат ти се дава да разбереш, че те готвят за 'специалист по всичко'... страхотно, нали?...
Вярно мнението е отдавна, но се чудех MERCES_LETIFER, ти защо не се премести щом Английската филология е толкова противна и безсмислена? По-добре да беше загубила една година отколкото да се измъчваш сега колко тъпа е тази филология.