Дата и час: 21 Яну 2026, 20:07

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Курсове?
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2005, 13:22 
Летописец Виртуоз
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Zoltan написа:
Здравейте!Тази учебна година ми предстои кандидатстване и исках да ви попитам къде и как намеря информация за курсовете в СУ? Можете ли да ми препоръчате нещо? Чух, че в СУ има такива курсове и че са добри...

Мерси предварително! :)

Специално по история няма смисълд а ходиш! Купуваш си една синя книжка с професори от СУ, научаваш я и си готово за изпита! Сред колектива е Миляна Каймаканова ( нещо подобно). За езиците има ефект, защото разбираш колко имаш още да наваксваш, освен ако езика не го владееш страшно добре. Ако ходиш на курс по литература- има полза, но за да имаш още по-голяма, то трябва да си научиш добре нещата. Общо взето, от курсове нямаш нижда, ако подготовката ти е много добра! При едни хора 1 нещо има ефект, при други- не! Попринцип има целогодишни курсове, но и по-кратки( които са по-добри), те се организират по Коледа или Великден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2005, 00:59 
Легендарен флуудър
Аватар

Курсовете по история са полезни.Не че не можеш да научиш темите сам и да се представиш чудесно...Но на курса ти дават практически насоки, които е важно да чуеш!Като например какъв обем НЕ Е НЕОБХОДИМО да докарваш, защото е излишно, на какво да наблегнеш, коя тема е по-малко вероятно да се падне, кое ще направи добро впечатление...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2005, 05:19 
В началото бе словото
Аватар

А какво ще кажете за двата тома по История на Саздов и колектив? Мислите ли, че са добри за подготовка за изпита по история?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2005, 00:40 
Пишете, о, братя

<<alhimikat>>

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2005, 03:51 
Летящите Пръсти
Аватар

<<alhimikat>>

Всеки опит да се продават теми в този форум ще бъде предотвратяван
Против съм продаването на теми.
Ако ще ги подаряваш, то можеш да пускаш постове. :!: :!: :!:
Надявам се съм бил ясен.
Търговията другаде.
Тук целта е да се помогне с каквото можем , а не да "правим пари" на гърба на кандидат-студентите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2005, 08:44 
Легендарен флуудър
Аватар

И аз съм против продаването на теми.Знам какво е да си кандидат-студент и да ти съдират кожата.Много хора нямат финансови възможности, а пък са много талантливи - не бива да се " купува " правото да бъдеш крачка напред.Не е честно спрямо другите...Въпреки че разбирам желанието да изкараш някакви пари, но мисля, че не е много коректно все пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2005, 22:39 
Летописец Виртуоз
Аватар

got написа:
коя тема е по-малко вероятно да се падне, кое ще направи добро впечатление...

Е, това вече не е така! Абсолютно всички теми е възможно да се паднат! Никой не знае, какво са намислили колегите- професори да дадат! И при годините е хубаво да пишеш или само новата година, или само старата, понеже в някои учебници е голям бълвоч. Впечатление ще направи,ако имаш историография, може и някой кратък цитат, но ако научиш темите, там, от където ти казах, по история няма да имаш проблем :wink: Аз не го направих и резултатът е на лице

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2005, 22:42 
Летописец Виртуоз
Аватар

ThuG`GirL написа:
А какво ще кажете за двата тома по История на Саздов и колектив? Мислите ли, че са добри за подготовка за изпита по история?

Добри са, но са прекалено обширни и вероятно ще изпиташ затруднение,в това, кое да учиш,но мисля,че няма да е излишнод а ги прочетеш :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2005, 07:56 
В началото бе словото
Аватар

Да, наистина доста е подробен текста и малко трудно разбирам кое е необходимо да науча... А по принцип трябва ли да се представят фактите по-обширно или по-важната информация и събития трябва да се пишат на изпита? Споделете това, което знаете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2005, 10:00 
Летописец Виртуоз
Аватар

ThuG`GirL написа:
Да, наистина доста е подробен текста и малко трудно разбирам кое е необходимо да науча... А по принцип трябва ли да се представят фактите по-обширно или по-важната информация и събития трябва да се пишат на изпита? Споделете това, което знаете.

На изпита си ще имаш 5 часа, в които ще трябва да напишеш най-важните неща. По-добре учи от Милияна Каймаканова. Книгата е от доценти и професори на СУ и в нея няма какво да се съкращава. По принцип едва ли ще можеш за 5 часа да напишеш над 22 страници, в които да си включила всичко от темата,с годините и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2005, 11:38 
Легендарен флуудър
Аватар

Himera написа:
got написа:
коя тема е по-малко вероятно да се падне, кое ще направи добро впечатление...

Е, това вече не е така! Абсолютно всички теми е възможно да се паднат! Никой не знае, какво са намислили колегите- професори да дадат! И при годините е хубаво да пишеш или само новата година, или само старата, понеже в някои учебници е голям бълвоч. Впечатление ще направи,ако имаш историография, може и някой кратък цитат, но ако научиш темите, там, от където ти казах, по история няма да имаш проблем :wink: Аз не го направих и резултатът е на лице

Знаят го само професорите, то е ясно...Само че те преподават на курса :wink: И после те ще проверяват, тъй че имаш инфо от най - сигурния източник. :) Казаха кои теми по всяка вероятност няма да се включат в 15 - те варианта, защото са непосилно трудни ( пример - Църква и култура 15-17 век).Също така казват кои теми отдавна не са се падали...На мен поне ми беше полезно, улесни ме.Всеки сам си преценява.Много хора от курса се провалиха... :roll: Основното си е в тебе...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2005, 12:30 
Летописец Виртуоз
Аватар

Е, и аз бях на курса по история. Някои хора не смятаха,че ще се паднат доста твеми,ама накрая те се паднаха. За това е най-добре да си учиш всичките! А и предполагам кандидат-студентите няма да кандидатстват само в СУ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2005, 00:26 
Легендарен флуудър
Аватар

Е, да .Аз имам предвид за СУ.Ако кандидатстваш в УНСС трябва да се ориентираш към тамошни " източници".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2005, 00:29 
В началото бе словото
Аватар

Подкрепям мненията, че за изпита по английски ФУАА са the best :) Имат си курсове почти по всяко време и тази, която ни преподаваше беше просто невероятна! (Ако някой се е записал и е при Мария Димитрова да знае, че е уцелил :lol: не че останалите не са добри...така като чета из форума май са също толкова готини)Та хората там си знаят какво искат точно и доста добре ориентират какво ти е нивото и колко още работа имаш :)
А математиката...дамм...Велико Колев в СМГ е класика в жанра :lol: Но съм чувала добри неща и за курсовете към СУ :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2005, 20:50 
В началото бе словото
Аватар

След всички противоречиви постчета,които видях -реших - от 2 до 8 януари съм на едноседмичен курс по история.. Който ще ходи,ще се видим...а останалите-очаквайте прясна информация :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща