Дата и час: 16 Яну 2026, 22:58

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Записване след първо класиране
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2008, 19:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!
Искам да попитам след първо класиране става ли някой друг да ме запише за второ класиране, ако евентуално не съм класирана въобще или не съм класирана за желаната специалност? Документите, които се представят са оригинал и копия на Л.К. и диплома, нали така беше :roll: и 4 снимки,при записване, и само оригинал на диплома при записване за второ?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Записване след първо класиране
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2008, 21:12 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Тц - трябва нотариално заверено пълномощно, свидетелство за съдимост + документ от НАП
-------
Сега без оригиналности: за класиранията се изискват някаква декларация и оригиналната диплома. Убеден съм, че може да те запише друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 00:14 
One of a kind
Аватар

За да не правя друга тема и да не търся стара, защото стана някое си време, ще питам тук един може би тъп въпрос. Бъдете снизходителни :D

Оценките от изпитите кога излизат-всички по отделно от различните изпити и чак на 5-ти август първо класиране или всички вкупом заедно с класирането? Да знам колко ще е дълга агонията...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 00:32 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
така...
nelitaank
относно въпросът с класиранията - ако не си класиран на първо, автоматично отиваш на второ класиране. Ако си класиран - отиваш да подадеш молба за второ класиране, т.е. че не искаш тази спецалност, а се бориш за по-предни.
Цитат:
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.

Не знам обаче дали може друг да го направи - тоест друг да потвърди. За по-сигурно се обади на тези телефони:
Цитат:
Телефони за кандидатстудентска информация: 02/846 74 29 и 02/9308 380

Sla-Mori резултатите от всеки изпит излизат по различно време. Зависи кога е изпита и какъв. Оценките се разбират преди класиранията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 16:16 
падна Маца в каца
Аватар

Pisobella написа:
ако не си класиран на първо, автоматично отиваш на второ класиране. Ако си класиран - отиваш да подадеш молба за второ класиране

сериозно, не схващам :? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 16:31 
Василевс автократор
Аватар

Иска да каже, че автоматично отиваш на второ класиране, ако не си класиран за нито едно от посочените от теб желания, но, ако си класиран примерно по второ желание и това не те удоволетворява и искаш да се бориш в следващо класиране за първото си желание, то тогава трябва да подадеш молба (или там, каквото се подава) за участие във второ класиране.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 19:15 
Пишете, о, братя

И аз ще се възползвам от тази тема, за да задам малко по-страничен въпрос. въпреки че имам справочниците на СУ от последните 2 години, тази година (забележете - в годината, в която кандидатствам!) не си го взех. и имам молба някой снизходителен бъдещ колега да провери (мисля,че трябва да е на последната страница) какви са сроковете за настаняване в общежитията. др седмица почвам работа и трябва да знам до кога трябва да ми е договорът.
благодаря предварително!айде успех - днес май почнаха изпитите :D малко остана :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 19:17 
В началото бе словото

Още един въпрос, Ако подам молбата за второ класиране (т.е. не съм приет първата специалност, която искам и желая да продължа да се боря за нея, губя ли си мястото там, където съм бил приет? Пример: искал съм СИ, но съм приет Информатика, отивам на второ класиране, мястото ми за Информатика, не се губи, нали? Предполагам, че не, но пак да питам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 19:19 
Пишете, о, братя

не. точно така както си го мислиш е.
но ако си приет в друг университет трябва да решиш, защото с молбата за второ класиране трябва да депозираш и дипломата си, т.е. губиш мястото в другия университет.
ако не бъркам....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 20:46 
Василевс автократор
Аватар

piros написа:
Още един въпрос, Ако подам молбата за второ класиране (т.е. не съм приет първата специалност, която искам и желая да продължа да се боря за нея, губя ли си мястото там, където съм бил приет? Пример: искал съм СИ, но съм приет Информатика, отивам на второ класиране, мястото ми за Информатика, не се губи, нали? Предполагам, че не, но пак да питам :)

Ако си приет по второ желание, както казваш Информатика, но искаш да се бориш за първо желание, подаваш молба за участие във второ класиране. С тази молба фактически ти се отказваш от специалността, която си приет на първо класиране, и на второто участваш отново наравно с всички останали. Мястото НЕ ти се пази.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 20:58 
падна Маца в каца
Аватар

Колежке,
"Класирането и настаняването на новоприети студенти се извършва по факултети и се обявява на 15.09.2008г.
Настаняването на новоприетите стъденти се извършва от 15.09.2007(!) до 20.09.2008г. включително.Ненастанилите се в Оказания (хахаха) срок губят правото си за настаняване в общежитие за учебната 2008/2009"
виж http://www.uni-campus.net
ако щете вярвайте - "Оказания" е ДВАНАЙСЕТАТА правописна грешка, с която се сблъсквам в справочника; на любопитните мога да им посоча и другите :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 21:25 
Пишете, о, братя

Благодаря за бързия отговор.
много дълъг срок са отпуснали за настаняване :D
любопитна съм за печатните грешки, но аз съм решила след изпита за взема червен химакал и да си редактирам учебника по история, защото там освен печатни грешки има и граматически и т.н., което е вбесяващо. и на всичкото отгоре някой успя да се сръфа, че не се пишело "печенези", а "печенеги", което окончателно ме убеди, че филологията е по-добрият избор! :D
и обръщението "колежке" е много симпатично, но мисля, че моите бъдещи колеги от Българска филология биха възразили - за справка вж.:http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=10473

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 21:32 
В началото бе словото

babangida написа:
piros написа:

Ако си приет по второ желание, както казваш Информатика, но искаш да се бориш за първо желание, подаваш молба за участие във второ класиране. С тази молба фактически ти се отказваш от специалността, която си приет на първо класиране, и на второто участваш отново наравно с всички останали. Мястото НЕ ти се пази.

„Сделка, или не?“, а? Ще го имам предвид, благодаря за отговора! Някак си е леко прецакващо така, но нищо. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 21:37 
падна Маца в каца
Аватар

Знаммммм, знам го това, axinora (не съм отворил линка, но съм убеден за какво говориш);
Щях даже да го спомена в поста, ама си помислих, че ще се изтълкува като офтопик.
Не звучи на място все пак: "обичам една колега", "красива колега" или "колега, имате страхотен бюст"...
Може да не е книжовно, но колежка, няма пълен лексикален заместител :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2008, 21:44 
Пишете, о, братя

Е, ако трябва да съм честна на мен тази мания за "колега" ми е малко смешна, защото след като думата вече е навлязла в широка употреба във варианта "колежка" е смешно езиковедите да "просветляват" народа как било правилно. в крайна сметка езикът е отворена система, която се променя - иначе още щяхме да говорим на старобългарски :D или на нещо по-ранно...
и все пак аз съм призвана да бъда един кон с капаци, т.е. езиковед - езикоедец май беше казал Славейков (???)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Тема за неприетите на първо класиране- 2010

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2010-2011

santoria

41

4683

17 Сеп 2010, 21:33

santoria Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Минимални балове на първо класиране - ЮЗУ

в КСК 2012-2013

JaneD

7

5764

17 Авг 2012, 22:21

JaneD Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Записалите се от първо класиране да се запознаем

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2008-2009

zdravche

19

2626

02 Авг 2008, 12:20

Crematory Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Минимални балове - първо класиране

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

phoenix.

59

5823

23 Юли 2013, 11:24

runare Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Запазва ли е мястото от първо класиране?

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

petar Totev

2

589

17 Апр 2013, 20:27

petar Totev Преглежда последните мнения