Мисля, че хората са уморени от всичко: избори, тъпи реклами, проблеми и т.н. Ето защо те предпочитат да не обръщат внимание на случващото се. Например аз изобщо не чета предизборните реклами! Забелязала съм,че рекламите,каквито ида са те, само ни затъпяват. В ума ни проникват песни като - "Пършевица", "Рама Маргарин", сентенции като - "Защото така ми харесва", изрази като " Това е матафора" и т.н., примерите могат да бъдат много! НАРОДЪТ Е УМОРЕН ОТ ГЛУПОСТИ! Как да отстоява правата си човек, когато е пробвал няколко пъти, дал е всичко от себе си, но без ефект? Как да бъдем силни, когато непрекъснато някой ни смачква? Питаме се, защо да изхабяваме всичките тези нерви, след като всеки се е затворил в черупката си, минава и заминава? Човек не е вечен, изхабява се да дава от себе си!
Една птичка пролет не прави! Аз тепърва ще се опитвам да оправям нещата в моя университет като пиша във форума на преподавателя ни по Информатика. Но дали 1 човек може да направи нещо? Много трудно! Та, този мой преподавател ту иска да пишем, ту после изразява думите ни иронично пред всички студенти! Е, какво искат от нас? Да бъдем машини заобиколени от такива! Е, и после?
В интерес на истината, знанията ми носят само болка! Човек измислил компютъра, дай сега да имаме домашни по информатика, които да ни измъчват, понеже често нямаме упражнения и няма кой да ни обясни,какво да правим! Дай да внедрим техниката навсякъде,за да нис е подуват и развалят очите, да ни боли глава и др. Да, всяко нещо си има и предимства, които сега янма да изброявам!
Хм, сега следват избори! После ще се дадат пари и за балотаж, понеже хората не знаят,за кого да гласуват! Объркани са! А като си помисля,че всички тези материални средства могат да отида за изхранването на толкова много гладуващи, за лекарства и т.н. !
Как да намерим вратичка, през която да излезем от този омагьосан кръг?
Хм, четох веднъж във вестника, за едно семйство пострадало то дъждовете! То изобщо не се интересуваше от изборите, защото търсенето на Дом и Препитания им бяха от първа необходимост! За да можем да оправим държавата не трябва ли първо да се погрижим за себе си? Не трябва ли да имаме поне малко време за размисъл, за проучване на по-добрия избор?
Но времето е пари! Всичко е пари, пари, пари, купчина кал, която ще ни погребе!
П.С. Сега като се замисля - "Съединението прави силата! ", май и на самото Народно събрание го пишеше, но защо почти никой не се вслушва в думите на поколенията преди нас? Макар и епохите да се менят, хората ще си останат все същите с : навиците си, желанията си, мислите си и т.н.!
Паган, колкото ида не обичашд а го чуваш, според мен, самата ни психика трябва да се промени! Трябва да се внимава, какво се говори пред младото поколение, какви мисли им насаждаме ние - вече порасналите деца! Били сме под робство 500години, но защо? Защото хората са се страхували, младите са ги плашели с турците ( спомнете си първа глава от "Под Игото")! Всичко е в нас самите! От нас и от другите зависи целият свят!
Ако трябва за нещод а помагам, викнете ме и мен!

Не ми се стои като страничен наблюдател, който само критикува!