emotioN написа:
FMI ти май се имаш за по-умен от всички а? Ти ако си в бил в МГ щеше да си Господ и да имаш 6 на изпита нали ? ... Да ама не си!!! Да си влязъл след 7 клас когато е било времето и дори и да не си ако си искал си можел да се подготвиш и сам. Недей да говориш глупости.
О да, разбира се че говоря глупости

НПМГ ми беше единственото желание за средно, но родителите ми не ми позволиха. Аз съм почнал училище на 5.50, ако искаш да се изнеса от нас на 12 че да вляза в НПМГ ? Но почакай, пак нямаше да вляза, защото искаха техния подпис, не можеше да се записваш сам тогава !
Не знам колко е по труден специалния им изпит, но аз се явих след седми на математика само защото исках да помогна на един приятел. И тогава образователната ни система ми нанесе първата сериозна убида, която никога няма да забравя! Той повече от 4 не можеше да изкара, преписа от мен и после аз имах 5 и нещо, а той с половин единица отгоре... Лошо няма, но трябваше и двамата да имаме 6... Както и да е, влезе си човека

Не се съмнявам обаче че ако бях кандидатствал в НПМГ щяха да ме приемат. Но бях принуден да кандидатствам с Биология. И въобще не е вярно че насила не става. Пратиха ме на уроци по биология и после имах 4-та оценка... Заслугата че има само 3-ма с по висока оценка обаче не беше моя, а на учителя при който ходих и на учителя от основното, не защото съм бил по умен, а защото съм бил по добре подготвен от другите! Та в този ред на мисли НПМГ си заслужават по труден изпит точно защото са по добре подготвени! Аз ако бях учил там нямаше да имам нищо против за мен специално да е по труден изпита!
Нека са елита, няма проблем. Но като са в първа група, какво си мерят пишките с 3-та... Да си влзиат там над нормата и това е... Много ме издразни този дето ми реве че му било много трудно и затова трябвало да има 15 изпита, белким му се падне някоя задача дето е назубрил вече...