Пиша в тази тема, тъй като тя е най-актуалната и единствената сравнително активна възможност за открита връзка с модераторския екип. Надявам се мнението ми да бъде видяно и на него да получа
официален отговор, като под официален имам предвид единното становище на модераторския екип а не някакви субективни мнения на отделни модератори. Ще приема съответния посочен отговор от някой от модераторите единствено ако в него изрично е посочено, че говори от името на всички (Т.е. няма да приемам отделни мнения на Пора, Мила, Роджър и т.н., които самоинициативно са решили да ми отговорят, каквато практика има вече наложена при обсъждането на разни наболели проблеми. И преди да сте тръгнали да юркате Крематори да ми отговаря искам да уточня, че съм склонен да приема съответното мнение на Пора, Мила, Роджър и т.н., ако те наистина говорят от името на целия екип, а не от свое).
Най-напред искам да се извиня за прибързаната си реакция снощи. Беше твърде импулсивна и направена в сравнително афектирано състояние. И наистина, редно би било, преди да правя демонстрации и да излизам да блокирам Цариградско шосе, да изразя недоволството си по не толкова радикален начин, което ще се опитам да направя тук и очаквам от модераторския екип да отвърне на желанието ми за преговори.
Очевидно за всички вече е, че размерът на картинките в подписите беше ограничен до някакъв размер, който не е много ясен какъв е точно. Всички модератори твърдят, че е 150 пиксела височина, форумът (или поне моят скин) твърди, че е 120. Смятам, след като напиша това мнение, да се заема и да открия истината експериментално.
Въз основа на горният факт аз индицирам два проблема - първо - никой не е довел до знанието на потребителите слагането на ограничението върху големината на картинките в подписите, а всеки е оставен сам да го открива. Като следствие, никой не е довел до знанието на потребителите и новя лимит, за които до момента са посочени две различни стойности. От това за мен следва заключението, че липсва адекватна (или каквато и да е изобщо) връзка от модераторския екип към потребителите. Решенията на модераторския екип се взимат с тайно обсъждане, след което дори не се посочват на останалите потребители, а направо се налагат. На никого няма да навреди една тема, в която модераторите могат да "обнародват" решенията си, още повече, че тя би имала и възпитателен ефект, т.е. би направила наказанията, налагани от модераторите да придобият и възпитаващ, освен прекратяващ ефект. Като допълнение бих посочил и че при текущата големина на модераторския екип поддържането на такава тема не би представлявало трудност поради липса на човешки ресурс.
Второ - бих искал да се изкажат мотивите, довели до взимането на решението за налагане на лимит, т.к. подозирам, че е неоснователно толкова сериозно ограничание и го считам за твърде сериозно. Въз основа на това бих искал, ако е възможно, да обжалвам това решение като неоснователно и превишаващо действителните нужди, като съм склонен да го приема, ако ми бъдат посочени разумни причини за това.
Добавено: ето тази картинка, чиито размери, както можете да видите, са 150х140 не може да бъде сложена в подпис. Значи ограничението не е 150 пиксела височина. Което от своя страна показва нивото на информираност вътре в модераторския екип...