аз първи курс първи семестър бях записал баскетбол, при един възрастен човек бяхме. Събирахме се по 6-7-8 човека и си разцъквахме, а той си беше съдия само (е, все пак аз и няколко от колегите ходихме в четвъртък сутринта,тогава имахме дупка). Чудя се ако запиша трети курс дали да не запиша пак спорт - баскетбол. За фитнеса мсля че сам си вдигаш и накрая трябва да покриеш някакви нормативи, но ще те излъжа, трябва да питам някого, който е ходил. Но по принцип си е голяма навалица там, освен ако отиваш сутрин или по обяд. Залата за баскетбол е тази на Академик, или поне преди 2год. беше тя.
Иначе като спортове има какви ли не -плуване, аеробика, баскет, волей, фитнес, тенис, катерене, акробатичен рок'н'рол, танци (или се водеше спортни танци май), фехтовка ако не се лъжа. Мисля, че имаше и стрелба с лък дори!! Иначе има и още спортове - на 1ви като дойдете, вземете си книжките и мине първокурсническата програма (когато аз влязох един от преподавателите по УП изнесе уводна лекция за новоприетите от всички специалности, който искаше ходи, който иска не - показва ни стари дискети, перфоленти... а миналата година прожектираха някакво филмче с дафи дък, но беше нещо свързано с математиката, не го гледах). Та (пак се отплеснах) на 1-ви и след това ще видите из цялото ФМИ налепени списъци със спортовете и кой къде се провежда, съответно и записва.
Ако ме видите и ви интересува нещо - питайте, миналата година бая народ ми се изреди (Да ме пита, не за друго

).
Едит: Познавам няколко човека, които ходеха на катерене в първи курс, единият от които и най-добрият ми приятел и доколкото знам катеренето не се провеждаше в ректората, а в Зона Б19 или някой квартал малко по на север.