Дата и час: 19 Яну 2026, 16:32

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Размисли и страсти с Blood Countess
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2008, 15:01 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
^PrincessA^ написа:
От какво у себе си не си била удовлетворена на 13-14 годишна възраст и в какво си искала да си различна?

Не бях удовлетворена от начина, по който се стекоха редица обстоятелства, свързани с личното ми развитие и от неосъществените планове, които имах. Естествено, поради независещи от мен и личните ми старания и усилия причини. Просто нямах власт над някои неща по това време...
Винаги съм се стремяла към различие и индивидуализъм. Пък и интересите и влеченията ми бяха далеч по - различни от тези на повечето ми връстници, от които съзнателно се бях дистанцирала. В този период имаше дори моменти, когато бях свела до минимум всякакви масови срещи, мероприятия, занимания и пр. Просто не намирах смисъл в тях. намирах за интересни и пълноценни контактите с малцина, от които съм получила много, но съм вложила също толкова. Тези хора са до мен и към настоящия момент, не бих могла да си представя живота си без тях и ако твърдя, че ги обичам, би било твърде меко казано. (И, естествено, поради тази ми алиенация от масите, всички смятаха, че съм надута и високомерна, защото "не правя като тях" :roll: ).

^PrincessA^ написа:
Какво и на кого имаш желание да кажеш, но все още не си го направила /да речем, поради липса на достатъчно смелост или поради ненастъпване на "подходящ момент"/?
Може би да благодаря на родителите си за всичко, което са направили и продължават да правят за мен. Както и на изключително специалните за мен хора, които са ме измъквали от черните бездни, когато съм допускала да пропадна в тях.

^PrincessA^ написа:
+1 В кой момент почувства, че си "порастнала"?
В моментите, когато гореспоменатите ми най - близки хора ми казаха, че съм се променила изключително много - че съм улегнала, спокойна, разсъдлива, не ме съпътства моята добра приятелка - меланхолията... че не съм онова кълбо от нерви и непоправимо мрънкало (или поне не постоянно) и явно съм в мир със себе си :D . Пък и през последната година се научих да поемам отговорност и да понасям последиците от действията си. Изключително полезни, макар и на моменти болезнени уроци.

^PrincessA^ написа:
+2 Опиши идеалния ден "насаме със себе си"?
Ден за размисъл, равносметка преценка, изграждане на нови планове и поставяне на цели; или насаме с интересна и дълбока книга :D .

^PrincessA^ написа:
Благодаря за изчерпателните отговори до момента :wink:

Удоволствието беше изцяло мое.

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2008, 15:34 
Resurrected
Аватар

Smoking Mirror написа:
А какво ще кажеш ти по въпроса за егоцентриците и егоизма?
По - приемлив за мен самата е егоцентризмът. Би могъл да се определи не като порок, а и като двигател за развитие и самоусъвършенстване, нали? :wink: Егоизмът е низък и издава елементарност.

Smoking Mirror написа:
Възможно ли е човек да не е егоцентрик, а ако не е - до каква степен?

Възможно е. Това се нарича "алтруизъм". По лично мое мнение, най - висшата човешка добродетел - да се раздадеш докрай, безрезервно и истински.

Smoking Mirror написа:
Възможно ли е един живот да бъде "пропилян"?
Да.

Smoking Mirror написа:
Ако да - какво означава "пропилян" живот? Посочи ми (ако трябва измисли) пример за пропилян живот.
Кифладжийски начин на живот, без реално значими цели, без идеали, към които да се стремиш, без принципи и морални устои, към които да се придържаш. Това е личното ми разбиране.

Smoking Mirror написа:
Животът на Николчо пропилян ли е? А на Левски?
На Николчо - да, поради гореспоменатите причини. Що се отнася до Левски, той като че ли отговаря на представите ми за стойностен и пълнокръвен живот :) . Несъмнено, голям българин, политик и най - вече духовно израстнала личност :!:

Гоши, извинявам се за орязаните отговори, но времето ме притиска :( . Някой път може да си поговорим face to face по тези въпроси :) .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2008, 15:39 
Resurrected
Аватар

camel написа:
Kакво мислиш за Анджелина Джоли? :lol:

Една от най - красивите и обаятелни жени за мен :!: Брилянтна актриса, интересно минало - разбито семейство, наркотици, садо-мазохистични оргии, опити за покушение над самата себе си (наела е човек, които да сложи край на живота й, но именно той й показва колко значим, прекрасен и скъпоценен е той в действителност). Любима нейна роля - в "Колекционерът" :drunken: .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2008, 15:58 
Resurrected
Аватар

L'Inspecteur написа:
Какво мислиш за теорията на Вилхелм Райх?
8) :mrgreen:

Хм... Дихателния модел? :shock: За кое точно става въпрос (тук ме хвана, хаха :lol: ). Както и да е, скоро темата ще е локната и едва ли ще се разберем, но трябва да знаеш, че уееекинко не понасям психоаналитиците и повечето ученици и последователи на Фройд, така че от мен няма да чуеш каквито и да било суперлативи за него. Пък и ако не се интересувам от даден въпрос, не задълбочавам особено познанията си в дадената област :lol: .

Благодаря на всички за прекрасните и грабващи вниманието въпроси! Съжалявам, че не успях да обърна повече внимание на темата, но личните ангажименти ми изядоха времето. Държа да отбележа, че ми е изключително приятно да общувам с вас, виртуално или наживо, за тази година и нещо, откакто съм се регистрирала, форумът се е превърнал в неразделна част от живота ми. Радвам се, че тук срещнах толкова интересни, мили и прекрасни хора, които мога да нарека свои приятели. Обичам ви и до нови срещи :D !!!
(Едит: Гоши получава покана за по бира заради въпроса за Дани :twisted: :mrgreen: )

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Честит рожден ден на Blood Countess

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Други

camel

27

3933

16 Ное 2008, 18:54

Бавария Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и страсти с Blood Countess

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Размисли и страсти

Berserker

58

1925

29 Окт 2007, 08:57

Berserker Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и страсти с Blood Countess

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Размисли и страсти

^PrincessA^

73

1373

26 Апр 2009, 13:20

gogigagagagigo Преглежда последните мнения