|
| huggable. |
 |
Регистриран на: 28 Юли 2008, 17:43 Местоположение: Интернет Благодарил (а): 0 пъти. Поблагодарили: 0 пъти.
|
И още едно, да не досаждам на напрегнатите, но една великолепна творба на друг сценарист на Слави - Ивайло Вълчев. Преди да се родя... Една секунда преди да се родя изгубих най-голямата си битка... Една секунда преди да се родя аз бях награбил Господ за реверите, в лицето му крещях и пръсках слюнка!.. Наричах го със думи, от които в гърлото ми пламваха пожари!... Обезумял го блъсках във земята!!! В очите ми сълзи и кръв се смесваха!!! Аз крещях, заплашвах, убеждавах!... Накрая даже молех като пъзльо... И исках едно единствено, едно единствено, но той не ми го даде... Докато удрях той не се и дърпаше... А само ми се смееше със глас!... Когато му омръзна, той стисна юмруците ми в длани, заби глава във челото ми и каза: "Млъкни, върви, оправяй се самичък!!!" И ето ме, дойдох, изпратен тук отново - един единствен, или един от многото?... Да проверя - кое се харчи повече? И да сравня силата на словото с тази на оловото... А исках, щом тъй и тъй ще трябва да се раждам, да се родя но не човек, а камък!... Не защото ме е страх от хората! Не само... Не ме е страх от тях, каквито са - плът, кръв, кости, мускули, зъби... Не ме е страх!... Но ме е страх от туй, което те усещат... Тъга и самота... Любов и радост... Приятелства, предателства, измами... Не исках повече това!!! Но го получих!... И за добавка - сърце ми даде Бога!!! ”Мой приятел, пълни си го” ми каза, "С чувства разни. А ако щеш пък дръж си го и празно. Каквото и да направиш - все ще е грешка... Ще ти е гадно, но е забавно. Наздраве копеле, наздраве! Нали пък ти все някак там ще се оправиш.." И ето ме дойдох, изпратен тук отново... Един единствен или един от многото?... Да проверя - кое се харчи повече? И да сравня силата на словото с тази на оловото!... Повярва ли в това, което ти говоря? Повярва ми, нали? Млъкни, недей да спориш! Сълзата ти в окото ти показва, че ми вярваш... Краката ти в леглото ми показват, че ми вярваш... Обичаш ли да слушаш истории, в които все аз съм най-добрия, все аз съм победител?! Обичаш ли да идвам изстрадал и измъчен? А ти да ме обичаш, за да не ми е мъчно?! Обичаш ли да виждаш как в дълбокото се давя и как поемам въздух, когато насила ме спасяваш?! Обичаш ли ме всеки път, когато те излъжа, а после ти крещя, че с нищо не съм ти длъжен?! Обичаш ли, когато те правя по-нещастна?! Обичаш ме, нали?! Това е най-ужасното!!!!!! Такива като тебе ме карат да се раждам!... Отново и отново... Отново и отново... Отново и отново... И все човек, не камък! И ето ме, дойдох... Изпратен тук отново.. Един единствен, или един от многото?... Да проверя - кое се харчи повече? И да сравня силата на словото с тази на оловото...
_________________ Heal the world - make it a better place! For you and for me... and the entire human race.
|
|