Ники, има ли значение българка ли е или не? От всички народи се раждат... такива... чат-пат.
Но аз започвам да си мисля, че това е някой шегаджия, който просто иска да изтрепе рибата с дебилизми, преструвайки се на педагожка. Невъзможно е тази Антоанета да е истинска, най-малктото в Педагогическия има психолози, щяха да я пишат луда и да я изпратят в съответното лечебно заведение още в първи курс. Ебавка е според мене.
Crematory написа:
Според мен е добре да има квоти. Иначе наистина ще има чисто женски и чисто мъжки специалности.
4 години с 30 момичета....Кошмар, само за гримове, прически, дрехи, мъже, изпити и преподаватели се говореше. Ако не бях спряла да ходя на лекции, сигурно щях да се заразя и превърна в някоя такава
Не искам това да се случи на цялото СУ

Ние сме 24 момичета и 2 момчета, от които едно не идва, а едно е мълчаливо. Нямали сме кой знае колко разговори на изброените теми, освен като си седнем на кафенце и то не винаги. В училище бяхме 16 момичета и 10 момчета и ... се говореше само за гримове. Момчетата просто се изнасяха, за да ритат

Така че, според моя скромен опит, не е важна бройката, а какви са попълващите я.
Иначе, аз съм против квотите, защото смятам, че трябва човек да бъде приеман в университета не според пола, а според качествата си. Често има прекалено големи разлики в баловете на едните и на другите и е нечестно към тия, които с по-голям бал не са успели да влязат заради квотата. Когато човек учи, той си влиза. Един мой приятел изкара доста добра оценка по л-ра тази година и очаквам да го приемат без проблем. Мит е, че момичетата не могат да смятат, а момчетата не могат да пишат - просто трябва да се полага усилие.