Бавария написа:
ВЪПРОС?????????
Защо, аджеба, пишете специалности, които не ги искате?
Не се ли предполага, че като напишеш нещо, то ти желаеш да го изучаваш?
Или принципа - има 100 специалности, дай сичко да напиша.

И аз това се питам... Отговорът обикновено е: "Ама аз ще го уча, пък догодина ще се прехвърля по успех", ама на мене това ми звучи много несериозно и абсурдно. Защото:
1) Губиш една година да учиш някакви работи, дето не те интересуват, вместо да се подготвиш по-добре за следващата кандидатстудентска кампания.
2) Нали се сещате колко е трудно да изкараш успех над 5,50 в специалност, която не желаеш да учиш, не ти харесва, не те интересува и т.н. Даже да не е невъзможно, за мен е абсолютна загуба на ресурс да се мъчиш като грешен дявол, вместо да отложиш една година, да се хванеш на работа някъде, да изкарваш парички, да се запишеш на хубави курсове, да се подготвиш и да влезеш това, което ти харесва. Не ги разбирам това кандидатстудентите, сори

Май целта е да сме студенти по каквото и да е, ама колко е логично, това е отделен въпрос...
Айде няма нужда да хамалувам за 500 лева, при което пари за уроци няма да ми останат, освен това със сигурност ще загубя една година ако не запиша, а ако запиша може и да не загубя, пък ако загубя това не ми пречи да кандидатствам веднага след това. Губя 614 лева и какво от това? Да не говорим че се учи над 90% едно и също нещо първи курс, поне във ФМИ! Т.е. си учиш точно каквото и в другите специалности(а колко ще ти трябват някой от тях и колко те интересуват е съвсем друга тема). Дай като ме интересува само програмиране да не влизам въобще във ВУЗ? То нали ако мога да си намеря хубава работа наистина няма да вляза, щом влизам, значи не намирам... То близко до акъла. Какво друго не ти е ясно?! Или те курсовете са по евтини от семестъта?! А като не мога да вляза КН и с 6 на изпита какво правим, остава само прехвърляне ми се струва?!