Окей... някъде трябва да съм ги писала, но разбирам, че не ви се рови.
Да помислим - журналистика, нали?
Български и стилистика - граматиката на Петър Пашов. И лекции.
Социология - не знам, няма да ви води Ес Кей (изяжте се от яд), затова не мога да ви кажа. Ако заместникът му се води по неговия конспект, препоръчвам Анри Мендрас - "Елементи на социологията" и Антъни Гидънс, ама там не ви трябва цялата книга, действа се по ксерокопия, които са оставени на ксерокса във факултета...
Социална психология - "Социална психология" на Сава Джонев (5 тома са, на вас ви трябват 3 от първите 4, но не мога да ви кажа точно кои, затова приемете, че ви трябват и четирите - малки са).
Чуждестранна журналистика - аз съм чела само от лекции, иначе Милко Петров препоръчва една книга на Дафин Тодоров, в момента не мога да ви кажа име, но вероятно няма да ви трябва.
ИБЖ - "Държавност преди държавата" на Здравка Константинова и, вероятно, новата книга на Филип Панайотов ("Вестници и вестникари", ако не ме лъже паметта).
По информационни не ви трябва нищо. По медийно право - Господ да ви е на помощ и това е.

Тя ще ви каже какво ще четете.
Друго май не се учеше първия семестър... някой да ме поправи, ако бъркам.
Аз лично съм чела само от лекции по ЧЖ, ИБЖ и медийно право. Социалната психология също може да се вземе успешно само от лекции, томчетата на Джонев ги четох за кеф, интересни са и са полезни.
Но! И аз искам да ви посъветвам да не бързате, защото някои от нещата трябва да се обяснят първо - един вид, книгите са допълнение на казаното от преподавателите. "Държавност преди държавата" и сега да я четете, и после да я почнете, файда никаква, все едно и също ще/няма да разберете. Джонев няма да ви навреди, нещата са обяснени идеално, но поне, ако сте от София, минете да си вземете конспекта по предмета от ксерокса във ФЖМК, за да не четете на ангро (за изпита ще ви трябва половината до 2/3 от материала в книжките и няма смисъл да се тормозите). Ами... това е, май...
А как учим... това е друга тема.

Аз съм учила истински за точно 2 сесии - първата и седмата. Между тях съм учила много сериозно само по определени предмети, които, мили ми журналисти, ще откриете във 2, 3 и 4 курс.