Май доста си се шашнал с тоя изпит

спокойно. Ето отговорите на някой от въпросите, които зададе:
Критериите за оценяване и да ги намериш трудно ще им схванеш логиката. Аз до последно така и не ги знаех, но мога да ти кажа, че имах 5.49 и ми казаха, че това отговаря на 10 грешки. Знам, че отначало на първите няколко грешки ти махат по 0.3 стотни, а после почват по 0.7 и колкото повече грешки правиш, толкова повече стотни ти махат. Виж есето... там вече е по-различно. За различни неща ти дават определен брой точки и в зависимост от това дали си използвал както те искат граматиката, структурите, дали си следвал съдържанието и още куп други неща ти махат съответните точки. В крайна сметка е хубаво да имаш някакъв ориентир като 5.49 = 10 грешки и да караш по него.
Устният изпит го няма, да, даже и за английска филология. И доколкото знам от няколко години е така.
На книжките пише SUATEFL и 10 или 5 practice tests with key (може и real tests или без key). Пише, че авторите са К. Рангелова, С. Димитрова, В. Кацарова и още куп други. А editors вече е Бистра Алексиева и още 2ма.
Конспект по английски?? Освен да си знаеш граматиката, да имаш по-богат речник и да умееш да се изразяваш добре не виждам какво друго може да се иска от теб.
Не се притеснявай за времето, то е достатъчно стига да си знаеш нещата. На мен лично за всичко ми стигна, та даже можех да си проверя по втори път отговорите. Има един такъв момент обаче, че ако се притесняваш и всичк да си знаеш нищо няма да направиш. И после времето наистина не стига. За това бъди си спокоен и всичко ще е ок.
Трудност на диктовката? Тя сигурно е най-лесната част от изпита. Даже не май, а наистина е така. Като си вземеш книжките и ще се увериш сам. Важното е само да не загубиш тренинг в писането на английски, т.е. прави си често диктовки.
Давани теми има в real тестовете, за които ти казах, но не знам от кога са. Има курс в СУ някъде месец преди изпита, на който дават теми от предишните 5 години, както и се опитват да обяснят как става оценяването, но както казах трудо се разбира.
това е, успех!!!!!