sedrik написа:
DwellerOfTheDeep написа:
за италианския балът се е качил...това какво значи? не ми достигаха 30 стотни бахти...изобщо да чакам ли за 3-то??
Ако много искаш да учиш това, по-добре изчакай 3то класиране, за да не съжаляваш по-късно.
Според мен обаче има грешка. Не може балът да се увеличи. Гледайте сега какво става:
Например минималният бал е 25.00 и ненадейно на 2ро класиране се качва на 26.00. Това означава, че съществува студент Иванчо да го наречем с бал 26.00, приет на второ класиране. Има 3 случая:
1)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-горно от Италианска филология. Веднага стигаме до противоречие, тъй като не може да се класираш на по-долно желание на следващото класиране.
2)На първо класиране Иванчо е бил приет Италианска филология и не е мръднал на второ. Но тъй като 26.00 е минималния бал, то няма хора, които да имат по-нисък бал от този на Иванчо в специалността, което пък означава, че в специалността има свободни места (защото хората с по-нисък бал от 26.00 (а такива знаем, че е имало) са се отказали или са се класирали по-напред). Което пък е невъзможно, защото има неприети хора.
3)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-долно от английска филология (включва случая, в който Иванчо не е приет нищо). Това означава, че балът му (26.00) не му е стигнал за Италианска филология на първо класиране. Но минимлният бал за специалността на първо класиране е 25.00, което е противоречие.
именно...значи аз искам да уча това,но тъй като попринцип не съм от езикова гимназия оценката ми е по-ниска.
иначе се обаждах и ми казаха,че още нямат баловете и да изчакам до утре,когато ще ги имат...това е

DwellerOfTheDeep написа:
за италианския балът се е качил...това какво значи? не ми достигаха 30 стотни бахти...изобщо да чакам ли за 3-то??
Не би трябвало да е възможно ада се случи при филологиите това. Поне според правилника това може да се случи само във ФМИ, ФФ и ХФ...
Чл.35. След първото класиране кандидатстващите с конкурсен изпит по химия, физика и математика имат следната възможност:
1. Посочилите в кандидатстудентския картон специалностите: Химия, Химия и физика, Химия и информатика, Компютърна химия, Ядрена химия, Екохимия и Инженерна химия и съвременни технологии да представят служебна бележка с оценка от конкурсен изпит по химия, положен в Медицинските висши училища в София, Стара Загора, Пловдив, Плевен и Варна.
2. Посочилите в кандидатстудентския картон специалностите: Физика, Инженерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика и Астрофизика, Метеорология и геофизика да представят служебна бележка с оценка от конкурсен изпит по физика или математика, положен в друго държавно висше училище.
3. Кандидатите представят служебната бележка с оценка от съответния конкурсен изпит до 8 август
Може да е техническа грешка при въвеждане на данните. Все пак това е само с цел да ни улеснят. По добре се обади и питай.
Но независимо от всичко, най добрия вариант е да чакаш трето класиране, никога нищо не се знае

А и нищо не губиш чакайки 3-то, може само да спечелиш. Успех